Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

a co z dziećmi z innymi wyznaniami

Polecane posty

Gość gość

WP-Msza święta na powitanie. W wielu placówkach oświatowych rozpoczęcie roku szkolnego nie rozpoczyna się na sali gimnastycznej, a w kościele. Coraz więcej rodziców buntuje się przeciwko tej tradycji.

Gość gość
Moje dziecko nie chodzi na religie . Rozpoczecie roku jest w szkole a potem kto chce idzie do kosćioła .

Gość gość
U mnie jest przed rozpoczęciem

Gość gość
U mnie też msza przed rozpoczęciem. Ale oficjalne rozpoczęcie w szkole po mszy. Przecież nie ma obowiązku iść na mszę, żeby rozpocząć rok szkolny. Czy msza przed, czy po, nie trzeba iść, a na pewno każde dziecko z innego wyznania pewnie ma własną mszę w swoim kościele na rozpoczęcie roku.

Gość gość
Mieszkam w niemczech, u nas najpierw rozpoczecie w kosciele, pozniej wszyscy ida do szkoly. Oczywiscie jak ktos nie chce do kosciola, idzie tylko do szkoly.

Gość gość
U nas akurat msza była w środku, pomiędzy spotkaniem w klasach a apelem, ale wychowawczyni po prostu spotkała się ze mną po apelu i przekazała co trzeba. W plan lekcji ma już wpisaną etykę, zero problemów. Skoro zdecydowana większość uczniów chodzi na mszę, nie wiem czemu miałabym się buntować, po prostu moje dziecko nie bierze udziału.

Gość gość
do gość dziś - to w niemczech też takie są p****y przy korycie jak u nas