Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy małżeństwo bez dzieci przetrwa?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, staraliśmy się o dziecko jednak długo się nie udawało, zrobiłam badania i jestem bezpłodna.. wszystko u mnie jest na etapie menopauzalnej a lewa strona w ogóle już nie funkcjonuje.. długo by się rozpisywać.. po prostu nie będziemy mieli dzieci już nigdy. Ja jestem bardzo załamana, mąż mi ciągle powtarza, że on nie musi mieć dzieci.. ja jednak się obawiam, że za parę lat nasze małżeństwo będzie bardzo sfrustrowane przez to, że nie mamy dzieci.. boję się, że nie przetrwamy przez ten fakt.. ciągle słyszę, że dzieci scalają związek.. co ja mam zrobić?? :( Myślicie, że jak się kochamy to damy radę być razem bez dzieci i być szczęśliwymi?

Gość gość
Jeśli małżeństwo do d**y to nic go nie scali. Tego co będzie nie wiesz. Chyba że on bardzo chciał więc kto wie.

Gość gość
2 tygodnie bedzie dobrze a potem znowu wyzywanie bez powodu calej rodziny i co bylo kiedys zacznie sie znowu.

Gość gość
Wszystko może para, która się kocha. I jeśli, on chce i ona chce, a Bóg to utwierdzi swoją Łaską, przetrwają najgorsze chwile...

Gość gość
W moim małżeństwie było źle...myślałam, że dziecko wszystko zmieni ale niestety stało się odwrotnie

Gość gość
Znam małżeństwa bez dzieci, jeśli tak się stało naturalnie lub była to wspólna decyzja (nie wbrew drugiej osobie) to te zwiazki sa naprawde udane, od kilkudziesięciu juz lat. Samo posiadanie lub brak dziecka to za mało by mowić o trwałości związku, liczy sie to kim dla siebie jesteście.

Gość gość
nie bądź sama tym faktem tak sfrustrowana, bo Twoja frustracja zniszczy Wasz związek. Ciesz się życiem i mężem, a przetrwacie wszystko.