Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego uważacie,że kobieta która miała ciężki poród zasługuje na uznanie ?

Polecane posty

Gość gość
No już dobrze, dobrze. Bardzo was podziwiamy. Ale muszę przyznać, że moja suczka Sonata jest nawet bardziej dzielna, bo wydała na świat 5 młodych w jednym miocie. Całkiem sama, bez żadnej pomocy. Bardzo cierpiała, ale była taka dzielna i dała radę. Chyba zasługuje na największy podziw.

Gość gość
Kazdy czlowiek zasluguje na szacunek i uznanie, bo kazdy ma za soba ciezkie proby. Bol porodowy jest z pewnoscia bardzo ciezki, ale wiele kobiet pisalo, ze doswiadczylo jeszcze ciezszego bolu (kolka nerkowa, zeby etc). Wiele osob dzielnie znosi rozmaite przewlekle dolegliwosci, nie domagajac sie w zwiazku z tym od otoczenia szczegolnego podziwu. Istnieje takze dlugotrwaly bol psychiczny, ktory wiele osob chetnie by zamienilo na kilkanascie godzin ciezkiego nawet bardzo porodu...

Gość gość
Ja nie dalabym rady nawet jedno dziecko urodzić. A niektóre rodzą i pięcioro... Serio podziwiam.

Gość gość
gość dziś Fajne majętne rodziny nie mają dużo dzieci bo wiedzą, że można robić mnóstwo innych rzeczy niż robienie dzieci. Ci fajni majętni ludzie, są zwykle inteligenti (bo inaczej zapewne nie byliby tacy majętni) i mają lepsze rzeczy do oboty niż rozmnażanie.

Gość gość
Miałam porod vacuum okropny bolesny Niemiły personel który straszył mnie sądem ze dziecko udusze (nie mogłam przeć byłam pół przytomna) Nigdy nie spotkałam się z tego tytułu z uznaniem . A wręcz z krytyka "ze to moja wina "

Gość gość
Każdy człowiek potrzebuje uznania. Tym bardziej gdy bardzo ciężko doświadcza np porodu. Nie rozumiem czemu tak trudno jest innym to uznanie drugiemu człowiekowi dac.

Gość gość
Jestem facetem i dla mnie normalny byl szacunek do cudu narodzin i tego calego trudu. Teraz wychodzi na to ze kobiety kloca sie zeby ich nie podziwiac i nie szanowac za to. :D Leze i kwicze normalnie. Baby wracajcie jednak do garow bo dyskusja wam kiepsko idzie.

Gość gość
Miałam bardzo bolesne miesiączki. Mdlałam i wymiotowałam zbólu. Czy należało mi się uznanie? Bo jakoś nikt mnie nim wtedy szczególnie nie darzył.

Gość gość
Ciężki poród jest czasami winą tępych położnych. Ja nigdy bym nie poszła do badania cipki zabiegu czy porodu bez męża. Gdy jesteś z mężem a do obecności Masz Prawo nawet w szpitalu to się z Wami Liczą! Gdy jesteś sama to może się tak skończyć. ." Na cztery lata więzienia został skazany ginekolog, który zgwałcił swoją pacjentkę. Kobieta była wtedy pod wpływem środków znieczulających. Mężczyzna ma też 10-letni zakaz wykonywania zawodu, musi też zapłacić 40 tys. nawiązki dla swojej ofiary. Prokuratura domagała się kary ośmiu lat pozbawienia wolności, a pełnomocniczka ofiary – dożywotniego zakazu wykonywania zawodu lekarza " tylko zboczeni lekarze wypraszaja osobę bliską z badań czy zabiegu naruszając Prawo!

Gość gość
Kobieta ktora rodzi ma bardzo lekko i nic jej nie boli to bol psychiczny na nia tak dziala swoja dziewczyne nauczylem i przy rodzeniu nic jej nie bolalo a w dodatku prod trwal minute

Gość gość
09.26 tak to jest racja że gdy jesteś przy swojej podczas porodu czy badaniu wtedy czuje się lepiej i bezpieczniej. Wiem po sobie bo mam zawsze chłopaka.

Gość gość
Mam chlopaka Ktory tez robil fffu ffuu ffu a jak przecinal pempowine to zemdlal

Gość gość
gość dziś Ja na widok krwi mdleje. Mdleje też przy pobieraniu krwi. A urodziłam dwoje dzieci. No i?

Gość gość
12.02 tak dobrze że był i każdy tatuś powinien być podczas badań czy porodu by w ten sposób się chartował gdy w razie czego jakiegoś wypadku np. Drogowego był wstanie nawet uratować czyjeś życie! Mąż od kiedy zaczęłam chodzić do ginekologa to jest przy każdym badaniu pomagał również przetrwać porody.

Gość gość
Rodzisz sama to zawsze masz trudniej i nawet mogą zrobić kleczczowe co jest zabronione ale nie masz wsparcia w partnerze bo go nie masz. Mnie przy drugim porodzie gdyby nie mąż to bym dostała po twarzy od położnej bo się zgubiłam. Ale mąż opanował wszystko spojrzał na ginekolożkę a ta ją wysłała dodrugiej rodzącej a my z tatusiem damy radę. Gdy jest problem i nie masz osoby bliskiej podczas badań czy porodu możesz przepłacić życiem ty lub dziecko. Ile umiera podczas porodu w szpitalu rodzących i dzieci. Nie robi się statystyk dlaczego? ?????

Gość gość
Gdy sporzadzą statystyki to żąda z nas nie będzie chciała rodzić w szpitalu lecz w domu jak się promuje w Holandii porody domowe.