Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy z moim "talentem" mogę nauczyć się języka obcego ?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o to, że matka natura dała mi wiele zdolności, ale niestety nie dała mi zdolności do nauki języków obcych, zawsze z tego miałam najgorsze oceny, po mimo tego, że zawsze chciałam rozumieć to co inni mówią w nieznanym nam języku. Nie piszcie, że nie ma czegoś takiego jak talent do języków, bo wiem, że jest, jedni uczą się szybciej, drudzy wolniej, inni w ogóle nie mogą się nauczyć, u mnie sprawę utrudnia fakt, że nie mam słuchu, a jest to bardzo ważne, bo nawet w języku polskim są słowa podobne w wymowie, niestety znaczące coś zupełnie innego np. "obronimy" "obrobimy" w językach obcych wchodzi jeszcze ten akcent, więc osoby mające słuch mają dużą przewagę. Ja w nagraniach nie jestem w stanie nic załapać, może jak jeszcze gada Polak po angielsku to jestem w stanie załapać słowa, które mówi, jak mówi to rodowity brytyjczyk to dla mnie czarna magia.

Gość brokeninside87
hej, można mieć talent do języków obcych, ale to nie znaczy, że osoba bez takowego nie da rady w szkole chcesz się nauczyć języka, serio? publicznej? co do nagrań - jak się ograniczałam tylko do przymusowych odsłuchów to też ni chu chu. musisz się uczyć w naturalnym kontekście