Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Starania o ciąże po 30tce,ile wam zajęły?

Polecane posty

Gość gość

Mam 32 lata,staramy się o pierwsze dziecko,narazie dwa cykle bez efektu,niedługo będzie trzecie podejście. Ile wam zajęły starania o dziecko po 30 tce i czy miałyście jakieś ginekologiczne albo hormonalne problemy?

Gość gość
Urrodzilam majac prawie 34 lat. Staralismy sie 5 cykli. W piatym sie udało i w wozku spi 2ipol miesięczny synek.

Gość gość
Dodam ze mam niedoczynnosc tarczycy, przez cala ciaze bralam Euthyrox. Porod mialam wywolywany bo maly nie pchal się na ten świat.

Gość gość
Zaszlam ciaze majac 35lat w pierwszym cyklu

Gość gość
3 lata w tym 2 poronienia i leczenie. Ale kolezance udalo sie od pierwszego razu.

Gość gość
gratuluję :)

Gość gość
3 lata ,strasznie długo.....

Gość gość
pierwsze dziecko 15m - mialam 20lat drugie po 12latach. trzecie po kolejnych 5miesiacach (w drugim cyklu) ale pewnie wina tego ze szyjka macicy jeszcze sie niedomkneła

Gość gość
Mam 30 lat jak na razie 3 cykl bez efektu

Gość gość
drugie po 12 latach,czy to znaczy,że 12 lat się o nie starałaś ?

Gość gość
Ja co prawda o drugie dziecko ale też mam 32. Staramy się 3 lata i nic. Mam pcos i cykle bezowulacyjne więc nam stymulacje i monitoring.

Gość gość
dziś tak, maz ma jakis slepe plemniki:D 12 lat bez zabezpieczenia i sie nie udawalo. Staran w sumie moze pierwsze dwa trzy lata, potem juz wyluzowalam i co ma byc to bedzie A tak na powaznie mam tyłozgiecie macicy i to ponoc utrudnia:x

Gość gość
My przed 30 rokiem życia staraliśmy się ponad dwa lata, mimo że wszystko było ok , a teraz syn ma 12 lat , urodził się zdrowy na szczęście.

Gość gość
Ponoć tak jest ze jak na siłę się chce i to siedzi w pschowek to się uprawia sex nie dla przyjemności wtedy ale dla zapłodnienia i takie rozczarowanie ze nic :-( jednak się udało

Gość gość
Ja prawie 2 lata... Pierwsze odrazu w pierwszym cyklu ale miałam 25 lat.

Gość gość
37lat w 2 cyklu-ciąża mnoga zakończona poronieniem Odczekałam 3 cykle po łyżeczkowaniu i od razu zaskoczyłam.. Po niespełna dwóch latach spróbowaliśmy znowu i udało sie w 4 cyklu, rodzę w styczniu, mam termin na 40 urodziny :-) więcej dzieci nie planujemy

Gość gość
6 lat po ślubie i nic,a nie zabezpieczaliśmy się jeszcze z rok przed ślubem,mąż słaba *****iwość plemników, w koncu in vitro, pierwsza próba nie udana z drugiej jest synek

Gość gość
gość dziś 3 lata ,strasznie długo..... xx 3 lata to nie bylo dlugo, jak porownam, ze w zwazku bylismy juz 13 lat, a pzrestalam sie zabezpieczac po jakichs 8 latach, czyli od 30tki ( choc tez raczej sie nie starałam) , urodzilam, gdy mialam 36. W czasach, kiedy to było, uwazano, ze leczenie nalezy zaczac dopiero po 2 latach nieudanych prob. U mnie i u meza nic nie wynaleziono, byla wersja,ze to podloze psychiczne, moze i tak. Bylam w sanatorium, ale nie wiem czy to cos dalo, bo potem ronilam, Urodzilam chyba wtedy, jak dalam sobie luz. 2 cykle po 30tce to bardzo krótki okres.

Gość gość
14 cykli z jednym i 12 z drugim

Gość gość
Dziewczyno z 13.55 ja tez mam policystyczne jajniki. Mam 40 na karku i drugie dziecko w drodze bez stymulacji jajników jedyne co tu suplementowalam olejek z wiesiołka. To ja pisałam dwa postu temu, 1 i2 ciąża w wieku 37lat. Pierwsza mnoga zakończona niepowodzeniem z drugiej mam córeczkę. Poczytaj o olejku, cud natury dla kobiet

Gość gość
brałaś ten w tabletkach czy płynny?

Gość gość
33 lata, 1 cykl. Niedoczynnosc tarczycy.

Gość gość
Dzięki poczytam :) to się bierze do owulacji tak6 a jak nie mam owulacji lub bardzo rzadko? Cykle 33 dniowe tak mniej więcej. Mialam monitoring gdy nie miałam stymulacji kilka razy i owulacji brak. Mialam histerolaparoskopie o badał nic a od operacji mija rok czasu.

Gość gość
W wieku 35 lat wystarczyło że RAZ się nie zabezpieczyliśmy - i mamy syneczka :) Potem okazało się jeszcze, że mam niedoczynność i Hashimoto. A jednak zaszlam w ciążę i urodziłam zdrowiutkie dziecko :)

Gość gość
W wieku 32 latach zaszłam za pierwszym razem. Nawet pamiętam dokładną datę, bo celowaliśmy w dziewczynkę ;) Teraz śpi w pokoju obok 5-miesięczna królewna.

Gość gość
30 lat, juz 3 cykle i nic. Pierwsza ciaze poronilam, z drugiej za 4 podejsciem mam 2 latka:)

Gość gość
Pierwsze dziecko w wieku 32 lat - 2 cykl starań, drugie dziecko w wieku 36 lat - kontrolowana wpadka (oficjalne starania miały się rozpocząć kilka miesięcy później).

Gość gość
Pierwsze dziecko w wieku 33lat udało się w 7 cyklu starań. Teraz 38 lat drugie dziecko i zaskoczyłam w pierwszym cyklu starań

Gość gość
31lat - 6cykli i udało się. Jest córka :)

Gość gość
32 lata czwarta ciaza drugie dziecko. Udalo sie w drugim cyklu. Za mna 2 ciaze pozamaciczne. Zaszlam z jednym jajowodem