Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża a umowa o pracę

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanko czy jeśli umowa mi się skończy podczas urlopu macierzyńskiego mam szansę aby mnie zostawili w pracy ? Tzn podpisali kolejną umowę? Czy raczej tak się nie zdarza ?

Gość gość
Zdarza sie, ale to oczywiscie zalezy od Ciebie i Twojego pracodawcy. Ja pracowałam na umowe o prace na czas okreslony, konczyla sie w momencie polowy urlopu macierzynskiego. Pracowałam do 7 miesiaca ciazy, potem przyjeli mnie z pocałowaniem reki znowu :), teraz mam juz umowe na czas nieokreslony.

Gość gość
jesli na wiesc o ciazy rzucilas pracodawcy L4 na stol, nie licz na nic, na pewno znajdzie kogoś na Twoje stanowisko.

Gość gość
Ja za to mam ciężką sytuacje. W kwietniu wróciłam z urlopu macierzyńskiego. Byłam na nim ponad rok. A teraz od lipca jestem znów w ciąży :( Za niedługo będę musiała iść na L4, bo jestem przedszkolanką. To już raczej mogę pożegnać się z tym przedszkolem.

Gość gość
Nie dałam l4 chce pracować póki co . Lubię swoją pracę i nie widzę póki co sensu aby siedzieć w domu . Ale dojeżdżam do pracy prawie godzinę i wiem że przyjedzie moment że zostanę w domu . Mój pracodawca to kobieta i sama podkreśla że nie lubi pozbywać się pracowników :)

Gość gość
To sprawa indywidualna.

Gość gość
A ja pracowałam do 6 m-ca ciąży, przykładałam się, wyniki dobre itd, itp. ale umowę miałam na czas określony (kończyła się 2 mies po porodzie) i mi nie przedłużyli:) Znalazłam inną prace bezpośrednio po macierzyńskim ale mimo wszystko było mi przykro, że w tamtej pracy umowy mi nie przedłużyli bo się starałam:(:(

Gość argumente
Nie ma przeszkód prawnych