Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sytuacja w przedszkolu. Gdzie to moge zglosic i czy zglaszac?

Polecane posty

Gość gość

Widze przedszkole z balkonu. Juz samo podworko wola o pomste do nieba- zaniedbane, niebezpieczny betonowy murek. No i panie " pilnujace" dzieci, ktore albo siedza na lawce w zasadzie nie widzac terenu ( sa krzaki i drzewa) albo patrza w smartfiny, ewentualnie z wielka laska ruszaja tylki, gdy cos sie dzieje- z reguly jednak krzycza do dzieci dalej siedzac na lawce na drugim koncu ogrodka. Obserwuje sytuacje powyzsza, w glowie mi sie to nie miesci. Wczoraj i dzis bylam swiadkiem, jak jeden chlopiec bil inne dziec*****esciami, lopatka, sypal piachem. Dzis zrzucil 3ke dzieci bawiaca sie na tym murku- jeden chlopiec az fikolka zrobil i spadl na plecy i glowe. Panie nie widzialy. Mam 2 sasiadki, ktorym tez nie podoba sie piziom opieki- widza tak samo jak ja z okna, z balkonu, w zasadzie nawet patrzec nie trzeba, slychac jak pani jedynie rozkazy daje siedzac na lawce. My swoich dzieci tam nie posylamy. Nie wiemy, czy mamy prawo sie wtracac, gdzie ewentualnie to zglosic. Dzis moj maz chcial podejsc pod ogrodzenie i zwrocic uwage opiekunkom. Wymyslil, ze moze nagrac filmik i isc prosto do dyrekcji z tym. Ale ja nie wiem czy tak m9zna, nagrywac bez zgody czyjes dzieci.

Gość gość
Powiadom kuratorium bez szczypania się. Jak najszybciej !

Gość gość
Z tego co piszesz, to jakaś patologia. Reaguj!

Gość gość
Na razie nie nagrywaj, tylko pójdź do dyrekcji i to zgłoś. Jeśli nie będzie poprawy, to kuratorium a może nawet i telewizja. Pracuję w przedszkolu i mamy całkowity zakaz korzystania z telefonu oraz nie wolno nam dopuścić do sytuacji, by w sali, na ogrodzie czy placu zabaw stracić dziecko z oczu. To co opisujesz to duże zaniedbanie.

Gość gość
Ja bym nagrała filmik i do lokalnej telewizji anonimowo wysłała

Gość gość
Ja bym zaprosiła kilka matek na swój balkon i niech one nagrywają.

Gość gość
Ja bym nagrała poszła pokazała dyrekcji jeżeli nie podziała poszłabym do tv i kuratorium.

Gość gość
Jeżeli dzieciom dzieje się krzywda możesz nagrać. Opiekunki są od pilnowania dzieci a nie od siedzenia w telefonie. U nas też była podobna sytuacja matka zwróciła uwagę przedszkolance to ta się obraziła.

Gość gość
Przeciez to normalka,ze teraz taka opieka.Ja mam plot ze szkola. Na lekcjach w-fu dzieciaki graja w pilke,bluzgaja,a dwoch panow siedzi na laweczce i sobie ucina pogawedke. Czy oni tego nie slysza,nie widza? Moj siostrzeniec w przedszkolu codziennie na spacery od 9.30 tak do obiadu.Moze byc plucha,zimno,a te biedne dzieciaki maszeruja. Po co posylac dzieci do takich placowek,skoro oni nie wychowuja,tylko pozoruja prace.

Gość gość
I jakoś nic się tym dzieciom nie dzieje pod opieką nauczycieli mimo że mają ich 25. A mamusia trójki nie może upilnować bo się potopili albo z okna wypadaja, pod koła samochodu wpadną bądź do szamba...

Gość gość
Zwroce uwage tym opiekunkom i postrasze je.

Gość gość
Niech nagra film, to beknie za to tak ze mu sie odechce. Jakim debilem trzeba byc zeby szpiegowac z balkonu, zalosne. Normalnie bym w to nie uwierzyla gdyby w mojej szkole nie bylo podobnych rodziców - poyebow. Nauczycielki swietliczanki zeszly na boisko szkolne z dziecmi. Jakis popieprzony tatus zrobil im zdjęcie bo raczyly sie do siebie odezwać i polecial do dyrekcji na skargę. Nauczycielki glupie nie byly, zgłosiły gdzie trzeba naruszenie i idiota pozalowal tego tak ze chyba do dzisiaj mu sie to czkawka odbija. Czy wy wiecie ze nie można nikomu robić zdjęć i filmowac? A tacy jak wy staja sie posmiewiskiem dla normalnych ludzi. Nie dość ze macie darmowa opiekę dla swoich dzieciorow to jeszcze przyjdzie taki jeden i zdjęcie będzie robił bo mu się nie podoba cos. ZALOSNE.

Gość gość
Żałosne to jest takie "opiekowanie się dziećmi". Zakaz nagrywania a winni nietykalni jak pączki w maśle ? Nie uwierzę. Pogadaj z kimś z kuratorium.

Gość gość
Oczywiście. Nie można nikomu robić zdjęć i filmowac bez jego zgody. Myślicie ze zyjecie w pigmejskiej wiosce?

Gość gość
Można robić zdjęcia i nagrywać innych jeżeli są "tłem krajobrazu". Gdyby nie można było to na YT nie było by tyle obcych ludzi w tle filmów, tych wszystkich vlogerek. A one nagrywają wszędzie w sklepach (mimo że jest zakaz) jedna to nawet mszę w kościele nagrała i wrzuciła do neta.

Gość gość
Nievwidzisz roznicy w gadaniu opiekunek ze soba a niedopilnowaniem dzoeci? Pisalam ze nie chce nagrywac, bo to raczej nie mozna tak bez zgody. Ale zwroce panciom uwage. Ktora z Was by chciala przyjsc po swoje poturbowane dziecko, ktore inne zwalilo z betonowego murka? A opiekunka nie wiedzialaby co i jak???

Gość gość
Przewrażliwione mamuśki. Ja tylko jestem ciekawa autoreczko jak to jest, że swoje dziecko dajesz do przedszkola (innego) a w tym czasie przesiadujesz na balkonie i obserwujesz pracę innych ludzi. Może swoim dzieciorem się zajmij zamiast szpiegować innych? A jak ci się nie chce własnym dzieckiem zajmować siedzac w domu, to włącz sobie lepiej " trudne sprawy". To chyba twój poziom. A innym daj żyć donosicielko jedna.

Gość gość
Moje dzieci tam nie chodza, bo jedno szkolne a drugie ma rok trollico od siedmiu bolesci.