Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

fałszywi znajomi

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj umówiony z jedną osobą, dzisiaj nagle nie ma czasu. Dzisiaj miałem tez isć ale znowu inna osoba , mówi że nie ma czasu - a byłem umówiony. Już mam powoli dość pseudoznajomosci. Jeszcze zaprosilem na pizze kogoś jak nie przyjdzie to już dam sobie spokój.

Gość gość
Cos ci powiem. W mlodosci bylam uznawana za dziwaka (teraz w sumie troche tez) bo stronilam od masowych nowych znajomosci. Trzymalam z 3-4 osobami a inni mieli dziesiatki znajomych. Po dwudziestu latach ja nadal trzymam (teraz to przyjazn sprawdzona)z tymi osobami plus 2-3 nowymi zapoznanymi przez te dziesiatki lat i dawni znajomi zazdroszcza nam tak dlugich przyjazni. Dobieraj znajomych ostroznie i z doza ograniczonego zaufania.

Gość gość
Ja też mam 3 znajomych od lat tych samych. W czasie szkoły trochę się nowych ludzi poznalo ale ja od początku wiedziałam, że to są i będą znajomości tylko "szkolne". Gdzieś razem wyjść po zajęciach - piwo, pizza i do domu. Nie ma co liczyć na spotkania późniejsze. A ta trójkę znam od przedszkola, dużo razem przeszliśmy i się tak trzymamy do dziś. Nie ma co liczyć na nowe znajomości i masę "przyjaciół", bo można się nieźle rozczarować. Lepiej mieć jednego, a pewnego.

Gość gość
no tak biorąc pod uwagę że jedna przyjaciółka obiecywała gruszki na wierzbie , przyjaźń, że mnie lubi, i takie inne bzdury a jak co do czego urwała kontakt bo się dowiedziła prawdy ode mnie...... powiedziałem co leży mi na sercu że mnie olewa

Gość gość
Czyli nie była przyjaciółka. Ja też straciłam kiedyś 2 przyjaciółki i trudno się mówi. Nie ma co się dolowac, bo na to nie masz wpływu.

Gość gość
Ja tez pourywalam kontakty bo moje koleżanki okazały się fałszywe, interesowne, nieslowne, patrzyly tylko na swoja wygodę i swój interes. I co? Teraz została mi juz tylko siostra. Jestem taka samotna...

Gość gość
ja nie mam nawet kumpli, bo ja facet jestem, a każdy facet napokany prze ze mnie okazywał się imbecylem. Może ja jestem facetem wrażliwym , dlatego nie mam kumpli. Oni nawet jak widzą człowieka pierwszy raz to oceniją i śmieją się , ludzie są gorsi niż zwierzęta bo zwierzęta mają empatię. Taki pies by cię uratował, a zwykły czlowiek jeszcze by cię zepchnął w przepaść i opluł.

Gość gość
Słabe te twoje znajomości.

Gość wyszedłem z nałogów
olałem znajomych bo oni pili i imprezowali a ja miałem dosyć, urwałem wszystkie "znajomości", nałogi odstawione na zawsze