Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rescator555

Monogamia to monotonia.

Polecane posty

Gość gość
Res a skąd pomysł, ze to więzienie wyłącznie dla mężczyzn? :) I ze spiskiem to nie ma za dużo wspólnego, przynajmniej współcześnie, w grę wchodzi raczej pragmatyzm ;) R

Gość gość
Res to typowy przykład chłopa który żyje tylko seksem i dla którego związek równa się seks. Wybrał jakaś Katarzynę i ma pretensje że mu d**y nie daje.

Gość gość
Bo z kobietami tak jest ze jak początek związku to skaczą na bolca ochoczo , a potem to już tylko boli mnie głowa albo nie mam dziś ochoty a jak tylko będziesz miał czelność powiedzieć ze chcesz częściej / więcej rok wstędze ten zły bo nie wsłuchujesz sie w „potrzeby” kobiety , bo trzeba by żebyś codziennie walnął jakaś serenadę albo sonecik albo zabrał ja na wycieczkę na Malediwy . Miałem już dużo związków takich dłuższych i zawsze tak było . Zaraz sie lachony rozpiszą ze to pewnie moja wina , ale drogie panie rozmawiam z kumplami czy nawet znajomymi w pracy i to jest standard . A co do małolaty chwalącej sie tatusiowa kasa to nawet twardym grzybem bym cię po twarzy nie wyszczelal bo szkoda by mi było grzyba pobrudzić twoja tapeta

Gość gość
Przez wiele lat zmagałem się z kompleksem rozmiaru penisa przez co moje życie seksualne praktycznie nie istniało. Byłem już bliski poddania się kosztownej i nie do końca bezpiecznej operacji. Na szczęscie w odpowiednim momencie trafiłem na Member XXL produkt naprawdę działa! Stosuję go dopiero przez 2 miesiące a mój penis jest już większy o 3cm http://nplink.net/kV3xzEzE

Gość gość
gosć 20:25 x kolego a masz może jakiś lek na zmniejszenie penisa bo wiesz nie lubię tego klaskania jak ide i obija mi się od kolana do kolana

Gość gość
reskator, walcz nie jestes sam ,jest nas wielu podzielających twoją opinie ale boimy się że nasze bogate jak Richie Rich dziewczyny zobaczą że odpisujemy na twojego posta

Gość gość
20:20 . Są kobiety i związki gdzie faceta częściej boli głowa ale to jest już ok, on ma prawo być zmęczony.

Gość gość
jedyny scenariusz gdzie facet może coś takiego powiedzieć to tylko jeśli był wcześniej na mieście i zażył już pare razy rozkoszy i dla żony juz nic nie zostało

Gość Rescator555
@ gość wczoraj Res a skąd pomysł, ze to więzienie wyłącznie dla mężczyzn? usmiech.gif I ze spiskiem to nie ma za dużo wspólnego, przynajmniej współcześnie, w grę wchodzi raczej pragmatyzm oczko.gif R << Witaj R. Myslalem, ze temat wygasl, wiec do niego nie zagladalem,dopiero teraz, zupelnie przypadkiem. A tu taka niespodzianka! Mila oczywiscie. A teraz do rzeczy. Skad pomysl: no coz, stare rosyjskie przyslowie mowi: wszystkich kobiet nie bedziesz mial, ale probowac warto (oczywiscie to wersja troche ocenzurowana). Wersji dla plc****eknej nie znam. I tak jakos slabo wierze, ze kobiety odczuwaja jakas wieksza dolegliwosc z powodu monogamii. Ale jestem otwarty na argumenty, ze jest inaczej. Nie wiem czy spisek to najbardziej wlasciwe okreslenie, ale chyba faktem jest, ze zarowno judaizm jak i chrzescijanstwo dazylo i dazy do racjonowania seksu i maksymalnego ograniczenia przyjemnosci, jaka owieczki moga miec z tej aktywnosci. Oczywiscie znam tez inne uwarunkowania (pewnosc dziedziczenia majatku przez potomstwo). W czasach antykoncepcji i badan genetycznych powod ten stracil na aktualnosci. Ale pragmatyzm? Co konkretnie masz na mysli? Czyzby to, ze kobieta nie chce sie dzielic z inna zasobami jakimi dysponuje mezczyzna?

Gość gość
Mylicie się panowie i to grubo.

Gość gość
22:17 To znaczy? W czym się mylimy?

Gość gość
w tym, zę nie każdy facet to wielki ***aka ;-) kobieta może mieć większe libido i większą ochotę na seks,np. codziennie a partner nie.

Gość gość
22:40 Być może może. Ale jeśli facet nie zaspokaja tej jej ochoty w taki czy inny sposób, to najbardziej prawdopodobne wytłumaczenie jest takie jak podałem.

Gość gość
w niektórych przypadkach pewnie tak...ale nie w mojej sytuacji, przegrywam z pracą, rodziną. iNACZEJ nie siedziałabym tu teraz i nie słuchała jak on chrapie :-(

Gość gość
20:51 Cóż, współczuję. Nie będę się silił na tania diagnozę , dlaczego tak się dzieje. Ja w każdym razie nie spotkałem faceta, który byłby tak zmęczony, by nie miał ochoty na seks z atrakcyjną kobietą. Widziałem natomiast kolegów, którzy po dwudziestu i więcej godzinach pracy w czterdziestostopniowym upale, brali prysznic i szli do miasta na dziewczyny. Ale kończę, bo w telewizji kończy się program, który ogląda moja Pani. Dobranoc.

Gość gość
23:07 Pracuje naprawdę ciężko, bo jest rolnikiem i ma liczną rodzinę, która zawsze potrzebuje jego rady, pomocy. Ja zawsze jestem na końcu bo jestem żoną i ''muszę zrozumieć'' :-( cóż,dzięki, dobranoc.

Gość gość
Witaj R. Myslalem, ze temat wygasl, wiec do niego nie zagladalem,dopiero teraz, zupelnie przypadkiem. A tu taka niespodzianka! Mila oczywiscie. x No myśle, że miła :) rzadko bywam, ale jak już to robię szybki rekonesans w poszukiwaniu twoich postów ;) x I tak jakos slabo wierze, ze kobiety odczuwaja jakas wieksza dolegliwosc z powodu monogamii. Ale jestem otwarty na argumenty, ze jest inaczej. x Odczuwają podobnie jak mężczyźni, nie widzę tutaj żadnej różnicy w odniesieniu do płci.:) Skąd pomysł, ze wraz ze zmiana stanu cywilnego tracą wszystkie zmysły ? :D x ...judaizm jak i chrzescijanstwo dazylo i dazy do racjonowania seksu i maksymalnego ograniczenia przyjemnosci, jaka owieczki moga miec z tej aktywnosci. x Wszystkie wielkie religie dążą do stworzenie wrażenia, że seks jest pochodną prokreacji, a kobieta siłą nieczystą zdolną poprzez swoją seksualność zniszczyć porządek świata :D Zresztą religie dążą do ograniczenia wielu wolności i mają na celu wyłącznie kontrole oraz utrzymanie statusu nadrzędności. x Ale pragmatyzm? Co konkretnie masz na mysli? Czyzby to, ze kobieta nie chce sie dzielic z inna zasobami jakimi dysponuje mezczyzna? x :D Wspólnota interesów, w dobie „częściowego równouprawnienia” wszelkiego rodzaju dobra gromadzone są w myśl budowania stałej struktury powiązań rodzinnych. Ze strony emocjonalnej (pragmatycznej) stanowią więź pozwalająca na tworzeniu zależności między partnerami, zwanej dbałością o wspólne potrzeby, w zdrowiu i chorobie itd. Oczywiście ma to nikłe odniesienie do rzeczywistości, bo różnie w życiu bywa, ale funkcjonuje i ma się dobrze:) R

Gość gość
*tworzenie :)

Gość gośćkjk
Rescator555 w takim razie twoja partnerka przed ślubem tez powinna popróbować różnych bo po ślubie z tobą czeka ja monotonia. Cały czas tylko jeden i ten sam członek

Gość gość
11:38 To jej sprawa, co robi przed związaniem się że mną.

Gość Rescator555
@ gość dziś Witaj R. Myslalem, ze temat wygasl, wiec do niego nie zagladalem,dopiero teraz, zupelnie przypadkiem. A tu taka niespodzianka! Mila oczywiscie. x No myśle, że miła rzadko bywam, ale jak już to robię szybki rekonesans w poszukiwaniu twoich postów << Dobrze wiedziec, postaram sie zamieszczac posty pod swoim nickiem. Chociaz wiadomo, ze na roznych hejterow dziala on jak miod na muchy ;-). xxxxx I tak jakos slabo wierze, ze kobiety odczuwaja jakas wieksza dolegliwosc z powodu monogamii. Ale jestem otwarty na argumenty, ze jest inaczej. x Odczuwają podobnie jak mężczyźni, nie widzę tutaj żadnej różnicy w odniesieniu do płci.usmiech.gif Skąd pomysł, ze wraz ze zmiana stanu cywilnego tracą wszystkie zmysły ?<< Powiedzmy, ze akurat ten zmysl, ktory odpowiada za pragnienie roznych partnerow jest u kobiet rozwiniety duzo slabiej. Nie traktuje oczywiscie tego forum jako obrazu swiata, ale jesli pojawiaja sie tematy w rodzaju, ze najlepszym mezem jest ten, kto ma niskie libido, albo, ze ktos kto uprawia seksbez milosci ten nie potrafi kochac, to chyba okresla podejscie wielu uczestniczek kafeterii do tego zagadnienia. Ale mnie najbardziej przekonuja dane o ilosc***artnerow mezczyzn homoseksualnych. Gdy "facet z facetem", tych partnerow czesto jest kilkaset. Tak by bylo w przypadku mezczyzn hetero, gdyby kobiety byly rownie chetne jak mezczyzni do zmiany partnera.

Gość gość
Powiedzmy, ze akurat ten zmysl, ktory odpowiada za pragnienie roznych partnerow jest u kobiet rozwiniety duzo słabiej. x Nie sądzę:), mam wręcz przeświadczenie graniczące z pewnością, że w kwestii „pragnienia różnych partnerów” mężczyźni mogliby się wiele od kobiet nauczyć :) Różnice mogą dotyczyć kwestii realizacji owych pragnień ;) x Nie traktuje oczywiscie tego forum jako obrazu swiata, ale jesli pojawiaja sie tematy w rodzaju, ze najlepszym mezem jest ten, kto ma niskie libido, albo, ze ktos kto uprawia seksbez milosci ten nie potrafi kochac, to chyba okresla podejscie wielu uczestniczek kafeterii do tego zagadnienia. x w 1 kwestii dotyczy to męża :) byc moze już zbyt ogranego i nie budzącego „owych pragnień” :) W 2 - no cóż fajnie jest łączyć seks z jakimiś emocjami, myśle ze to dotyczy obu płci. Podobnie jak obie potrafią traktować seks czysto instrumentalnie :) x Ale mnie najbardziej przekonuja dane o ilosc***artnerow mezczyzn homoseksualnych. Gdy "facet z facetem", tych partnerow czesto jest kilkaset. x A nie bierzesz pod uwagę, że wynika to bardziej z faktu braku monogami jako wymogu kulturowo - religijnego. Pełna wolność, nikt nie narzuca zasad :D z Tak by bylo w przypadku mezczyzn hetero, gdyby kobiety byly rownie chetne jak mezczyzni do zmiany partnera. x Do czasu...w przypadku obu płci czynnikiem regulującym byłaby biologia:) z wyraźnie rysująca się przewagą możliwości kobiet :D R

Gość Rescator555
@ gość dziś Nie sądzęusmiech.gif , mam wręcz przeświadczenie graniczące z pewnością, że w kwestii „pragnienia różnych partnerów” mężczyźni mogliby się wiele od kobiet nauczyć usmiech.gif Różnice mogą dotyczyć kwestii realizacji owych pragnień xxx A ja jednak sadze. I mam przeswiadczenie graniczace z pewnoscia, ze zdecydowana wiekszosc kobiet nie potrafi rozdzielic seksu od uczuc. Wiec nie ma ochoty na seks z osoba, do ktorej nic nie czuje. No chyba, ze ma inne, przyziemne powody, aby ten seks uprawiac XXX Nie traktuje oczywiscie tego forum jako obrazu swiata, ale jesli pojawiaja sie tematy w rodzaju, ze najlepszym mezem jest ten, kto ma niskie libido, albo, ze ktos kto uprawia seksbez milosci ten nie potrafi kochac, to chyba okresla podejscie wielu uczestniczek kafeterii do tego zagadnienia. xx w 1 kwestii dotyczy to męża byc moze już zbyt ogranego i nie budzącego „owych pragnień” . Nie dotyczylo to ewentalnego kandydata na meza. W 2 - no cóż fajnie jest łączyć seks z jakimiś emocjami, myśle ze to dotyczy obu płci. Podobnie jak obie potrafią traktować seks czysto instrumentalnie. Co innego stwierdzic, ze cos jest fajnie, a co innego mowic, ze inne zachowanie calkowicie dyskredytuje ta osobe. x Ale mnie najbardziej przekonuja dane o ilosc***artnerow mezczyzn homoseksualnych. Gdy "facet z facetem", tych partnerow czesto jest kilkaset. x A nie bierzesz pod uwagę, że wynika to bardziej z faktu braku monogami jako wymogu kulturowo - religijnego. Pełna wolność, nikt nie narzuca zasad.<< Nie nie biore. Homoseksualizm jest zlamaniem zasad kulturowo-religijnych podobnie jak seks pozamalzenski. Wiec nie widze powodu dlaczego zlamanie jednego zakazu mialo by skutkowac niepohamowanym hedonizmem, a innego juz nie. Zarowno mezczyzni homoseksualni, jak i ci hetero chetnie mieliby wielu partnerow/ wiele partnerek. Tylko, ze homo "po drugiej stronie" napotykaja kogos rownie chetnego, a hetero jednak nie. No chyba ze wygladaja jak Brad Pitt. Zauwaz, ze ci homo znajduja wielupartnerow, mimo, ze ich "przydatnosc" nie jest oczywista. Dalej: istnieja specjalne aplikacje na smartfony, ktore pozwalaja wyszukac chetnych na seks w okolicy. Wyobrazasz sobie podobna aplikacje dla kobiet hetero ;-). Byla bys na tyle odwazna, by "pokazac" swoja chec na takiej aplikacji? xXX Do czasu...w przypadku obu płci czynnikiem regulującym byłaby biologia,z wyraźnie rysująca się przewagą możliwości kobiet<< To, ze kobieta zawsze moze, wiadomo od dawna. Tyle, ze nie zawsze chce. Natomiast mezczyzna akurat na odwrot. A co do tego, ze "do czasu". Wszystko jest do czasu i wszystko kiedys sie konczy. Ale zanim ten czas minie, faktem jest, ze gdyby kobiety byly rownie chetne na zmiane partnera jak mezczyzni partnerki, to ci mieli by ich kilkuset. A tak nie jest.

Gość gość
A ja jednak sadze. I mam przeswiadczenie graniczace z pewnoscia, ze zdecydowana wiekszosc kobiet nie potrafi rozdzielic seksu od uczuc. Wiec nie ma ochoty na seks z osoba, do ktorej nic nie czuje. No chyba, ze ma inne, przyziemne powody, aby ten seks uprawiac x Nie no nie Res nie popadaj w skrajność, mężczyźni tez muszą jednak COŚ czuć chociażby niczym nieuzasadnione (od strony wizualnej) pożądanie (anatomia i biologia się kłania i to nisko ;) Kobietom zwykle tez to (czyli pożądanie) wystarcza :) a że braku wyobraźni i skłonności do idealizowania obiektu im nie brakuje to już wiesz.. inna bajka :) Potrafią i są w tym znacznie bardziej wyrafinowane niż mężczyźni, no sorry :), zwłaszcza, że argumenty natury fizycznej im w tym nie przeszkadzają :p x Co innego stwierdzic, ze cos jest fajnie, a co innego mowic, ze inne zachowanie calkowicie dyskredytuje ta osobe. x I Ty w to wierzysz :) x Nie nie biore. Homoseksualizm jest zlamaniem zasad kulturowo-religijnych podobnie jak seks pozamalzenski. Wiec nie widze powodu dlaczego zlamanie jednego zakazu mialo by skutkowac niepohamowanym hedonizmem, a innego juz nie. x Różnica jest zasadnicza, w 2 przypadku jest to wybór danej osoby łamiącej przyjęte zasady. W przypadku homoseksualizmu raczej mowa o wykluczeniu z kręgu tych zasad. Podejmując decyzje o monogamii ktoś decyduje się na grę według określonych reguł a seks z innym partnerem jest ich złamaniem. W przypadku braku takich zasad nie ma łamania i moralnych dylematów, wiec jakby hedonizm jest naturalnym następstwem:) x Dalej: istnieja specjalne aplikacje na smartfony, ktore pozwalaja wyszukac chetnych na seks w okolicy. Wyobrazasz sobie podobna aplikacje dla kobiet hetero x Oczywiście i jest ich na pęczki lub od groma jak wolisz:) x Byla bys na tyle odwazna, by "pokazac" swoja chec na takiej aplikacji? x Gdybym miała taka potrzebę, nie widzę przeszkód, co więcej nie widzę nawet powodów by czuć się z tego tytułu jakoś szczególnie odważna:) chociaż preferuje selekcje znacznie bardziej naturalną ;) x A co do tego, ze "do czasu". Wszystko jest do czasu i wszystko kiedys sie konczy. Ale zanim ten czas minie, faktem jest, ze gdyby kobiety byly rownie chetne na zmiane partnera jak mezczyzni partnerki, to ci mieli by ich kilkuset. A tak nie jest. x A tego nie wiesz :) i może lepiej, ze nie, Res jakby to było ;) gdybys musiał uwierzyć, że kobiety realizują swoje fantazje równie chętnie jak mężczyźni i w podobnym przedziale procentowym :)...świat zatrząsł by się w posadach :p ;) R

Gość Rescator555
gość dziś >Nie no nie Res nie popadaj w skrajność, mężczyźni tez muszą jednak COŚ czuć chociażby niczym nieuzasadnione (od strony wizualnej) pożądanie (anatomia i biologia się kłania i to nisko<< Akurat kobietom kwestionujacym zdolnosc do milosci mezczyzn uprawiajacych seks bez uczuc, nie chodzi o COSIA, tylko o COS duzo wiecej, takie slowo zaczynajace sie na M :-). >> Kobietom zwykle tez to (czyli pożądanie) wystarcza usmiech.gif a że braku wyobraźni i skłonności do idealizowania obiektu im nie brakuje to już wiesz.. inna bajka <<< Tak jakos slabo w to wierze. No chyba, ze jakims Szycem (zeby nie juz nie meczyc wiecej pana B.P.) >>Potrafią i są w tym znacznie bardziej wyrafinowane niż mężczyźni, no sorry , zwłaszcza, że argumenty natury fizycznej im w tym nie przeszkadzają <<< Niektore pewnie tak. A mezczyzni prawie wszyscy. Wyrafinowania nie kwestionuje. xxxx Co innego stwierdzic, ze cos jest fajnie, a co innego mowic, ze inne zachowanie calkowicie dyskredytuje ta osobe. x I Ty w to wierzysz usmiech.gif x Nie chodzi o to, czy ja w to wierze, chodzi o to, ze wierzy w to wiele kobiet. XXX >>Różnica jest zasadnicza, w 2 przypadku jest to wybór danej osoby łamiącej przyjęte zasady. W przypadku homoseksualizmu raczej mowa o wykluczeniu z kręgu tych zasad.<< Ciekawe dlaczego ta roznica i to wykluczenie nie dziala w przypadku kobiet homo, ktore maja mniej wiecej tyle samo partnerek, co kobiety hetero partnerow? >>Podejmując decyzje o monogamii ktoś decyduje się na grę według określonych reguł a seks z innym partnerem jest ich złamaniem. W przypadku braku takich zasad nie ma łamania i moralnych dylematów, wiec jakby hedonizm jest naturalnym następstwemu<< Decyzje o monogamii podejmuje sie wchodzac w zwiazek. Natomiast osoby poza zwiazkiem zadnych regul nie lamia. A jednak niewielu mezczyzn hetero ma tyle partnerek, co wiekszosc mezczyzn homo partnerow. Bo owszem, hedonizm jest cecha naturalna mezczyzn, natomiast wiekszosc nie ma warunkow do bycia hedonista w takim stopniu, jak by chcieli. No chyba, ze ich partnerami beda inni hedonisci. xx Oczywiście i jest ich na pęczki lub od groma jak wolisz<< To moze podaj ich nazwy, a ja ci wykaze, ze jednak nie. xxx Byla bys na tyle odwazna, by "pokazac" swoja chec na takiej aplikacji? x Gdybym miała taka potrzebę, nie widzę przeszkód, co więcej nie widzę nawet powodów by czuć się z tego tytułu jakoś szczególnie odważna chociaż preferuje selekcje znacznie bardziej..<<< Powiedzmy, ze nie bardzo wierze, zebys zgodzila sie na to, ze na smartfonach wielu mezczyzn w okolicy, pojawialo sie twoje zdjecie jako osoby chetnej na seks, wraz z twoja aktualna lokalizacja. No chyba, ze masz czarny pas w karate i chciala bys po prostu dac wycisk paru facetom. Ale nie taka jest idea podobnych aplikacji. XXX A tego nie wiesz i może lepiej, ze nie.<, Wiem, wiem. Sam jestem facetem i znam innych facetow. Zreszta mysle, ze ty tez to wiesz, tylko nie chcesz przyznac. Ot, takie kobiece przekomarzanie :-). >> Res jakby to było gdybys musiał uwierzyć, że kobiety realizują swoje fantazje równie chętnie jak mężczyźni i w podobnym przedziale procentowym usmiech.gif ...świat zatrząsł by się w posadach jezyk<< Mojemu swiatu nie zagrozilo by to w najmniejszym stopniu. Od ponad 20 lat wypadlem "z rynku" i to nieodwracalnie. Ale jako osoba malej wiary, wierze w to co widze.

Gość gość
Znowu to ciuliszcze w wieku średnim w niespełnionym małżeństwie płacze na babskim forum :D

Gość gość
16:49 To może przygłupie uda ci się usunąć ten temat, jak to już było nie raz w przeszłości. Bo jak widzę palantom podobnym do ciebie, bardzo przeszkadzają moje poglądy.

Gość gość
A to ten co same tematy o braku seksu zakłada ale i tak się żenił kretyn :D

Gość gość
Przeczytałam jedną stronę i na miejscu jego zony też nie chciałabym sie roohać z takim burakiem.

Gość gość
23:25 Zastanów się lepiej, dlaczego twój mąż woli ****ać koleżankę z pracy a nie ciebie