Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kiedyś było łatwiej wychowywać dzieci

Polecane posty

Gość gość
Do 20.39 - skoro internet to twoim zdaniem taka głupota to co ty robisz na tym forum??

Gość gość
Nie wiem czy to do mnie, ale ja występuje jako organ kontrolny nad swolocza i dzicza, oraz mam misje odkrywania prawdy, przy okazji uświadamiam cwokow i nieuków , w czynie spolecznym.

Gość gość
gość dziś "Kiedyś nie było tyle aborcji"? Naprawdę?

Gość gość
Jedna z najgorszych rzeczy obecnie jest to, ze w Polsce zaczeli za łatwo i prawie bez powodu czasem, odbierac dzieci. Jest za duzo samochodów, robi sie niebezpiecznie. ale wiekszosc rzeczy jest chyba lepsza, miasta wyładnialy, ludzie jednak zarabiaja lepiej. ZNacznie wieksza szansa na wyleczenie z wielu chorób jak białaczka, ogólnie lepszy sprzęt, leczenie dentystyczne to juz w ogóle. Ja kiedys miałam fobie, a teraz denstysta na mnie nie robi wrazenia nawet. Kiedys było strasznie szaro, buro i ponuro. a super wspominamy dawne czasy, bo to były czasy naszej młodosci.

Gość gość
gość wczoraj oraz nastepne posty. Tak wlasnie bylo, tez dobzre pamietam komunę.

Gość gość
gość dziś Dzieci sa takie same ale kiedys nie bylo tyle lewactwa, ktore promowalo zepsucia, nieodpowiedzialnosci, feminazizmu, seksualizacji dzieci, aborcji itd. xx ??? Aborcja byla na życzenie, w spoldzielniach lekarskich, dostepna dla kazdego.A komuna była "prawacka"????

Gość gość
Kiedys ludzie bardziej sie kontaktowali, wielopokoleniowe rodziny mieszkaly razem dzieciaki biegaly po podworkach, bo po prostu NIE BYŁO WYBORU. Teraz prosze bardzo - napawdę nikt nikomu nie broni nadal tak zyc, ale ludzie uznaja,ze inne zycie jest atrakcyjniejsze i tyle

Gość gość
Wszystko zależy od punktu siedzenia i charakteru ;). Przecież i kiedyś były opiekunki i babcie do pomocy dla dzieci ;), tak i teraz niektórzy mają ;) Jedno co ja pamiętam i to jest fakt...Powiedźmy w tych latach 80 kiedy było moje dzieciństwo do 9 roku życia, to prawie każdy żył w ścisłych relacjach z rodziną czy sąsiadami, ludzie sobie na codzień dużo pomagali i samo to dużo zmieniało...

Gość gość
wczoraj Odpowiem ci raz ostatni bo tak na prawdę nie załugujesz by z tobą rozmawiać.Do babci mi daleko jakieś 30lat.Odpowiedziałam ci na twoj hejt,ryjesz dalej bo nie możesz przeżyć że ktoś ci zwrócił uwagę Jesteś tak prymitywną osobą że żal bierze. Zabierz się za robotę,bo pewnie Rozenkowa by wiele miała do powiedzenia i nie zaczepiaj ludzi,bo nikt normalny na chamski jazgot sobie nie pozwoli.Rycz dalej skoro to twoje zajęcie i nie życz nikomu śmierci.

Gość gość
Kiedyś dzieci były bardziej posłuszne bo i wychowanie bylo surowe, nikt się nie cackał , dziecko było członkiem rodziny po prostu a nie sensem życia jak to teraz często bywa

Gość Alinda
czy ja wiem czy łatwiej? Kiedys matki spedzały wiecej czasu z dziecmi, teraz zeby zyc na dobrym poziomie niestety oboje rodziców muszą pracować. A to przekłąda się na mniej czasu dla dziecka. My w związku z tym zapisalismy młodego na zajęcia rytmiki, chodzimy tam z nim na zmianę i jakoś staramy się ten czas spędzać razem :)