Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie umiem gotowac jak nakarmic dzieci :(((

Polecane posty

Gość gość

Witam. problem wydawac sie moze banalny- nie umiem gotowac. Nikt mnie nigdy nie nauczyl. nie mam smykalki ani kulinarnych zdolnosci. Pol zycia sie odchudzalam, malo co jadlam i nie gotowalam. Teraz mam dwojke dzieci i mega problem. Do tej pory karmilam gotowymi obiadkami ze slouczkow ale dwulatki nie chca juz jesc papek. Szukalam przepisow w necie ale chyba kiepsko mi to idzie bo maluchy rzadko chetnie jedza to co przyrzadze. Kupilam sobie robota do robienia zup i tutaj przynajmniej jest lepiej ale reszta-zenada. Moze jakies podpowiedzi. pomysly? Bede wdzieczna za kazda pomoc. Pozdrawiam

Gość gość
wejdz na jakis blog np kwestia smaku ma ciekawe przepisy I gotuj krok po kroku tak jak napisane ...

Gość gość
Kurcze, czy dzieci lubia np kolety z piersi? no to zrob, to banalnie proste. piers indyka (zdrowsza niz kurczaka, mniej hormonow) pokroj w cienkie plastry,rozbij tluczkiem do iesa lub mocno ponakluwaj widelcem, dorpaw nieco (malo!!) sola, pieprzem, ja daje nieco oregano I papryki slodkiej. ale sol I pieprz to podstawa. jajko rozbij do miski, daj nieco wody lub mleka, wymieszaj. w tym maczaj te rozbite plastry piersi. potem od razu takie mokre obtaczaj w bulce tartej. I znowu do jajka I potem znowu do bulki. smaz - ja polecam na oleju kokosowym ale wiem ze wielu ludzi woli oliwe, lub rzepakowy. do tego zrob dzieciom groszek. albo po prostu ugotuj ziemniaki I daj tez pomidory I tyle. zadna filozofia.

Gość gość
Musisz się nauczyć gotować krok po kroku... nie od razu Kraków zbudowano, zaczynaj od prostych przepisów jak np. dania z piersi z kurczaka, proste zupy-kremy, jakieś łatwe sosy, makarony... to są małoskładnikowe dania, które każdy potrafi przyrządzić bo to żadna filozofia Dopiero później weź sie za trudniejsze rzeczy. Jesli nigdy nie gotowałaś to nie zrobisz nagle wykwintnej wołowiny czy risotto grzybowego

Gość gość
Provo i tyle na temat.

Gość gość
Dlaczego od razu prowo? Czy kobieta ma w genach umiejętność gotowania? Znam kobiety, które nie potrafią gotować albo robią to bardzo kiepsko. Sama nauczyłam się gotowac dopiero w wieku 28 lat jak zamieszkałam z partnerem. Wcześniej też jadłam byle co albo na mieście.

Gość gość
No wlasnie tak jakos wyszlo ze nigdy nie musialam gotowac wczesniej. Kotlety robie z piersi kurzej ale maluchy srednio jedza. Nie mowiac juz o jakichkolwiek warzywach i dodatkach. Marza mi sie klopsiki, bitki cos z sosem cos mokrego bo mam wrazenie ze maja dosc suchych ziemniakow z kotletem lub paluszkeim rybnym. Wyprobowalan juz dwa przepisy ale wiecej bylo z tym roboty niz to warte, mi samej nie smakowalo :( Chcialabym nauczyc sie robic sosy, to ponoc banalnie proste, wszedzie jest zagesc maka i gotowe, no wlasnie nie do konca. Czy ktos ma jakis sprawdzony i PROSTY przepis na miesko w sosie wlasnym dla dzieci?

Gość gość
Duzo doklanych przepisow z pokazami wykonania znajdziesz na youtubie u skutecznie.tv. Klopsiki do zrobienia w piekarniku, ktore mozesz zrobic na zapas i zamrozic a pozniej dodawac do zup czy sosow. Dla prawidlowego rozwoju szczeki maluchy powiny codziennie gryzc np. surowa marchew.

Gość gość
a mama ci nie pomoze? Moja mama miala koszmarna matke, ktora nie dawala jej jesc, ale sama mnie umie nauczyc roznych rzeczy.

Gość gość
No mam nadzieje ze moje dzieci nie zapamietaja mnie jako koszmarna matke z kiepskim jedzeniem :(

Gość gość
A jak ktoś nie ma Mamy to co? Co ma zrobić?

Gość gość
Sprobuje zrobic ten miesny, dziekuj***ardzo. Przejrzalam setki przepisow w necie ale nigdy nie przyszlo mi do glowy szukac na youtube :))

Gość gość
Nie wierze:O

Gość gość
A jak robicie ten groszek dla dzieci?