Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wieczorne wyjscie do kina a dziecko same w domu

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Nie ja tylko ty i twoje niedorozwiniete dzieci. Po kimś muszą mieć te wadliwe geny. Taka prawda

Gość gość
To wg was ile dziecko musi mieć lat żeby mogło samo zostać w domu na 2-3 godziny?

Gość gość
Ja po kinach nie chodziłam, ale zdarzało mi się wychodzić wiele razy, również wieczorem, bo byłam w zagrożonej ciąży kiedy córka miała właśnie 8-9 lat i jeździliśmy do szpitala, na badania, później nawet leżałam w szpitalu, córka sama w domu była wieczorami. Jak urodziłam i z wczesniakiem wróciłam to też jeździliśmy na badania, po specjalistach i nigdy starszej nie ciągalam. Mieszkamy w dużym domu, zamykalam ją z zewnatrz i JeszcZe żeby było jej bezpieczniej wewnatrz drzwi zamykalam tak, że była zamknięta na piętrze. Jeżeli coś stałoby się to mogła od środka otworzyć, wyjść drzwiami czy tarasem, ale ona nigdy z pietra nie schodzila. Miała telefon stacjonarny i komórkę, jak coś się działo to mogła dzwonić, jakiś sms wysłać. Ja w tym wieku całymi dniami byłam sama, wychodzilam do szkoly, zamykalam mieszkanie, wracałam, szłam z psem. To już spore dziecko, bez przesady.

Gość gość
wykapala sie przed naszym wyjsciem i zjadla kolacje.Potem wskoczyla do naszego lozka i ogfladala tv.

Gość gość
Mój syn ma 9 lat i o zgrozo jest w domu sam po szkole. W tym czasie nawet odkurza i zmywa, robi jakieś drobne zakupy, wychodzi na rower. Nawet autobusem sam gdzieś podejdzie. Zaraz 4 klasa, serio trzymacie dzieci pod takim nadzorem?? Wieczorem czy w nocy to inna sprawa, ale odnosząc się do komentarzy jestem zdziwiona. Wszystkie nie pracujecie albo angażujecie sąsiadów i dziadków? Widzę jak funkcjonują dzieci z klasy czy osiedla i z reguły są całkiem samodzielne...