Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wrócić z dzieckiem do Polski

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam na imie Sylwia i mam 24 lata. Od 3 lat jestem mama jak i rowniez mieszkam w Niemczech. Od 2 lat jestem mezatka. Wzielismy ślub w niemczech. Moj mąż ma oba obywatelstwa. Wczoraj przy klutni kopnął mnie 2 razy. Byl tk dla mnie szczyt. Moje dziecko widzialo tylko jak ja go odepchnelam ale mam nagranie na ktorym mowi ze to spacjalnie zrobil. Chcialabym teraz wrócić do Polski z dzieckiem ale on mi na to nie pozwala. Straszy ze jak wyjade to wroce z Policja. Co moge zrobic w takiej sytuacji? Mój syn urodzil sie w Polsce. Ma tam tez meldunek . Czy mogę wyjechac z nim na wakacje i juz nie wrocic do Niemiec? Prosze o pomoc. Mam juz dość obrazania i poniżania mnie

Gość gość
Uciekaj , z żadną policja nie wrócisz

Gość gość
musisz uciekać i zgłościć jak najszybciej po powrocie sprawę na polską policję o pobicie. W Niemczech nie dostaniesz żadnej pomocy, bo tamtejsze organy zawsze stoją po stronie Niemców. Twój facet ma podwójne obywatelstwo, więc już z góry możesz zakładać, że to on wygra w Niemczech każdą sprawę o dziecko. Uciekaj do Polski i zaraz po powrocie zgłoś sprawę o pobicie! To ważne!

Gość gość
Za pare dni ma przyjechac moja siostra. Moze wtedy uda mi się wyjechac do polski. Musze sie tylki dobrze przygotowac. Moje dziecko ma 2 meldunki w polsce i niemczech. I zaczal wlasbie przdszkole tutaj. Mowi tylko po polsku dlatego niechetnie chodzi do przedszkola. Musze poszukac na prawde dobrego prawnika zebym mogla zostac w Polsce z dzieckiem. Bo po urodzeniu go w polsce od razu wyjechaliśmy. Wazne jest dla mnie czy nikt nie zabierze mi dziecka jak juz bede w polsce i on przyjechal by z policją. Co w takiej sytuacji zrobić. Gdzie sie udać. I czy moge zlozyc pozew w polsce k rozwod

Gość gość
I czy to nie będzie uprowadzenie ?