Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sandraaaaaaa

Adoptowałam buldoga francuskiego i mam problem. Pomóżcie

Polecane posty

Gość Sandraaaaaaa

Kilka miesięcy temu adoptowałam buldoga i on u mnie strasznie schudł mimo to że je sucha karmę dobrej jakości. Byłam w dużej lecznicy weterynaryjnej i u mojego weterynarza do którego mam ogromne zaufanie i oni nie wiedzą dlaczego tak się dzieje. Może mi coś podpowiecie

Gość gość
Idź do innej lecznicy jeszcze, albo do kilku. Poproś o zrobienie podstawowych badań. Przede wszystkim na robaki. Możliwe, że zwierzę stresuje się nowym domem i to minie. Idź do innych weterynarzy i zrób badania psu.

Gość gość
a dajesz coś jeszcze oprócz suchej karmy? jeśli nie to masz odpowiedź. sama chciałabyś tylko suchy chleb wpierdzielać?

Gość gość
również jestem za tym by udać się do innego weterynarza.. może to tasiemiec? załatwia się normalnie? przede wszystkim trzeba zrobić badania.

Gość gość
Jak z fundacji to na 100% zarobaczony. Oni rozwożą takiego syfa, że głowa boli. Przychodziła kiedyś do córki koleżanka wolontariuszka fundacji i za każdym razem po jej odwiedzinach wszyscy dostawaliśmy biegunki. Po badaniu kału wyszły pierwotniaki. Teraz już nie przychodzi i jest spokój

Gość gość
daj psu jeść. kolejna co głodzi psa i się dziwi co mu jest

Gość gość
Może ten pies cierpi na sandroszymokoki :D

Gość gość
Badanie krwi i kału robione było? Co to za weterynarze, którzy nie wykonują podstawowych badań?

Gość gość
Nie gadajcie na mojego weterynarza bo on jest bardzo dobry. Dał psu antybiotyk i powiedział że będzie dobrze tylko że pies dalej chudy

Gość gość
buhaha dobry weterynarz

Gość Sandraaaaaa
Pies załatwia się normalnie i ma bardzo dobry apetyt

Gość gość
ale powiedz jakie badania robił ten Twój dobry weterynarz?

Gość Sandraaaaaa
Rentgena zrobił i psa osłuchał

Gość gość
no a badanie krwi? badanie kału? moczu? przecież to podstawy......

Gość Sandraaaaaa
No nie zrobił

Gość gość
no to przestań bronić tak swojego weterynarza.. idz do inngo i je zrób.

Gość Sandraaaaaa
Nie pójdę do innego bo do tego mam ogromne zaufanie

Gość gość
jak chcesz... moje zdanie znasz.. skoro tak mu ufasz po co szukasz tu porad ;)

Gość gość
Sama żryj tylko suchą karmę. Boże skąd się biorą tacy ludzie? Jaka to niby ta karma "dobrej jakości"?

Gość gość
Nie rozumiem po co pytasz, skoro nie chcesz słuchać rad. Ktoś odpowiedział Ci sensownie, że psu trzeba zrobić podstawowe badania i jeżeli Twój weterynarz tego nie zrobił to idź do innego. Tam, gdzie mają diagnostykę. Jak inaczej chcesz się dowiedzieć co mu jest?

Gość gość
Dobrze niech go zbadają. Niestety buldogi francuskie to rasa mocno upośledzona genetycznie i często różne choróbska łapią.

Gość Sandraaaaaa
Dostaje tylko brita i nic więcej!

Gość gość
ty ku/rwo stuknięta sama żryj tylko tego brita

Gość gość
Buldog francuski nie może być za gruby, może za nim zaczniecie dawać dobre rady, poczytajcie trochę o tej rasie X Buldogi francuskie nie są wybredne i mają doskonały apetyt. Jednak ze względu na ich budowę oraz skłonność do męczenia się podczas wysiłku (co związane jest m.in. z nieprawidłowym kształtem krtani i niedorozwojem tchawicy), nie wolno dopuścić do tego, by miały nadwagę. Najłatwiej to osiągnąć, podając dobrej jakości zbilansowaną karmę suchą lub mokrą, dopasowaną do masy ciała oraz etapu rozwoju, i w ilościach zalecanych przez producenta. X Buldog francuski, który dostaje gotową karmę, nie musi już otrzymywać żadnych suplementów diety. Bywają one natomiast wskazane wówczas, gdy pies żywiony jest dietą domową.

Gość gość
Buldog francuski nie może być za gruby, może za nim zaczniecie dawać dobre rady, poczytajcie trochę o tej rasie x Sama poczytaj o tej rasie,bo się tylko ośmieszasz. Buldog francuski nie może być chudy. Chude to są charty pomyliło ci się coś chyba :D

Gość gość
gość dziś Nie ośmiesza się lepiej. Tacy jak ty nie powinni mieć żadnego psa.

Gość gość
Sandraaaaaaa Nie słuchaj tych wariatek stąd. Ile twój pies waży? Jeśli wet mówi, że jest w porządku to jest.

Gość gość
gość dziś gość dziś Nie ośmiesza się lepiej. Tacy jak ty nie powinni mieć żadnego psa. x Nie, to tacy jak ty nie powinni mieć psa, sadystko

Gość gość
Zanam taki przypadek gdzie zaglodzili labradora. Rodzina bogata, mieli weterynarza znajoma. Karmili psa tylko sucha karma bo weterynarz tak im doradzala ze to wystarczy i tak jest zdrowo dla psa. Jak na poczatku mu to starczalo kiedy byl szczeniakiem tak kiedy wyrosl to wiecznie glodny chodzil. Wiem bo odwiedzlam ich i widzialam co sie dzieje. Zwracalam uwage ze jest glodny i chudy, ale co ja szary czlowiek moge wiedziec skoro pies jest pod opieka weterynarza. Doszlo do niewydolnosci nerek i pies zmarl.. byl strasznie chudy.. Pies z rodowodem, zyl 2 lata.