Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poczułam się jak jakiś eksponat

Polecane posty

Gość gość

Pewien człowiek przedstawił mnie swojej rodzinie tylko po to żeby pokazać im jak bardzo jestem podobna do jego zmarłej żony gdy była młoda. :o Poczułam się jak jakiś eksponat, nie było to dla mnie fajne uczucie. :o Jak można zrobić coś takiego i tak się zachować, a może przesadzam?

Gość gość
to jakiś świr- uciekaj

Gość gość
Czytalem o gosciu, ktory kochal kogos z kim nie mogl byc, w koncu zabil ja i jej znajomą.

Gość gość
Kim była ta osoba, którą zabił?

Gość gość
Wyobraźcie sobie jak ja się poczułam. :o Zaprosił mnie do siebie na kolację z jego bliskimi i było to bardzo dziwne, źle się tam czułam, miałam ochotę uciec jak najszybciej od nich. :o Dziwnie się zachowywali, przez większość czasu nasłuchałam się kto kiedy się urodził, kiedy śluby itp. :o

Gość gość
To byla ksiazka Ty - autorki Caroline Kepnes. Polecam.

Gość gość
Książka w stylu „Greya”, ale na zdecydowanie wyższym poziomie literackim, pokazująca psychologiczne motywacje działań osób owładniętym obsesją; o stalkerze obsesyjnie prześladującym pewna dziewczynę. Perwersyjnie romantyczny thriller Miłość rani… Kiedy do księgarni w nowojorskiej East Village wchodzi początkująca pisarka Guinevere Beck, pracujący tam Joe zupełnie traci dla niej głowę. Beck jest bowiem wszystkim, czego Joe pragnie: kobietą obdarzoną nieustępliwością i ciętym językiem, a przy tym olśniewająco piękną i seksowną. Beck jeszcze nie zdaje sobie sprawy, że jest dla Joego ideałem, wkrótce jednak ulega czarowi mężczyzny, który wydaje się stworzony dla niej. Rzecz w tym, że nie wie wszystkiego o Joe i sama też kryje pewne tajemnice. Ich związek oparty na wzajemnej fascynacji nabiera tempa, obsesja ma zgubne konsekwencje… Trzymająca w napięciu historia bezlitosnej namiętności. Ty Caroline Kepnes to perwersyjnie romantyczny thriller, który nieraz cię zaskoczy.

Gość gość
Ok. Myślałam, że to była realna historia.

Gość gość
Zaciekawiło mnie. :) Chętnie poczytam.

Gość gość
Powiedz proszę jak się ma historia tej książki do sytuacji w jakiej ja się znalazłam?

Gość gość
Tego to nie ma tam. Są różne dziwne zachowania np zamknięcie kobiety w klatce. Ale to o czym piszesz wygląda mi na niebezpieczne, jak można mówić o czyms takim? Czy ten człowiek nie myślał, jak możesz się poczuć? Rzadko czytam książki, mam nadzieję, że znajdziesz, mnie wciągnęła kiedyś zimą.

Gość gość
Okropnie się poczułam. :( Patrzyli się na mnie, komentowali jaka jestem podobna, a jak włosy bym sobie upięła tak i tak to już zupełnie... Ehh... Oglądali sobie zdjęcia, pokazywali mi. Naprawdę to było niefajne. Gdybym wiedziała, że tak to będzie wyglądało to nigdy bym nie poszła do nich.

Gość gość
Przykre to. Postaraj się skończyć kontakt z tymi ludźmi i zapomnieć. Ja się boję jakiejkolwiek krytyki porównań, poniżeń i chyba zostanę kawalerem.

Gość gość
Nie mam pojęcia co oni sobie wyobrażali? Myślałam, że po prostu chce mnie zapoznać ze swoją rodziną, a tutaj coś takiego. :o Unikam go teraz...