Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda że w końcowej fazie porodu położna wkłada całąrękę do pochwy

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Niedługo czeka mnie poród. Czy badanie w czasie porodu wykonywane jest 2 palcami czy potem już pchają całą rękę do pochwy.

Gość gość
Mnie co chwilę badali. Na izbie przyjęć miałam wrażenie że babka wkłada mi całą rękę i zrobiła to tak brutalnie że wyłam na cały korytarz. Mnie w ogóle ciężko jest zbadać bo że tak powiem odskakuję pupą i napinam mięśnie. Na finiszu lekarz zbadał położenie główki przez o***t i powiem wam nic nie bolało tylko było po prostu nieprzyjemne

Gość gość
Ja nie wiem nawet. Nie myślałam wtedy o czymś takim i było mi obojętne czy mam tam dwa palce czy całą rękę. Co innego jeszcze przed porodem.

Gość gość
W koncowej raczej nie bo w koncowej juz widac glowke wiec nie wlozy reki

Gość gość
W końcowej fazie porodu masz 10 cm rozwarcia, więc nie poczujesz, czy to 2 palce, czy cała dłoń.

Gość gość
Tak, a w du/pe wkłada głowę :/

Gość marawstala
Nie wiem, jak kolezanka rodziła to lekarz tak pchal łapy ze aż ja tam porozrywal...

Gość gość
To dziwne, ja słyszałam, że wkłada nogę.

Gość gość
Rozwarcie na 10 cm to szyjka macicy a nie sama pochwa! Nie! Nie wklada calej reki, bo i po co? Chyba ze glowka dziecka jest za batdzo wygieta do tylu, to manualnie stara sie pomoz dziecku wyjsc na swiat, czesciej jednak pada wowczas decyzja o cc.

Gość gość
chciałaś dziecko to myślisz,ze jak ciebie będa badać,

Gość gość
Mnie nikt tak nie badał jak w tytule. Rodziłam w zwykłym szpitalu państwowym. W ogóle takie wkładanie całej ręki to mi się kojarzy z jakimiś rzadkimi sytuacjami, z jakimś porodem z problemami gdzie coś chyba idzie nie tak, ale jeśli autorko jesteś zaniepokojona to spróbuj nawiązać kontakt z jakimiś matkami z twojej miejscowości które rodziły w szpitalu w którym ty zamierzasz rodzić czy stosowane są tam takowe praktyki. Dla mnie osobiście to taki brutalizm jest mało spotykany a jeśli już to raczej powinien być uzasadniony. Poród już i tak sam w sobie jest brutalnym i ciężkim zjawiskiem, a co dopiero jakby ktoś miał dokładać swoje bez uzasadnionej przyczyny

Gość gość
Nie. Rodzilam dwa razy, w dwoch roznych szpitalach.

Gość gość
Fisting (ang. fist – pięść) – rodzaj aktywności seksualnej, polegający na penetracji pochwy lub o***tu (fisting analny) za pomocą całej dłoni No a ty tu o porodzie :-)

Gość gość
dziś a wiesz ze .. :D przy porodzie popekalam i lekarz , juz po wszystkim , jakos dotknal mi lechtaczke podczas szycia i slowo daje, prawie mialam orgazm, gdyby zawadzil jeszcze raz ... to.. wiec i fisting podczas porodu moze sie zdarzyc :D