Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdabbbbbb

Staramy się z mężem o drugie dziecko,

Polecane posty

Gość magdabbbbbb

ale już sama nie wiem jak liczyć te dni płodne. Jak staraliśmy się o pierwsze, robiłam testy owu, pojawiły się dwie kreseczki, więc sexik i za trzy tygodnie potwierdzenie ciąży. A w tym przypadku: dodatni test owu 28.07, więc teoretycznie 14 dni przed kolejną @, czyli powinna być w sobotę 11.08, ale @ przyszła dzisiaj, 3 dni przed czasem

Gość magdabbbbb
Podzielcie się swoim doświadczeniem w tej kwestii

Gość gość
Spróbuj temperature mierzyć. Ja tak robię teraz ale zobaczymy. Jak narazie 3 dni spóźniony ale nie testowalam jeszcze bo ostatnio często mi się spóźnia. :/ już 8 miesiąc się staramy ale to pierwszy miesiąc z mierzeniem temperatury

Gość magdabbbbbb
Temperaturę w pochwie? Musi być specjalny termometr?

Gość gość
A nie mozesz na poczatek tak po prostu, bez tego wszystkiego? Np co drugi dzien, albo jak wm sie zachce... Ja o drugie dziecko po prostu sie postaralam, na oko. Nie bylam zbyt wyluzowana, bo bardzo chcialam, ale wlasnie wiedzialam ze testami i kalendarzykiem sie tylko gorzej nakrece. Z pierwsza ciaza nie miałaś problemu, to czemu do drugiej nie podejdziesz na luzie?

Gość gość
Ja spr dni plodne wg jakiegos kalkulatora w necie zeby wiedziec tak mniej wiecej i udalo się za 1szym razem :)

Gość NaKoncuSwiata
Witam kobietki... my się staramy o trzeciego dzidziusia.Córka ma 13 lat syn 5...owulacje miałam 28-29 lipiec z moich ustaleń tzn ból owulacyjny i śluz płodny w niedziele 29 rano doszło do stosunku pełnego...czekałam z dnia na dzień na jakie kolwiek objawy ...bacznie wsłuchiwałam sie w swoje ciało sprawdzam szyjke ....to co zaobserwowałam to moja szyjka po dniach płodnych stała sie szczelnie zamknieta inna niz w poprzednich cyklach ,wcześniej jak by byla lekko otwarta ...w pochwie też tak inaczej jakby bardziej wszystko elastyczne pojawiła się wydzielina taka gestawa konsystecji kremu biała...mało ale jest w poprzednich cyklach jej nie było .Moje piersi stały się wrażliwe przy dotyku lekko pobolewaja ,dziś zaczeły od 3dni pobolewac jajniki takie delikatne ćmienie jak na okres tylko bardzo delikatnie ...śpiąca jestem szybciej oddycham i nic mi się nie chce..mam wrażenie jak by coś mi stało w przełyku,od dwóch dni mam wrażenie zatkanego nosa ..do miesiaczki pozostało 8-9 dni.Nie wytrzymałam dzis i zrobiłam dwa testy z godzinnym odstępem i obydwa pozytywne druga kreska nawet bardzoo widoczna nie jakis cień cieńa;-) Kurcze nie wierze w to siedzę i wpatruję się w ten test

Gość gość
Na Koncu Swiata to gratuluję :) jeżeli chodzi o nakręcenie to aż tak się nie nakręcam, bardziej mnie zastanawia to, że okres przyszedł wcześniej niż 14 dni od owulacji

Gość gość
Może być albo w pochwie albo w ustach. Nie musi być jakieś specjalny tylko taki cyfrowy z metalowa końcówka. Ważne byś mierzyła codziennie o tej samej porze po 3 godz snu (najlepiej jak się obudzisz. Trzymaj obok łóżka bo nie powinnaś się ruszyć przed mierzeniem. Wpisz w googla owulacja mierzenie temperatury i się dowiesz :)

Gość gość
Nie możecie się kochać co 2-3 dni? Przecież to wystarczy, po co się denerwować testami? Ja tego nie rozumiem.

Gość gość
Ja nawet kochający się co 2-3 dni miałam problem z zajściem. Trwało to kilka miesięcy i akurat w miesiącu kiedy tylko raz się kochalismy się udało.

Gość gość
Pierwszy dzień okresu to pierwszy dzień cyklu. 14 to owulacja. Kochasz się tak od trzech dni przed do trzech dni po szczycie . Oczywiście u każdego jest inaczej i na owulację mają wpływ stan zdrowia, zażywanie leki , stres , to czy miesiaczki sa regularne itp. ale u mnie sprawdziło się przy dwóch ciążach (w pierwszą zaszłam w trzecim cyklu starań, w drugą w pierwszym). Ja miałam też specyficzny ból brzucha w czasie owulacji, takie kłucie jakby wbijano mi setki igiełek. Można też mierzyć temperaturę i sprawdzać śluz ale akurat u mnie wystarczyło to co opisałam.

Gość gość
Też robiłam testy owu i zajęło mi to rok. Potem wyrzuciłam i seks co 2-3dzień i ciąża od razu.

Gość Katerina 33

Polecam Tobie Tester Owulacyjny Afrodyta- ze śliny, super sprawa jest niewielki w kształcie szminki, to taki mikroskopik, który pomaga określić fazę cyklu :)