Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy wezmą się za księży i zaczną w końcu dostawać normalne odsiadki?

Polecane posty

Gość gość

Przecież to chore, ze ci przestępcy nie podlegają pod normalny sąd. Czy to już nigdy się nie zmieni? Mam tego dość, a wy?

Gość gość
Ja też mam nadzieję, że w końcu poniosą odpowiedzialność na równi z każdym. Wczorajsza akcja z wieszaniem bucików była świetna i widać było z jaką agresja podchodzą do tego. A maja takie podejście, bo boją się, że wreszcie spotka ich kara w sensie prawnym.

Gość gość
Jaka akcja z bucikami? Nic nie wiem. Nie rozumiem,czym różni się gwałt dokonany przez księdza, od gwałtu, którego dopuści się zwykły Kowalski. Niech ich szlag trafi. Moje dziecko nie pójdzie do komunii i żałuję, ze go ochrzciłam. Gardzę nimi i pluję na nich

Gość gość
Tak, dalej chrzcijcie dzieci, posyłajcie je na religię i do komunii. Dopóki będziecie to robić, nic się nie zmieni.

Gość gość
Nie wierzę, że Jan Paweł II nie wiedział o pedofilii w kościele. Tolerował to, a udawał wielkiego przyjaciela dzieci:O

Gość gość
09:54 Shoes Remember, akcja wieszania bucików dziecięcych przewiazanych czarna wstążką na plotach kościołów. Miała symbolizować dzieci zgwałcone lub molestowane przez księży. Księża wpadli w furie, atakowali osoby, które wieszały buciki, wysyłali ludzi żeby je zdejmowali. Oj boli ich, że ludzie widzą to co robią. Ja nie chrzcilam dzieci, starsze do komunii nie poszło, młodsze też nie pójdzie. Trzymam je z daleka od tej instytucji.

Gość gość
Dokładnie, tu wyzywacie a na tace stówkę bo co ciotka i babką powiedzą. Nie potraficie przerwać tego, Chrzcicie dzieci i zapisujcie do tej bandy, 97% w kraju to katolicy.

Gość gość
Takie samo prawo dla wszystkich, jeśli górnik coś ukradnie to za kare jest przeniesiony do innej kopalni, to samo piekarz i dentysta. Co byś nie zrobił max kara zmiana miejsca pracy, często na lepsze

Gość gość
Tylko i wyłącznie ludzie są temu winni, bronią kolesi w sutannach, pozwalają by nimi rządzili. Ksiądz uderzy twoje dziecko, ciiiiii przecież to ksiądz... Zamiast dać mu w mordę. Protesty i inne badziewia a wystarczy jedno nie dać ani złotówki na tace, żadnych kopert, to ich zaboli najbardziej

Gość gość
10:07 opanuj się. Nie chodze do kościoła więc tym bardziej nie daję na tacę. Ale mojego rodzeństwa i mamy nie obudzę już chyba z tego letargu:( można im tłumaczyć, ale jak grochem o ścianę. Niby jęczą, ze ksiądz to, ksiądz tamto, ale jak jeden mąż ślą dzieci do chrztu i komunii. Jedna siora ma tylko nieochrzczonego pięcioletniego syna, ale jednocześnie w tym roku posłała starszego do komunii. Nie wiem o co jej chodzi

Gość gość
gość dziś Przecież wiadomo, że wiedział. Tu nie ma nic do wiary lub niewiary :-)

Gość gość
To wina głupich rodziców, że razem z księżmi piorą mózgi swoich dzieci od maleńkości. Potem takie dziecko myśli, że ksiądz jest rzeczywiście jakąś świętością, pośrednikiem między bogiem a ludźmi i trzeba się go słuchać i robić co mówi. Dla mnie to jest jakaś paranoja, że dorośli, niby inteligentni ludzie, którzy mają dostęp do różnych informacji, dalej wierzą w doktryny kk i nie potrafią myśleć samodzielnie.

Gość gość
Widziałam ta akcje z bucikami. W glowie sie to nie mieści. Mafia pedofilska

W USA chcą uznać kościół jako przestępcza organizacje pedofilska ja mam to szczęście ze nikt mnie nie molestował w dzieciństwie bo bym tego chyba nie przeżyła

Gość gość
W każdej grupie zawodowej zdarzają się osoby, które pracować nie powinny w wykonywanym zawodzie, czy osoby zaburzone. Jednak powinni podlegać takiemu samemu prawu i sądom powszechnym, jak każdy obywatel. Powinni też płacić podatki.

Gość gość
U mojej babki na wsi ksiądz legalnie dyma jedną panienkę, samotną matkę, jeździ samochodem nawalony jak stodoła, wszyscy o tym wiedzą i cisza, bo to dobry ksiądz dach w kościele wyremontował. Taka mentalność

Gość gość
gość dziś Oczywiście. Tylko, że akurat w grupie zawodowej, o której rozmawiamy, dewiantów seksualnych jest podejrzanie dużo.

Gość gość
dziś x Po pierwsze. Nie znam statystyk, choć pewnie i tak wiarygodne by nie były. Po drugie pewne zawody mogą "przyciągać" potencjalnie zaburzonych psychicznie ludzi.

Gość gość
gość dziś U mojej babki na wsi ksiądz legalnie dyma jedną panienkę, samotną matkę, jeździ samochodem nawalony jak stodoła, wszyscy o tym wiedzą i cisza, bo to dobry ksiądz dach w kościele wyremontował. Taka mentalność xxxxxxxxxxxxxxxxx A ty zgłosiłas to gdzieś? Psioczysz na innych, ze wiedzą i cisza, ale ty też siedzisz cicho, pomimo wiedzy na ten temat. Nie rób się lepszą od nich, bo jesteś taka sama. Podaj nazwę miejscowości i parafii, a ja to zgłoszę.

Gość gość
gość dziś Po trzecie, przymusowy celibat prowadzi do dewiacji. Powstrzymywanie się od seksu jednak naturalne nie jest.

Gość gość
A co mam zgłosić jak jestem tam raz na rok? Gdybym naocznie widział że jedzie pijany to bym zgłosił, na bzykanie nie ma paragrafu

Gość gość
gość dziś Dymanie parafianki nie jest chyba przestępstwem, a żeby zgłosić jazdę po pijaku, to by musiała go śledzić i wiedzieć kiedy i gdzie akurat jedzie i czy jest rzeczywiście nawalony.

Gość gość
W latach ubiegłych wszelkiej maści odmieńcy sexualni nie mieli takiego łatwego życia w społeczeństwie, jak ktoś nie miał żony i dzieci był wyrzucany poza nawias, mogli albo uciec za granicę lub ukryć się w kościele dlatego tyle zwyrodnialców wśród księży

Gość gość
Ale możesz zadzwonić na policję, ze wiesz od babki, ze ksiądz często jeździ o pijaku i, zeby mieli to na uwadze. Ja bym tak zrobiła, zamiast zrzędzić, ze wszyscy wiedzą i nic nie robią.

Gość gość
Wieś w bylym kieleckim, policjant mieszka w okolicy i ma księdza ganiać? Jeszcze mu kiedyś dziecka nie ochrzci! A nikt z odległego o 40 km miasteczka nie będzie jeździć na patrole bo ktoś doniósł że ksiądz często jeździ po pijaku, zatrzymanie obywatelskie? Wieśniacy by cię widłami przepędzili, mogę się założyć że gdyby przejechał dziecko tonie było by sprawy bo tylko dwie nogi złamane, to nic takiego. Ksiądz = świętość, i na tą mentalność nie ma rady.

Gość gość
Marzę o dniu, kiedy będą ich zamykac w pudle na długie lata.

Gość gość
A najgorsze jest to że mimo XXI w tą mentalność w niezmienionej formie jest przekazywana z pokolenia na pokolenie, ludzie 25 letni niby myślą inaczej ale zachowują się jak ich dziadkowie.

Gość gość
gość dziś A jak mają się zachowywać jak są indoktrynowani od małego? Mało kto, komu prano mózg od wczesnego dzieciństwa (niemowlaka praktycznie) potrafi później myśleć samodzielnie.

Gość gość
I dlatego koło się zamyka, księża będą nadal rządzić i robić co tylko chcą

Gość gość
gość dziś Niestety. Dopóki ludzie nie przejrzą na oczy i nie wyzwolą się z tego zaklętego kręgu, dopóty księża dalej bezkarnie będą gwałcić ich dzieci.