Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcialabym drugie dziecko ale blokuja mnie warunki mieszkaniowe

Polecane posty

Gość gość

Mieszkamy teraz ja maz i roczne dziecko w dwoch pokojach plus kuchnia i lazienka. Zawsze marzyla mi sie dwojka, tylko obawiam sie, ze bedzie ciasno.

Gość gość
ja tez mam tak samo jak ty. ledwo sie miesicimy a gdzie jeszcze miejsce dla 2 dziecka?

Gość gość
A istnieje szansa na zmianę na większe mieszkanie?

Gość gość
Zależy, jaki metraż. Jeśli potencjalny pokój dziecięcy ma z 10 metrów, to spokojnie pomieścisz tam dwoje maluchów. Dopiero dzieci w wieku szkolnym potrzebują więcej przestrzeni.

Gość gość
a ja chciałabym mieć pałać ale blokują mnie finanse bo ich nie mam

Gość gość
Ja mam 3 pokoje, ale jeden z aneksem, 56 m i wydaje mi się strasznie ciasno. Mamy dwulatka. Ale dobrze ktoś pisze, że może masz duży metraż i jeden pokój spokojnie pomieści dwójkę dzieci. My jak zdecydujemy się na drugie to za parę lat będziemy spać w salono-kuchni:P

Gość gość
tak i ta dwójka tj. córka i syn będą do 30 lat mieszkać w jednym pokoju, dobre

Gość gość
20 lat i wypad na swoje

Gość gość
My mamy dwójkę dzieci, ale z dużą różnica wieku i 3 pokoje. Lada moment czeka nas wyprowadzka do tzw. dużego pokoju na kanapę :) I tu mam pytanie, czy któraś z Was ma taki materac powierzchniowy, np. z mango czy inny, który rozkłada się na kanapie. Warto to zakupić?

Gość gość
My mamy dwa pokoje i dwoje dzieci. Gdyby nie orbitreki i inne dziwactwa do cwiczen meza, byloby sporo miejsca w zapasie.

Gość gość
gość 18:16, moja koleżanka ma 58 m kw i ma dwoje dzieci, ciasno im ale nie narzeka jakos bardzo; a ja sobie tego nie wyobrażam, bo ja mam jedno dziecko, męża i kota, metraż 66 m kw i nam jest ciasno!!

Gość gość
Ja bym chciała mieć willę z basenem i jednorożca. Niestety blokują mnie finanse i brak jednorożców.

Gość gość
a wiesz ze krolowa Anglii Elzbieta I miala zekomo rog jednorozca :]

Gość gość
Zależy jakie macie potrzeby metrażowe i ile masz lat. Lokal zawsze można zmienić, a na zajście w ciążę jednak jest pewien dogodny przedział czasowy.

Gość gość
A już nie jest ciasno? Przecież przy jednym dziecku to o jeden pokój za mało.

Gość gość
Ja pierdziele- dwa pokoje, swoje dzieci i jeszcze orbitreki? Niby gdzie? W łazience? Ludzie, żyjecie w takim chaosie mirszkaniowym, jak w jakimś skladziku rupieci... Gdzie to pomieścić wszystko? Ja mam 4 pokoje, jedno dziecko i więcej nie chcę, bo przestrzeń jest ważna w życiu, a nie te zagracone klity i jeden pokój dla dwojga dzieci. Może jeszcze chłopiec i dziewczynka razem :-0 i tak min do 18stki...

Gość gość
A ja się zdecydowałam nai drugie dziecko i nie żałuję. Dzięki temu podjęliśmy decyzję o kupnie większego mieszkania :) a jeszcze zanim urodziłam drugie mąż nie chciał o tym słyszeć :)

Gość gość
po pierwsze nie pisze ile metrow ma mieszkanie, bo dwupokojowe moze miec i 120 m2, po drugie poki dzieci male to bez znaczenia jaka plec, po trzecie nigdzie tez nie napisalam ze tak beda mieszkac do 18. A po ktores tam i ostatnie, w malym mieszkaniu latwiej ujazmic wszendobylskiego dwulatka, z reszta ja nie potrzebuje glubic sie we wlasnym mieszkaniu, jak bede chciala przestrzen to se pojde w gory!

Gość gość
To "se" jedź w góry, zrób tego dzieciaka i nie zawracaj ludziom d**y na kafe

Gość gość
Mieszkam w gorach, dzieciakow tez juz mam dosc, a na kafe mozna sie posmiac

Gość gość
Gdybym nie patrzyła, że mi ciasno to miałabym więcej dzieci a teraz mam dom a na dzieci za późno.

Gość gość
gość dziś To się ciesz :-)

Gość gość
Ja mam 48m2, dwoje dzieci i duuuuuuuuuuuuzo miejsca :P duza kuchnia, duzy i jeszcze wiekszy pokoj, lazienka sporajak na blokowa i tak urzadzona, ze nie jest ciasno (tylko pralka 40 musiala wejsc)

Gość gość
gość wczoraj Oczywiiiiście... :D Jak sobie to miejsce wyobraaaaazisz :D

Gość gość
Ja mam mieszkanie 58 metrów. Pokój dzienny, kuchnia, łazienka i dwa pokoje dziecięce: 7 metrów i 14 metrów. W drodze trzecie dziecko, które będzie z nami w pokoju spać pewnie tak do 3 roku życia, a potem pomyślimy co dalej. Pewnie najstarsza przeniesie się do małego, a dwójka dzieci zajmie ten większy. Zawsze coś można wymyślić. Wiem co mówię, bo starałam się o dziecko kilka miesięcy i po 30 nie jest już tak łatwo zajść w ciąże. Lepiej mieć więcej dzieci i się ''cisnąć'' niż, żeby potem żałować. Dzieci to jakoś przeżyją. W dawnych czasach dzieliłam z siostrą pokój 7 metrowy i dałyśmy radę. Mażyłam o własnym pokoju, ale nie zamieniłabym tego za WŁASNĄ WSPANIAŁĄ SIOSTRĘ!!! Wybór należy jednak do Was.Ania.