Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy otrzymam 500 plus

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Tak ? jak moj maż dostał podwyżkę i zaniosłam aneks do umowy o prace to panie z opieki powiedziały, ze aneksy do umowy ich nie interesują . Podobnie miały moje koleżanki . Jak dostałam " kuroniówkę" i zaniosłam do opieki to tez babki powiedziały, ze to ich nie interesuje bo będzie wliczone do dochodu w rozliczeniu rocznym. Teraz nagle gnębi sie rodziców którzy pobierali 500 zł na pierwsze dziecko ., Tak samo umowy zlecenie . Nie wzięli pod uwagę zleceniówek podpisywanych co miesiąc a teraz wielki krzyk bo ludzie wyciągają pieniądze? Cos w tych przepisach jest nie tak .

Gość gość
Ja slyszalam ze jak mialam zleceniowke podpisywana co miesiac od lipca do grudnia (,jest to inny pracodawca niz z umowy polrocznej (styczen do czerwca) to mam dochod utracony

Gość gość
Za zeszly rok nalezy mi sie/ ale co z tym rokiem?mam.umowe do 30.09~co.miesiac mam.inna kwote zarobku ,/ale liczac do konca wrzesnia przekraczam.o ok 40zl/jak mialam zglosic ze przekraczam.jak jednego.miesiaca zarobie 400 a kolejnego 1000 ,dopiero na koniec roku tego.bede wiedziala ze przekraczam 800zl

Gość gość
21.06 Nie ty masz wiedzieć czy przekraczasz. Tylko oni. Organ wypłaca jacy 500 plus. Zależy czy gminny ośrodek czy miejski. Weź papiery. Składając wniosek dolaczasz papiery, oni wylicza i dostaniesz decyzję. Nie rozumiem w czym macie problem. Idziecie, bierzecie papiery i to co wam powiedzą, tak robicie. Każą donieść coś za miesiąc, to donosicie. Wolicie oddawać potem kasę niż iść zapytać co potrzeba, jakie papiery??

Gość gość
No nie do.konca, bo jak podpisuje sie umowe na wieksza pensje to trzeba im zglosic

Gość gość
Tez mi sie tak wydaje, kazdy mowi.cos innego

Gość gość
Idz do opieki

Gość gość
Słuchaj ja w tym roku składałam na 500+na pierwsze dziecko i zaniosla umowe która mam od zeszłego roku że mam podwyżkę i oni mi poetyckiego że to będzie liczone do nst okresu zasilkowego a nie tego. Ze do 2018/2019 okresu 500+liczy się to jaki był dochód w 2017 r.

Gość gość
*Umowę która mam od zeszłego miesiąca - nie roku mało być (chodzi o nową umowę z podwyżka)

Gość gość
21.06 Oni biorą pierwszy pełny przepraciwqny miesiąc pod uwagę w aktualnej pracy, czyli jak podjełaś pracę w lipcu to będziesz miała liczone na podstawie zarobku z sierpnia czy ci się należy. Ile miałaś na osobę w sierpniu? Jeśli mniej niż 800 to dostaniesz. Ja specjalnie w ten pierwszy pełny miesiąc poszłam na l4, żeby nie dostać premii i mniej zarobić, żeby nie przekroczyć a teraz już normalnie mogę premie dostawać, bo już inne miesiące nie liczą się do dochodu.

Gość gość
8:47, pelny miesiac w tym roku? Ja za bardzo nie rozumiem.o co chodzi, ja pracuje caly czas wiec caly czasam.pelne miesiace, w zeszlym.roku bylo tak: moze wyszczegolnie; styczen -lipiec2017 umowa zlecenie, od sierpnia nowa firma i.umowy zlecenia jednomiesieczne/ rok 2018 umowy ciagle jednomiesieczne do.30 marca/ od 1kwietnia -30 wrzesnia umowa zlecenie z nowa firma-'to ktory miesiac beda brac pod uwage z tego roku???

Gość gość
10.15 Od 1 kwietnia pracujesz w aktualnej pracy,wczesniej pracowałaś gdzie indziej? Jeśli już od pierwszego dnia kwietnia pracujesz to chyba to już jest ten PIERWSZY pełny miesiąc, więc chyba z kwietnia będzie się liczyć dochód, jeśli nie to z maja, musisz dokładniej się spytać w urzędzie czy za kwiecień czy za maj.

Gość gość
Tak. Od 1 kwietnia nowa firma, i przed chwila patrzylam ,ze gdyby brali.pod uwage zarobki za kwiecien to przekraczam, a jak za maj to nie przekraczam...

Gość gość
Tak. Od 1 kwietnia nowa firma, i przed chwila patrzylam ,ze gdyby brali.pod uwage zarobki za kwiecien to przekraczam, a jak za maj to nie przekraczam...

Gość gość
gość wczoraj No to pisze ze zaniosłam papier jak mąz dostał podwyżkę to usłyszałam, ze to będzie brane pod uwagę w przyszłym roku . Zaniosłam jak miałam kuroniówke to tez nikt nie brał tego pod uwagę . Co więcej jak miałam umowę na zlecenie podpisywana co miesiąc (zaniosłam i zostawiłam 3 umowy ) to tez nikt nie brał tego pod uwagę .

Gość gość
Mogli dać symbolicznie 200 zł na każde dziecko i po problemie .

Gość gość
Dokladnie....

Gość gość
wy rozumiecie pojęcie niż demograficzny ? Przejdź do wyszukiwania Niż demograficzny – okresowy spadek liczby urodzeń spowodowany działaniem czynnika losowego np. wojny, klęski głodu itp. Małżeństwa są wtedy rzadziej zawierane, a decyzję o posiadaniu dziecka odkłada się na bardziej sprzyjający czas. Wskutek tego liczebność pokolenia urodzonego w czasie działania tego czynnika losowego jest wyraźnie mniejsza od innych grup wieku. W piramidzie płci i wieku pokolenie niżowe zaznacza się w postaci wrębu. Następstwem wkraczania pokolenia niżowego w wiek rozrodczy jest kolejny niż demograficzny, gdyż mało liczne pokolenie rodziców daje także mało liczne potomstwo. Występuje on naprzemiennie z wyżem demograficznym. Natomiast długotrwałe utrzymywanie się niskiego poziomu urodzeń związane jest z określoną fazą rozwoju demograficznego i wynika z oddziaływania czynników systemowych. 500 to nie mogli dać tylko dają za urodzenie i wychowanie kolejnych !

Gość gość
Tak, u patologii licznba urodzen wzrasta niestety, biedne dzieci...

Gość gość
gość dziś [14:10 No i ? jaki to ma związek z tematem i pytaniem autorki ?

Gość gość
i po wuj w tym pieprzonym cholernym, przez głupków zarządzanych kraju pracujesz legalnie, pamiętaj tutaj uczciwi ość nie popłaca, bo pieprzone cholerne, głupie pisowce zmuszaną nasz aby oszukiwać

Gość gość
ja opisze swoja sytuacje.W 2016 roku. podjelam prace w 2 rozanych firmach na uimowe zlecenie- jedna w lipcu- zaswidczenie za sierpien musialam zaniesc we wrzesniu. potem w sierpniu 2 umowa tez zlecenie - zasiwadczenie za wrzesien zaniesione w padzierniku.swiadczenia zostaly mi przyznane.Poytem rok 2017- dalej te 2 umowt,.Jak zkladalam papiery na okres 2017/2018, pani w mopsie pytala sie mnie czy dalej pracuje w tych firmach.powiedzialam ze tak.wIEC liczony byl dochodza rok 2016. Dpodatkowo wynagrodzenie mialam rozne w kazdym miesiuacu raz 300zł raz 1300zł. oczywiscie mowilam o tym pani w mops .Taka odpowiedziec usluszlaam.Po uzyskaniu dochodu liczy sie 2 miesiac i na tej podstawie wyliczany jest dochod.Nie ma tutaj znaczenia ile ja zarabiam w danych misiacach.Dopiero jesli dalej w nastepnym roku czyli np.2018/ 2019 z pita za rok 2017 wyjdzie mi przekroczenie wtedy swiadczenie nie zostanie przyznane. A nie ma mowy o nie znaleznie pobranych. Nie ma nigdzie w ustawie ze trzeba comiesac wykazywac dochod z tej samej umowuy. liczy sie 2 miesiac do dochodu.

Gość gość
trzeba zglaszac kazda zmiane pracy, i wtedy od nowa jest wyliczany dochod. jesli przez lata pracujesz w tej samej firmie. to oni popbieraja info z Urzedu skarbowego.I na tejk podstawie wyliczaja dochod.za poprzedni rok.

Gość gość
do gość dziś - a wiesz dlaczego jest niż demograficznny dlatego, że jak mając 800 zł na osobę nie dostaję 500+ na dziecko to życiu nie zdecyduję się na drugie dla tych kutafonów pisowskich przy takim dochodzie. Bo jak małpy cholerne pisowskie nie dają mi na pierwsze to niech małpi piżdzielce rude wredne pisowskie spieprzają.

Gość gość
17:13, dokladnie!!!!masz racje, ja tez.

Gość gość
17:06, to prosze powiedz mi co ja zctego roku musze doniesc jesli styczen luty marzec byla umowa co miesiac przedluzana, a w kwietniu ta sama firma dala mi na 6mies,i konczy sie na koniec wrzesnia.

Gość gość
Raczej nie otrzymasz niestetyyyyyy......:(

Gość gość
Ia mam najnizsza krajowa plus alimentyl i przekraczam ..:(