Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wam się podoba to imię bo moj maz się zaśmiał o powiedział że zwariowalam

Polecane posty

Gość gość

Bardzo podoba mi się imię Klementyna, moj maz zareagowal śmiechem i powiedział że nigdy się nie zgodzi. Powiedzcie, co sadzicie? Czy znacie kogoś o tym imieniu, czy jest ok czy raczej smiech owe...

Gość gość
Znałam kiedyś kobietę o tym imieniu, wszyscy mówili na nią Klima.

Gość gość
no ale fajne czy nie?

Gość gość
Nie.

Gość gość
Smaczne imię, jak klementynki

Gość gość
Moim zdaniem, jest to poważne, staroświeckie i twarde imię. Nie znam żadnej kobiety, która miałaby tak na imię, przynajmniej - nie, jeśli chodzi o moją rodzinę lub znajomych. Nie jest brzydkie (bo nie ma brzydkich imion), ale, uważam, że nie pasuje ono na dzisiejsze czasy. Zdrobnienia miałyby brzmieć tak: Kleosia, Klemenka, Klemcia, Kleonka? Pytam, bo nie wiem, zastanawiam się. Nie chciałabym mieć tak na imię i swojej córce też bym takiego nie nadała. Ale, Autorko, to Wasza decyzja. Warto pamiętać, że imię jest na całe życie. Chyba, że dziecko będzie chciało je zmienić, ale to po ukończeniu pełnoletności i masa z tym zachodu. Imię, które wymieniłaś, kojarzy mi się ze starszą kobietą, która była całe życie bardzo poważna, stonowana. Oczywiście, każdy ma prawo odbierać je po swojemu. Zresztą, zauważyłam, że teraz jest moda na staroświeckie imiona, też takie twarde, mocne. Zobacz, Autorko, na którym miejscu jest to imię w księdze imion. Wydaje mi się, że na dalszych pozycjach. Ustalcie razem, jak z nim będzie...

Gość gość
fajne imię, nietypowe, dla odważnych

Gość gość
Bardzo mi się podoba. Proste ale nieograne, kobiece, z fajnym owocowym skojarzeniem (Klementynka brzmi wg mnie ślicznie). Klementynę kiedyś przelotnie poznałam, jej imię znajomi zdrabniali jako Klem albo Tynka, a dziewczyna swoje imię bardzo lubiła :)

Gość gość
Poważne? Twarde? Serio? To jakie w takim wypadku jest imię Kunegunda czy Gertruda, kamienne? :D Dla mnie to imię brzmi właśnie bardzo lekko mimo tego, że jest długie, i na pewno nie kojarzy się staroświecko (o wiele bardziej "staro" brzmi dla mnie np. popularna ostatnio Antonina czy Aleksandra). Nie miałabym nic przeciwko, żeby tak mieć na imię.

Gość gość
Wedlug mnie jest piekne, napewno ładniejsze od popularnej obecnie Poli (dla mnie krotkie i nijakie). A taka Klementyna jest pieknym, eleganckim, kobiecym imieniem. Widzisz, gusta ludzi zaskakuja. Ja nie wiem jak się moze Pola poodbac (dla mnie niepowazne i brzmi jak ksywka bardziej niz jak pelne imie), a tu c***isza ze Klementyna jest niefajna i w ogole.. no ja nie pojmuje.

Gość gość
Bardzo ładne!

Gość gość
Ładne. A zdrobnienie to właśnie Klementynka. Bardzo wdzięczne.

Gość gość
Chcesz być oryginalna, to zrób coś oryginalnego, ale ze sobą! Nie niszcz życia córce! Może ona będzie nieśmiała, nieprzebojowa i będzie chciała być zwyczajna.

Gość gość
gość dziś Ty się dobrze czujesz? Przecież to jest zwyczajne imię! W przeciwieństwie do np. takiej Nikoli czy Brajana...

Gość gość
Staropolskie, normalne imię. Moja ciocia ponad 80 letnia tak się nazywa, a mówią na nią Klimcia albo Tunia.

Gość gość
Klementyna napewno nie jest staropolskim imieniem, ale fakt, ladne imie wedlug mnie.

Gość gość
Nie podoba mi się.

Gość gość
moja kolezanka z pracy tak nazwała córkę. Rodziła wiosna. Oboje z mężem od dawna chcieli takie imię

Gość gość
śliczne imię, ciepłe, dziewczęce :)

Gość gość
Okropne

Gość gość
Lepsze niż te oklepane Julie, Maję i Zośki.

Gość gość
Mialam w rodzinie klementynke. Słodka dziewczynka, miła i sliczna. Niestety zmarła.

Gość gość
okropne imię

Gość gość
Paskudne, ale wy dzieci krzywdzicie, wez ty się stuknij w ten pusty łeb.

Gość gość
Nie podoba mi sie

Gość gość
Esmeralda jest ładniejsze.

Gość gość
Klementyna brzmi jak imię zakonnicy. Siostra Klementyna. Nie pasuje jako zwykłe imię. Ja osobiście nie chciałabym się tak nazywać i miałabym za zle rodzicom gdyby mnie tak nazwali. Jest wiele mało popularnych imion, ale ładniejszych, choćby Klara, Emilia, Kalina, cokolwiek... nie musisz nazywać córki Magdalena czy Anna, ale nazywanie jej Klementyną to przesada. Można to jakoś wypośrodkować i dać dziecku niepopularne imię, ale nie ośmieszające go.

Gość gość
Emilia mało popularne? Byłam z córką nad morzem i poznała tam 4 koleżanki: 2 Emilie i 2 Zuzie.