Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie znalezc nowych przyjaciol i znajomych bedac osoba ok 35 roku zycia?

Polecane posty

Gość gość

Gdzie znalezc nowych przyjaciol i znajomych bedac osoba ok 35 roku zycia?

Gość gość
praca, studia, sporty, dancing? Kościół, przeznaczeni.pl?

Gość ferlena
Jeśli jesteś osobą nieatrakcyjną towarzysko i do tej pory nie znalazles to lepiej dac sobie spokój. Oczywiście możesz zaprosić kolegów do klubu na swoj koszt i stawiać piwo aż padną ale taka znajomosc zbyt dużej wartości nie ma.

Gość gość
Czegoś takiego jak długoletnia znajomosc nie da się zdobyć w tydzień. Albo się je ma albo nie ma. Możesz tylko zacząć jak najszybciej i liczyć że ludzie będą chcieli sie z tobą spotykać. I musi to wyglądać naturalnie żeby nie myśleli że chcesz jakiejś przysługi.

Gość gość
Może twoja osobowość nie zachęca ludzi do zawierania znajomości z tobą. Ludzie garną się do osób otwartych, wesołych, rozmownych, jeśli nie masz tych cech będą cię omijać.

Gość gość
Ale znajomosc z osobą wesołą i rozmowna też niesie ryzyko. Że ta osoba okaże się tak zwaną namolną pierdołą którą będzie cię odwiedzac bez zaproszenia.

Gość gość
Jeśli ktoś umie zachowac dystans i postawić granice to raczej to nie grozi. Inaczej gdy sam jest pierdołą.

Gość gość
W Polsce będzie ciężko. W PL to ludzie poznają się tylko jak są zmuszeni być w skupisku przez dłuższy czas i koegzystować ze sobą czyli szkoła, studia. A tak to na każdą próbę poznania / zagadanie przez nieznajomego reagują agresją/ odburknięciem, żeby czasami do mnie nie mówił. W klubach i lokalach tak samo, same grupki co już sie znają, a idź samemu, żeby kogoś poznać -good luck to też spotkasz się z bucowatą odzywką bo przecież on/ona cię nie zna. Taka głupia polska mentalność. Uważamy się za taki towarzyski naród, a to g****o prawda. Towarzyski tylko jak się już znają czyli zaprzeczenie tak naprawdę towarzyskości

Gość erdman
To nie głupia mentalnosc tylko zwykła ostrożność. Takie poznawanie się w klubie przy alkoholu jest dobre na jeden wieczór. A jak ktoś się na siłę wpycha do grupy i chce się za bardzo zbliżyć skąd mają wiedzieć czy to na przykład nie policjant od narkotykow. Oni też muszą wyrobić plan a jak zobaczą coś ciekawego to potem łatwiej zadawać pytania.

Gość rupertxx
Zacznij tradycyjnie. Od pracy i sąsiadów jeśli są chętni i reprezentują odpowiedni poziom. Jeśli okaże się że nie jesteś towarzyskim balastem i coś wnosisz do dyskusji może w naturalny sposób pozwolą ci poznać swoją grupę znajomych.

Gość gość
w Mielnie

Gość gość
Ja kiedyś postanowiłem pojechać sobie sam na Woodstock bo z dziewczyną zerwałem a z nią miałem jechać poznałem w pociągu ekipę z drugie końca Polski prze cały tydzień balowaliśmy i do dzisiaj choć minęło już siedem lat często do nich wpadam na weekend na imprezę zawsze maja dla mnie miejsce na nocleg no i oczywiście co roku jeździmy na Woodstock. A miałem wtedy 31 lat.

Gość farenwurst
Woodstok to co innego. Tam jeżdżą ludzie otwarci szukający zabawy i nowych znajomosci. Nieufni ludzie o ciasnych umysłach raczej takie miejsca omijają. No i nikt się nie boi że nowy znajomy okradnie czy oszuka bo nikt tam milionów ze sobą nie wozi.

Gość wetheran
Problemem są zaszłości z PRLu i stąd nieufność do nieznanej osoby. Za komuny zdarzało się że do nieformalnej grupy dołączał jakiś blyskotliwy chłopak i od razu chciał działać. Nie bał się ryzyka więc go przyjmowano z otwartymi ramionami. Potem się okazywało że to agent SB więc dlatego się nie bał.