Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ludziom przeszkadzają tatuaże, a zabiegi plastyczne nie?

Polecane posty

Gość Lekasz
a kto powiedział, że zabiegi plastyczne nie przeszkadzają? No chyba, że chodzi Ci o kwestie zawodowe?

Gość gość
Jak czytam tematy nawet na tym forum to ludzie wypowiadają się o poprawianiu nosa, ust, biustu, odsysaniu tłuszczu itd jakby to było farbowanie włosów. Za to tatuaż to "samookaleczanie".

Gość gość
Nie, mi się nic nie podoba

Gość gość
Co ma piernik do wiatraka? Wielu ludziom robi tatuaże dziś bo jest taka moda jakby nie patrzeć. Gdyby nadal kojarzyly z kryminalem to wątpię że by robili.

Gość Lekasz
Ja uważam, że zarówno z tatuażami jak i z operacjami wszystko zależy od osoby i tego jak to jest zrobione, co to tak na prawdę jest itd. bo można się oszpecić zarówno tatuażem jak i operacjami plastycznymi.

Gość gość
O skojarzeniach nic nie mówiłam, tylko o nazywaniu tatuaży samookaleczaniem w dobie kiedy napompowane usta nie są niczym dziwnym

Gość Lekasz
Z operacjami jest taka różnica, że operacja poprawia coś, co jest już w człowieku (powiększa to, zmniejsza, albo zmienia kształt). Natomiast tatuaż to dorobienie sobie czegoś co nie istnieje w człowieku pierwotnie. Stąd zapewne ta niechęć do tatuowania. Po drugie każdy człowiek coś wyraża swoim wizerunkiem (tatuażami ewidentnie) a świat chce abyśmy byli szarą bezmyślną masą. Nie mam tatuaży, nie planuję, nigdy nie mówię nigdy, ale nie potępiam ludzi którzy je posiadają. Choć mam swój gust i nie wszystko mi się podoba.