Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemowlę trzęsie się

Polecane posty

Gość gość

Zauważyłam, że moj 5 miesięczny malec trzęsie się podczas karmienia, gdy jest senny i przysypia. Najpierw myslalam, że to z emocji ale nie, nie jest pobudzony, raczej chce spać. Kolejna wizyta u neurologa jest pod koniec października, nie wiem co zrobic. Czy czekać? Czy powinnam udać sie gdzieś indziej po pomoc? Co robic? Nigdy mi nie upadł, nie szarpie nim, raz na tydzień lub 1,5 tyg. Zdarza mi sie zapalic papierosa. Czy to moze byc przez to? Karmie piersia (i gdy nie radze sobie ze stresem itp. Musze wyjść i zapalic), a do neurologa jesteśmy umówieni z powodu zaburzenia napiecia miesniowego.

Gość gość
umrzy mu sie i zabiorom c***ińset plus :D

Gość gość
Nie mam 500+

Gość gość
Włącz ogrzewanie w domu.

Gość gość
Papierosy nic do tego nie mają idź do neurologa albo pediatry

Gość gość
Idź do pediatry.

Gość gość
Pewnie szczepiłas zgodnie naszym chorym kalendarzem szczepień

Gość gość
We wczesnym okresie niemowlęcym częstym objawem są drżenia mięśniowe, które ustępują w miarę dojrzewania ośrodkowego układu nerwowego. Kliniczne objawy różnicujące drżenia od drgawek polegają na ustępowaniu drżenia po przytrzymaniu kończyny, niewystępowaniu ruchów gałek ocznych ani objawów wegetatywnych i dużej wrażliwości na bodźce z otoczenia. Mój syn tak miał do 8 miesiąca. Spróbuj go przytrzymać, przytulić mocno czy mu przejdzie. Jeśli tak, to może to jest to .

Gość gość
Każde niemowlę tak do 6 miesiąca życia się trzęsie.

Gość gość
Kiedy go przytulam uspokaja sie wiec to moze fajtycznie to. Szczepię synka, ale nie mysle, ze to przez szczepienie. Dziękuję za sensowne odpowiedzi.

Gość gość
Moja tez trzasla np. nózką, ale jej to przeszlo juz kolo 3-4 miesiacLekarz mowil, ze to normalne, ze jeszcze uklad nerwowy byl niedojrzaly.

Gość gość
Pewnie szczepilas ostatnio. Po szczepieniach różnie się dzieje, czytaj ulotki szczepionek. Dzieci dostają padaczki i innych chorób neurologicznych. Zastanów się nad dalszym szczepieniem.

Gość gość
Papierosy i karmienie piersią... Na łeb upadlas chyba, już lepiej karm butelka.

Gość gość
Z7dO3teB1xjK6sDwiSMQF71g

Gość gość
Dlatego należy szczepić dzieci z opóźnieniem ,nie stosować się tak rygorystycznie do kalendarza szczepień bo niektóre dzieci źle reagują na szczepionki pod względem neurologicznym.Mój syn ma 8 miesięcy i szczepiłam go dopiero 2 razy ,w szpitalu tuż po urodzeniu oraz jak miał 6 miesięcy, na razie czekam jeszcze kilka miesięcy żeby go zaszczepić,a pneumokoki to w ogóle pominę.