Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy karmienie piersią ma wpływ na to, że dziecko jest przylepą mamy??!! Ciągle..

Polecane posty

Gość gość

Karmie tylko i wyłącznie piersią. Mała ma 9mcy i świata poza mną nie widzi. Kocham to, ale czasem mam dość, że nawet babcia czy dziadek, których widujemy ok 2razy w miesiącu nie mogą jej ode mnie zabrać z rąk. Czuje się bezpiecznie tylko u mnie. Wczoraj była moja siostra. Starała się bardzo, ZABAWIAŁA, ŚPIEWAŁA itp i mała owszem była zadowolona i śmiała się, wszystko super, ale z moich rąk i do niej nie poszła. NIE I KONIEC... Druga córka była identyczna. Pediatra mówiła, że to przez pierś...... Jak było u Was? Faktycznie rodzaj karmienia ma wpływ na takie zachowanie?

Gość gość
Guzik prawda. Ja karmilam do 4 r.z i corka zawsze była za ojcem. Blizniaki karmione juz 16 sty miesiac są związane ze sobą, a nie z nami :) Moja siostra karmiła syna butelką i odkleic go nie moze od siebie. Lepiej zmien pediatre

Gość gość
.....a u mnie mialo to właśnie duży wpływ!! Pierwsza córka na modyfikowanym byla od początku i lgnęła do wszystkich. Druga córka tylko kp i straszna przylepa. Do 1,5roku tylko mama i mama. To było lata temu, a teraz po latach mamy synka. Ma rok i mam szczerze dość, bardzo mnie przez to ogranicza, a też jest karmiony tylko piersią.

Gość gość
Nie ma wpływu. Ja podawałam mm od urodzenia i większosc karmien odwalał tata dzieciaków, a kleiły sie do mnie i były strasznymi przylepami. Nawet do kibla nie mogłam wyjsc

Gość gość
Mam córkę, ma już prawie pół roku, karmię piersią i nikt poza mną nawet na ręce nie może jej wziąć bo jest ryk. Tylko ja i ja, nie mam już czasami sił.

Gość gość
4 dzieci, 4 na piersi. problemów nie było.

Gość gość
mnie mama karmila tylko przez pierwsze 2 tygodnie, bo musiala przejsc na jakis silny antybiotyk, a po kuracji nie miala juz pokarmu. cale zycie bylam AZ ZA BARDZO zzyta z mama, mysle ze to kwestia osobowosci czlowieka, bo z ta sie czlowiek rodzi (a ksztaltuje sie charakter).

Gość gość
Z moich obserwacji wynika, że tak,ma duży wpływ.

Gość gość
Autorko, karmisz tylko i wyłącznie piersią dziecko 9-miesięczne? Nie dokarmiasz? Pytam z ciekawości, ja do 6 miesięca nic poza piersią nie dawalam, nawet wody, ale później już tak. Co do pytania to chyba od charakteru dziecka zależy. Rzeczywiście kp wzmacnia więź z matką, ale żeby czynić przylepe nie koniecznie. Dwie córki karmilam i każda inna. Obie nie lgnely do obcych, ale nie miały problemu z pójściem na ręce do babci czy cioci. Może córeczka rzadko widzi te osoby, nie zna, więc nie czuje się bezpiecznie. Moja teściowa byla zdziwniona, że dziecko nie chce do niej, ona z prezentem a dziecko ucieka :-) ale przyjeżdżala tak rzadko, że dziecko jej nie znalo, chętnie za to szło na ręce do sąsiadki, która widziało codziennie.

Gość gość
10:17 dokarmiam od 6tego miesiąca :) źle mnie zrozumiałaś albo ja źle się wyrazilam. Miałam na myśli to, że z mleka tylko pierś. Żadnego modyfikowanego nie podaje :)

Gość gość
Kp może mieć na to wpływ ale nie decydujący. Decyduje tutaj po prostu temperament dziecka i wrodzone cechy osobowosci. Teoretycznie jest tak że dziecko karmione mm częściej jest trzymane na rekach przez inne osoby niż mama (jesli faktycznie nie tylko ona sprawuje nad nim opiekę) no i czasowo mniej jest przytulane przez nia bo każde kp to także przytulanie jednak o wiele wiecej zalezy od osobowości dziecka, rodzimy sie mniej lub bardziej lękliwi, odważni, wycofani, melancholijni lub przebojowi po prostu masz dziecko które potrzebuje mocniej czuć że jesteś blisko ten czas niezastępienia minie, dziecko pojdize swoja drogą https://www.tatento.pl/a/1386/dlugie-karmienie-piersia

Gość gość
Wg mnie ma wpływ i to duży. Ja wykarmilam 3dzieci