Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mirabelka251

Zdrowa kobieta odbija męża żonie kalece i zabiera ojca niepełnosprawnemu dziecku

Polecane posty

Czy zdarzają się odwrotne przypadki ? Nie słyszałam. Słyszałam natomiast to: "ona jest taka sama jak Ty, tylko nie jest kaleką. Jest zdrowa" Dziecko niepełnosprawne tęskni za tatą, ale jego nowa zdrowa kobieta jest ważniejsza. Jak to wytłumaczyć dziecku ? Trudno sobie wyobrazić ile jednemu człowiekowi może spaść w życiu na głowę. Czy jeśli człowiek stara się żyć etycznie, to zawsze dostaje "po garach" . Czy są jeszcze ludzie, którzy starają się żyć chociażby tak, by nikt przez nich nie płakał. Czy obecny świat coraz bardziej popiera parcie do przodu za wszelką cenę, bez oglądania się na innych i budowanie szczęścia dosłownie po trupach ?

Gość gość
Mężczyźni dosyć często porzucają niepełnosprawne dzieci.

Gość gość
Odbija? Zabrała? A PAN MĄŻ to rzeczy przesuwalna jest?

Gość gość
Dokładnie tak jak napisał gość wyżej a ja dodam jeszcze, ze chore żony tez często są porzucane.

Gość gość
Czy obecny świat coraz bardziej popiera parcie do przodu za wszelką cenę, bez oglądania się na innych i budowanie szczęścia dosłownie po trupach ? x dlaczego obecny, myslisz ze winnych wiekach faceci nie porzucali kobiet, dzieci, w takiej sparcie kalekie niemowleta od razu po porodzie zrzucano ze skały, w wiekach późniejszych szybko umierały i tyle. Nawet u nas przed wojna na wsiach jak akuszerka widział ze dziecko kalekie to mogła mu sie dac zadusić zeby nie obciążąć rodziny opieką nad nim. Naiwnie jest mysleć, ze kiedyś to nie wiem co...i nie było egoizmu, parcia do przodu i wszyscy siekochali

Gość gość
Dokładnie, kiedyś było jeszcze gorzej :O

Gość gość
Jaki macie typ niepełnosprawności? Jak się z Tobą żenił, to tego nie widział?

Gość gość
i co znaczy odbija dorosły facet podejmuje decyzje za siebie, czego i z kim chce, a z kim nie. Nie uprowadziła go przemocą

Gość gość
jest pielęgniarką, a ja byłam w kilkumiesięcznej śpiączce. Po przebudzeniu męża już nie było

Gość gość
jest pielęgniarką, a ja byłam w kilkumiesięcznej śpiączce. Po przebudzeniu męża już nie było xx no i? widocznie uznał ze tak dla niego lepiej

Gość gość
znali się na długo przed moją chorobą, podejrzewam, że nie zachorowałam przypadkowo na tak straszną chorobę. Mąż powiedział, że oszpeci mnie tak, by zaden facet mnie już nie zechciał. Dotrzymał słowa ... Żadna operacja plastyczna nie pomoże. Straciłam wszystko w życiu, a to co zrobili mojemu dziecku powoduje, że budzę się z krzykiem w nocy. Zapomniałam co to sen.

Gość gość
Jestes niepełnosprawna to po co zakladalas rodzine? Ja tego nie rozumiem dlaczego osoby chore albo uposledzone sie rozmnazaja a dzieci wychodza jeszcze w gorszym stanie. Wszystko aby zaspokoic egoistyczna potrzebe rozplodu

Gość gość
dla niego lepiej, ale to mi przysięgał trwać przy mnie w zdrowiu i chorobie. 7 lat po ślubie cywilnym chyba nie miał przymusu przysięgać mi w kościele ? sorry mam problemy z logowaniem na telefonie - dlatego piszę jako gość

Gość gość
Dlaczego wyszlas za psychopate?

Gość gość
nie jestem upośledzona. Mam TYLKO chory kręgosłup. Jak połowa społeczeństwa. Czy garb dyskwalifikuje mnie - jako wada kosmetyczna do założenia rodziny , wychowywania dziecka ? Czy uważasz, że tylko ładni mogą mieć rodziny i dzieci ? Nie mogę wypowiadać się publicznie, jaki pan z wąsem reprezentował taki pogląd. Natomiast mąż widział jaką mnie poślubił. Nie ważne jak wyglądam, kluczowe jest to, że nie powinien mnie zostawić w chorobie, skoro 2 lata wcześniej przysięgał mi przed ołtarzem trwając ze mną wówczas w 7 letnim szczęśliwym podobno związku.

Gość gość
gość dziś jest pielęgniarką, a ja byłam w kilkumiesięcznej śpiączce. Po przebudzeniu męża już nie było xx no i? widocznie uznał ze tak dla niego lepiej XXX Jakby tobie kobieta tak zrobiła, to inaczej byś pisał :P

Gość gość
wyszłam za niego za mąż, ponieważ czułam/myślałam, że mnie kocha ? Może to ja go kochałam na tyle żeby być ślepą ?

Gość gość
Spoko tez mam garba, ale czemu nazywasz siebie niepełnosprawna? Garb to defekt ale nie jakas ulomnosc,mozna normalnie z tym funkcjonować. Myslalam,ze chodzi o cos wiecej. To w takim razie moze zostawil Cie z innego powodu? Moze juz przyszedl czas na zmianę? Mój facet wybral mnie po wielu latach małżeństwa z piękną kobietą. Ja uważam się za brzydsza a jednak jest ze mna. Nie zawsze facecj odchodza z powodu choroby czy wygladu chocia pozornie Tak to moze wygladac.

Gość gość
gość dziś A czemu od niej odszedł?

Gość gość
znała moją sytuację zdrowotną. Aga - jak twierdził jest tylko jego przyjaciółką, radziła mu jak postępować ze mną i naszym dzieckiem. W końcu są razem, a on próbuje dla niej unieważnić nasz ślub kościelny. Pytałam go jak będzie z dzieckiem, bo było chrzczone na tej samej mszy w czasie naszego ślubu. Czy chrzest też automatycznie unieważni ?

Gość gość
nie mam siły na to wszystko. Gdy patrzę na to, jakie problemy ma teraz moje dziecko robi mi się słabo. Oglądanie bólu psychicznego dziecka załamuje mnie całkowicie, do tego wszystkiego muszę oglądać jak mąż przyjeżdża cały w skowronkach do dziecka. Gdy odjeżdża dziecko znów zapada się w smutek.

A czy dziecko spotyka się z tata ? Tata napewno je kocha . Bardzo ci współczuje ale myśle ze znajdziesz nowego lepszego męża wydajesz się miła osoba .

Gość gość
12:00 jej winy w tym,że odszedl nie bylo. Mają dobrą relację nadal i dziecko,na zawsze. Po prostu spotkal mnie i juz wiedzial,ze to ja jestem ta jedyna. To byl grom z jasnego nieba. Musieliśmy być razem. Miłość nie wybiera i nie zawsze jest latwa. Ja mam nadzieję,że Tobie wszystko sie ułoży. Zaslugujesz na kogos lepszego niz typa ktory mow o okaleczaniu

Gość gość
teraz to na 100 procent będę już sama. Po takich przeżyciach traci się wiarę w siebie i we wszystko dookoła. Teraz to dopiero jestem kaleką po tej śpiączce, choć tego kalectwa już nie widać gołym okiem tak jak garba.

Gość gość
nie rozumiem słowa miłość nie wybiera. Jest przecież rozum. A co z moją miłościa do męża, dlaczego ta miłość ma wybierać ? Kochance miłość nie wybiera i musi być z mężem innej chorej kobiety, czy chodzi poprostu o to, żeby okazać się lepszą od żony ? Czy miłość nie wybiera ? Czy egoizm nie wybiera i chęć bycia lepszą, ładniejszą, bardziej atrakcyjną. Na zaproszeniach ślubnych do ślubu kościelnego wypisałam hymn o miłości. "Miłość nie szuka swego" zostawiłam męża kochance, bo go kocham, ona natomiast nie mogła inaczej - musiała go posiadać, czyli mieć jak przedmiot. Czy to jest miłość

Gość gość
gdyby kochała mojego męża nie skrzywdziłaby jego rodziny, usunęła by się w cień. Nie mylmy popędu z miłościa. Popęd zmusza do bycia z drugą osobą za wszelką cenę - nie miłość.