Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rasizm w Polsce. Jeste w związku z Kenijczykiem i na ulicy w Polsce JEST TRAGEDI

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Bylam 2x w RPA, tragedia, jak białasy,potomowie holenderskich osadnikow , potrafia traktowac czarnych. (ogol nieyksztalceni, prymitywnu farmerzy,)Np nie pozwalaja prowadzic im samochodu, prowadzi za to 10 letni synek białasa, nie majacy pojecia o prowadzeniu, maly wpada na dzrewo, czarny biegnie z tylu. To tylko przyklad z wielu , jaki widziałam. jak czasy niewolnictwa. BViedne czarne dziciaki b=nbie maja zadnych zabawek, pusta puszka to pilka. Nie mozna wyslac zadnej pomocy, bo po drodze kradną. Smutne to

Gość gość
dziś My sobie piszemy, a Niemcy zagazowali mojego dziadka i zakopali w dole z 300 innymi ludźmi.

Gość gość
dziś x Daj spokój, przecież tu odpowiedzi na poziomie jest kilka, a reszta to bardzo prawdopodobne, że produkcja jednej osoby.

Gość gość
A czy to wina białych, że w RPA biały człowiek sobie radzi a czarny nie? Czy to wina Amerykanów, że biali sobie radzą a czarni nie? Czarni po prostu nie potrafią się przystosować do życia w świecie białego człowieka, gdzie trzeba ciężko pracować by coś osiągnąć i gdzie nic ci z nieba nie spada. Biali potrafią się rozwijać w najtrudniejszych warunkach do życia. Idealne przykłady to RPA czy Australia. A czarni swoje kraje mają biedne, zaniedbanie i dzikie, bez żadnych praw i kultury.

Gość gość
Nie oszukujmy sie. Przeciez to dzikusy. Oni sa bezuzyteczni. Przykro mi, ze tacy sa no ale co zrobisz.

Gość gość
Jak to jest, że w RPA mimo, że rządy od lat sprawują czarni i że czarni w porównaniu do białych mają tam o niebo więcej przywilejów radzą sobie gorzej od białych? Jak to jest, że biali europejczycy z pochodzenia potrafią w RPA się rozwijać, robić kariery, osiągać sukcesy, a czarni żyją na ogół w biedzie i ubóstwie? Przecież nikt za czarnych za robotę się nie weźmie. Południowi Afrykańczycy mają ból du'py, że im białym współrodakom żyje się lepiej, no ale z nieba im to nie spadło. Czarni po prostu nie potrafią się dostosować do obecnych czasów, gdzie trzeba pracować.

Gość gość
Mieszanie ras jeszcze nigdy nie wzbogaciło ludzi. On ma kłopoty przez ciebie a ty też przez niego. Biała rasa to absolutnie nie to samo co czarna. Inna mentalność, inne przyzwyczajenia inna kultura. Mało; ich dzieci będą też skazane na cierpienia. Ty nigdy nie będziesz dobrze się czuła u niego ani on u ciebie. Jego społeczeństwo jest tak samo nietolerancyjne jak twoje. Polska jest jak na razie z boku tego „wzbogacania kulturowego” które niszczy zachód. I oby tak pozostało.

Gość gość
ich dzieci będą też skazane na cierpienia x 30 lat temu miałam w szkole kolegę z kraju arabskiego. NIKT mu nie dokuczał.

Gość gość
Porównajmy Brazylię do Argentyny. W Brazylii od początków istnienia państwa mieszały się rasy, Prawie każdy brazylijczyk to mieszaniec murzyna z portugalczykiem, a Argentynie większość ludzi to biali latynosi. Państwa blisko siebie geograficznie, Brazylia ma tą przewagę, że ma więcej dóbr naturalnych i większe terytorium. Gdzie żyje się lepiej? W Argentynie. Argentyna jest najbielszym państwem na kontynencie i najlepiej się tam ludziom żyje mimo wielu kryzysów i krachów gospodarczych Argentyńczyk żyje na wyższej stopie niż inni mieszkańcy Ameryki Łacińskiej.

Gość gość
Nie chcialabym takiego faceta. Nie to, ze jestem rasistka, bo nie chce byc taka rasistka jak czarni. Jednak moje dzieci musialyby byc inne niz mama no i moze wysmiewane. Niee to nie dla mnie.

Gość gość
Jak wejdziesz na google street view i zobaczysz przeciętną ulicę w 50 tys mieście argentyńskim a przeciętną ulicę w 50 tys mieście brazylijskim to zobaczysz przepaść cywilizacyjną. Państwa tak blisko siebie, a różnica kolosalna. Brazylijczycy żyją w domkach zrobionych ze śmiec****ełno slumsów, bieda i smród. Argentyńczycy żyją jak ludzie cywilizowani.

Gość gość
17.24 Madrze piszesz. Kilka wypowiedzi bardzo madrych i rzeczowych. Bo narazie nie ma argumentow przeciwnego pogladu

Gość gość
Mieszanie ras to niszczenie własnej kultury. Jego i twojej. Co innego jak np Żydzi zawierają małżeństwa z np katolikami. Od Żydów katolik może się tylko wiele nauczyć. Chrystus był Żydem i na fundamentach kultury żydowskiej zbudował wspaniałą kulturę Judeo-chrześcijańską, czarny człowiek to poganin albo bałwochwalca. Nigdy niczego nie zbudował. Kultura afrykańska nie istnieje.

Gość gość
Ty tolerancyjna zono kenijczyka. Nie jestę tylko jestem !

Gość gość
a ślub kościelny był ? Tam w Kenii też są placówki katolickie misyjne. Mogą też się zapytać .

Gość gość
Autorko, ja Ciebie rozumiem. Moja siostra ma ciemnoskorego meza, Amerykanina. maja dziecko. Poznali sie w USA, tam wzieli slub ale ona chciala z ciekawosci wrocic do Polski, zobaczyc jak jest (to bylo 7-8 lat temu, jak wrocila). miala dobra sytuacje, bo miala znakomite doswiadczenie zawodowe - w Stanach nei proznowala, lecz zaczynala od prac w sklepie z Tania odzieza, potem z lepsza odzieza, potem najprostsza praca biurowa, p odrodze wieczorowe studia uzuepleniajace by jej polskiego mgr uznali, potem lepza praca no I miala referencje I wiedziala, ze jakby co, w USA ma konkaty, prace znajdzie wiec w razie "w" moze wrocic. zatem, przylecieli sprobowac sil w Polsce, ona dostala znakomita prace po niecalych 2 miesiacach pobytu. platna 6 tysiecy PLn netto. on tez dostal prace po kilku miesiach. potem dziecko. ale on nie lubl Polski, mimo ze duze miasto, wielkie korporacje, rozni ludzie. I tak wielu gapilo sie na niego, zaczepiano go na ulicy, glownie gapili sie ludzie starsi, a zaczepiali chlopcy tacky ponizej 25 lat. po kilku latach mial dosc gapienia sie jakby byl kims gorszym. wrocili do Stanow. Polska jest okropna. Ilekroc w niej jestem, zawsze odjezdzam z uczuciem ulgi, ze wracam do normalnego kraju - ja mieszkam w Finlandii