Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak uniknac alimentow ?

Polecane posty

Gość gość

Na pelnoletniego syna 22 lata uczacego sie zaocznie 2 h tygodniowo w niedzele .Prosze o rady

Gość gość
nawet jesli bedziesz robil uniki to i tak dlug bedzie rosl az w koncu nadejdzie dzien zaplaty

Gość gość
Nie mowie o unikaniu placenia alimentow mowa o uchyleniu sadowym alimentow !!

Gość gość
Napisałeś UNIKNĄĆ, a nie UCHYLIC, a to różnica! Musisz złożyć pozew do sądu rodzinnego o uchylenie alimentów, podać w nim argumenty, opisać sytuację majątkową i czekać na rozprawę

Gość gość
Mialem na mysli uchylenie. Tyle to i ja wiem ale jak napisac dobry pozew jakich argumentow urzyc itd itp..??

Gość gość
jako argumenty możesz podać ciężką sytuację życiową, np. choroba, niskie dochody. jesli syn posiada jakies swoje zrodło utrzymania to podac jakie i ile chodzi tu o to zeby wykazac ze jest samodzielny

Gość gość
urzyc? Z takim wyksztalceniem nigdy tego nie zrobisz, twoj syn student z palcem w du.pie bedzie cie doil robolu.

Gość gość
pozew musi zawierac informacje do jakiego sadu jest kierowany, twoje dane i dane twojego syna. nagłowek i w podpunktach wypisane żądania, czyli o co wnosisz i na koncu uzasadnienie z argumentacja

Gość gość
A jesli moj syn nie ma zadnych dochodow a uczy sie tylko po to zeby wyludzac alimenty co wiecej mogie zrobic

Gość gość
tutaj niest niewielkie pole manewru, sąd uchyli ci lub zmniejszy, ale tylko jesli twoje zarobki sa niskie

Gość gość
musisz udowodnić, że żyjesz w niedostatku, chorujesz i nie jesteś w stanie przez to spełnić obowiązku alimentacyjnego w całości

Gość gość
21 grudnia konczy mi sie umowa bede na bezrobotnym jak myslisz jakie mam szanse i ile mi zaklepie sad alimentow ?

Gość gość
zaswiadczenie z urzedu pracy dolaczyc do pozwu i wtedy albo sad calkowicie zniesie obowiazek, albo bedzie to minimalna kwota np. 200zl miesiecznie

Gość gość
tutaj jest o tyle dobrze ze syn jest pelnoletni a skoro uczy sie np. w trybie zaocznym albo jest to niewielka ilosc godzin tygodniowo to nic nie stoi na przeszkodzie, zeby sam podjal zatrudnienie. to rowniez dobry argument

Gość gość
Wlasnie dlatego chce uchylic obowiazek alimentacyjny od 18 roku zycia pracuje na siebie on tez ma czas i moze pracowac 40 h tygodniowo

Gość gość
Mogie?ale z ciebie tępak autorze:-(

Gość gość
powodzenia, badz dobrej mysli. niech wreszcie gowniarz wezmie sie za robote. w jego wieku bym sie wstydzila wyciagac pieniadze od rodzicow

Gość gość
Tez tak mysle niech gnoj zacznie pracowac a nie cale zycie zerowac na starym!!!

Gość gość
Nie dyskutujcie z tym palantem. On od dawna zakłada tego typu tematy. Niech mi ktoś pokaże szkołę zaoczną, gdzie zajęcia odbywają się jedynie w niedziele i trwają tylko 2 godziny. Troll albo zwykły idiota.

Gość gość
Walczyc o swoje to dla ciebie byc trollem ? Szukam pomyslu jak napisac pozew itd itp to chyba normalne moze ktos udzeli dobrej rady ?!!

Gość gość
Pytasz o to od miesięcy i ludzie już ci napisali, jak napisać pozew. A jeżeli wciąż nie potrafisz, to idź do biura darmowych porad prawnych, nawet student ostatnich lat prawa napisze coś takiego.

Gość gość
A ze moj syn jest leniem to powinien byc jego problem a nie moj

Gość gość
Widać, że autor do szkoły miał pod górę, więc niech rzeczywiście idzie do biura darmowych porad prawnych, przedstawi swoją sytuację i ktoś mu napisze sensowny pozew.

Gość gość
Mi chodzi o dobry pomysl na pozew

Gość gość
bezplatny radca prawny ci napisze od reki

Gość gość
Bezplatny radca prawny nie przysluguje akim ludzom jak ja , pocyaj komu przysluguje bezplatny radca prawny

Gość gość
Jak mozna takiemu placic alimenty , gon lenia do roboty!!!!

Gość gość
To nie ja mam czytac komu co przysluguje tylko ty. w internecie jest tysiace wzorow pozwów sądowych. Zamiast siedzieć i czekać nie wiadomo na co usiadłbyś i napisał, ale widocznie aż tak bardzo ci to nie przeszkadza, że płacisz alimenty skoro jeszcze tego nie zrobiłeś

Gość gość
Pracuje do 21 grudnia mam umowe narazie szukam dobrego pomyslu na pozew

Gość gość
dostałeś pomysły od innych a reszte masz w internecie, to kopalnia wiedzy. wystarczy odpalic google i poszukac