Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile wzięłybyście za opiekę nad 2 miesięcznym dzieckiem w trakcie wesela rodziców

Polecane posty

Gość gość
Jestem kobietą i mam zone. cos dziwnego? nie jestem ta do której piszesz ale serio jestes lesba.lizecie sie itd? jesssu kiedys widzialam na plazy dwie lesbije z mala dziewczynka i tak sie calowaly i macaly ze az zal mi bylo tej malej. wybacz ale mam nadzieje ze nie macie dzieci

Gość gość
20:57 i co z tego, ze kochane skoro to taka jakby przybłęda?

Gość gość
A kiedy trafiłam do szpitala to nikt nawet nie zwrócił uwagi, czy biorę anty czy nie. Bo musiałam dostać lek ratujący życie, gdyby nie on to doszłoby do wstrząsu anafilaktycznego.

Gość gość
Obcoagnoj kitange panu młodemu.

Gość gość
gość dziś Jestem kobietą i mam zone. cos dziwnego? nie jestem ta do której piszesz ale serio jestes lesba.lizecie sie itd? jesssu kiedys widzialam na plazy dwie lesbije z mala dziewczynka i tak sie calowaly i macaly ze az zal mi bylo tej malej. wybacz ale mam nadzieje ze nie macie dzieci x Lesba i lesbijami to sobie mozesz rodzinke obrazac.

Gość gość
lesba lesbija lesbijka no tak sie mowi.to jak siebie nazywasz skoro to cie obraza?

Gość gość
Jeśli kobieta olewa regularne branie tabletek lub nie chodzi na kontrole do gina, aby sprawdzić np. spiralę, to nie dziwne, ze zaliczają wpadki. Ale to juz ich sprawa, ze niepotrafia ogarnąć Xxxx Ja miałam złożona spirale. Pierwsza 5 lat, kontrole, wszystko ok. Wymienialam na następną, kontrole wszystko ok. Po 1.5 roku ciąża. Poszłam na wizytę kontrolna, spirala leży jak ma leżeć, wszystko ok, a ciąża się normalnie rozwija. Więc teraz mi powiedz jakim cudem, skoro twoim zdaniem takie sytuacje nie są możliwe? Są możliwe, zdaza się. Żadna antykoncepcja nie daje 100 procent pewności.

Gość gość
kobieta, a nie lesba... jak chcesz szufladkowania to uwazaj zeby w twoja strone sie to nie zwrocilo. homofobiczna pindo ;) fobie sie leczy ;) I tak, mamy dzieci. O zgrozo ZAADOPTOWANE ;)

Gość gość
Autorko ja rok temu zapłaciłam 400 zl za opieke nad 2 przedszkolaków. Na weselu gdzies do 21.00 potem do rana w domu.

Gość gość
U. Mojej koleżanki na weselu była wynajęta znajoma do opieki nad malutkim dwumiesiecznym dzieckiem pary młodej. Dostała normalnie obiad, następne ciepłe posiłki również i sałatki. Za pilnowanie dzieciaka do 3 rano zapłacono 250 zł.

Gość gość
jaka jestes agresywna. faceci to geje a kobiety lesbijki. rzucasz sie jakby to bylo jakies obrazliwe

Gość gość
21:15 jak widać tą druga jednak była nieprawidłowo założona, ale lekarz się nie przyznał, że spartaczył robotę.

Gość gość
gość dziś jaka jestes agresywna. faceci to geje a kobiety lesbijki. rzucasz sie jakby to bylo jakies obrazliwe x Jest roznica miedzy lesbą i lesbiją, a lesbijką Tak samo jak jest roznica miedzy kobietą, babą a babskiem i babiszonem

Gość gość
21.37. Jak mogła być nieprawidłowo założona, skoro przez 1.5 roku działała jak należy? Skoro było robione usg i wszystko w porządku?

Gość gość
ja bym to rozwiązała w ten sposób: ty zostajesz w ich domu z dzieckiem idziesz na msze z maluchem i wracasz do domu, skoro nie ma pokoi w sali to po co masz isc i ni z gruszki ni z pietruszki usiasc z dzieckiem młodej przy stole , zjeść i wyjść. bez sensu totalnie. zostajesz z maluchem w domu placa ci 300stowy za opieke i dowidzenia, ewentualnie 200zł. po co męczyc maleństwo i ganiac na sale z nim, wiesz co to dziecko ci odwali w nocy po tych halasach jakie będą na sali i miliony osób , które będą chciały poznac dziecko młodych? tak ci odreaguje ze będzie calą noc płakać!

Gość gość
Kalkulacja autorko jest prosta. Minimalna stawka za taka pracę do tego w weekend to 20zl/h W dzień. , 30zl/ w nocy. Z tego co pisałaś to ja wyliczylam 6h w dzień czyli daje nam to 120zl 8h w nocy czyli 240zl Razem 360zl:))

Gość gość
Wzielabym z 200-250.

Gość gość
Mnie sie wydaje ze 200zl to jednak trochę malo za wzięcie na siebie takiej odpowiedzialności jaka jest opieka nad takim maluszkiem. Ja bym powiedziała 300zl.

Gość gość
Z 300zl conajmniej przecież masz od 16 już być z dzieckiem pewnie po nie będziesz musiała być wcześniej i dopiero rano będziesz w domu , z 12 h może to być jak dziecko Cie nie znamoze być cały czas ryk , nie wiem czy bym się podjęła opieki nad takim malcem

Gość gość
prędzej kilkulatek sie rozplacze bo nie zna osoby niz dwumiesieczniak.

Gość gość
Dziewczyny, ale weźcie pod uwagę, że nie każdy jest w 100% zdrowy i płodny, że może sobie planować rodzinę na zawołanie. Ja planowałam ślub z 1,5 rocznym wyprzedzeniem (rezerwacja terminu, sali). Miałam wtedy 26 lat, czyli ślub był w wieku prawie 28. Choruję na PCOS i lekarz powiedział, że zajście w ciążę może trwać w moim przypadku latami, więc zaczęliśmy kurację i starania wcześniej, jeszcze przed ślubem. Zaszłam w drugim cyklu... Także ślub był z półrocznym bobasem. :) Dodam, że w drugą ciążę nigdy już nie udało mi się zajść, a mam teraz 35 lat. Bardzo, bardzo cieszę się, że zdecydowaliśmy się zacząć starania przed ślubem, a nie po bo "nie wypada inaczej".

Gość czerwonamiska
Możesz wybrać kwotę za całość czy za godzinę?

Gość gość
Ja zaczęłam staranie ponad rok przed ślubem, udało się zajść w ostatnim cyklu przed ślubem, ale jak by mi się udało od razu to z dzieckiem 3 miesięcznym bym do ślubu szła ;)

Gość gość
Strój elegancki, ale nie weselny. Nic nowego na pewno nie kupuj, bo dopłacisz do interesu. prezentu, kwiatów nie wręczaj, bo Ty tam idziesz do pracy: rtak samo jak kelnerki, kucharz, fotograf itd. Będziesz zatrudniona jako niańka. Nie znam się na cenach, ale w pierwszej chwili pomyślałam o 500 zł.

Gość gość
Masakra. Chyba darowalabym sobie wesele. Dwa miesiace to maleństwo, ale te ceny?! Chyba z kija pospadalyscie. Pfff...

Gość gość
Przede wszystkim podejdź do tego jak do pracy, bo Ty tam idziesz do pracy, a nie bawić się. Nie zostałaś zaproszona jako gość, tylko zatrudniona tak samo jak fotograf, kamerzysta itd Takie osoby nie ubierają się w stroj*****owo -weselne, tylko stonowane, nie rzucające się w oczy. Takie osoby nie wręczają prezentów, kwiatów, kopert. Ty, jako koleżanka możesz wręczyć samą karkę z życzeniami. Przede wszystkim NIE CZUJ SIĘ GOŚCIEM, BO NIM NIE BĘDZIESZ. My też opłaciliśmy obiad wszystkim, tzn. fotografowi, kamerzyście, opiekunce do dzieci gości, co nie oznacza, że te osoby nie wykonywały swojej pracy. Myśl o tym jak o pracy. Odpowiedzialność bardzo duża. Nie schodziłabym poniżej 400 zł.

Gość gość
gość dziś Rozumiem, że Ty opiekunce do 2 miesięcznego dziecka za całe popołudnie i noc w trudnych warunkach (bo to nie zacisze dom owe) zapłaciłabyś 50 - 100 zł? A może za darmo miałaby wyświadczyć przysługę? 300 zł to absolutne minimum.

Gość gość
Autorko, przy kosztach jakie Państwo Młodzi ponoszą za wesele Twoje 400 zł to kropla w morzu. Obiad Ci fundują, bo tak się robi. Nie zostawia się np. fotografa czy kamerzysty bez obiadu, chociaż i tak płaci mu się 1500-2000 zł. Albo zrobiłabym to za godziwą zapłatę 400 - 500 zł, albo za darmo w ramach przyjacielskiej przysługi. Na żadne 100 - 200 zł bym się nie godziła.