Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zulala000

Marzę o dziecku ale mój facet twierdzi że jest za wcześnie

Polecane posty

Gość Zulala000

Jesteśmy razem od 1,5 roku a ja bym chciała żeby nasz związek poszedł dalej żebyśmy zamieszkali w końcu razem, dosyć mam już widywania się w weekendy i czasem w tygodniu, mam już 28 lat on 31 chciałabym stabilizacji,założenia rodziny a mój instynkt macierzyński wręcz krzyczy że to już najwyższy czas, wszystkie moje koleżanki mają już rodziny i dzieci, kiedy widzę je z mężami i dziećmi robi mi się strasznie przykro że mnie to nie spotkało. Rozmawiałam z nim na ten temat kiedy chciałby mieć dziecko powiedział że nie wie ale kiedyś będzie chciał tylko teraz jest na to za wcześnie a ja czuję że właśnie teraz jest najlepszy czas i on minie bezpowrotnie. Ile jeszcze mam czekać? Widzę jak on lubi dzieci jest bardzo opiekuńczy i kocham go bardzo, nie wiem jak mam sobie poradzić z tym pragnieniem nie chcę go do niczego zmuszać chcę mieć pewność że on też tego chce tak jak ja

Gość Zulala000
Czy 1,5 roku to faktycznie może być za wcześnie dla 31 letniego faceta? Jak mam z nim jeszcze rozmawiać? Wiele razy poruszałam ten temat a on się dalej nie kwapi żeby ruszyć do przodu, oboje pracujemy, niczego nam nie brakuje ja nie widzę przeszkód ku temu żeby zamieszkać razem i założyć rodzinę

Gość gość
Autorko kazda kobieta popiera feminizm aborcje i seks bez zwiazku, mieszkania razem i slubu

Gość gość
ja nie widzę przeszkód ku temu żeby zamieszkać razem i założyć rodzinę X Tobie konczy x ie czas a nie ze nie widzisz przeszkod

Gość gość
Tobie konczy x ie czas a nie ze nie widzisz przeszkod x dokładnie; lasce włączyła się wścieklizna macicy i tyle po prostu poszukaj kogoś kto ma takie priorytety jak ty, a jemu daj spokój. Zresztą co to za związek dorosłych ludzi, którzy nawet ze sobą nie mieszkają :o to żaden związek

Gość Zulala000
Ja rozumiem że on potrzebuje czasu tylko nie wiem ile, on sam nie umie tego określić, sprecyzować dokładnie, nie mam już siły...

Gość gość
On jest niedojrzały do poważnego związku i tyle. Pobawi się a potem pewnie wraca do mamy.

Gość gość
Postaw ultimatum - albo pełna rodzina, albo szukam dalej. Na pewno jest gdzieś na świecie facet tobie pisany, który będzie chciał mieć dzieci. Widocznie ten z którym jesteś, to pomyłka.

Gość Zulala000
Tylko naprawdę nie rozumiem jednego że on tak się zachwyca dziećmi, chętnie się nimi opiekuje i można na niego liczyć, dla mnie jest bardzo dobry, troskliwy i opiekuńczy, widzę że mnie kocha, wiem że byłby bardzo dobrym ojcem i mężem a jednak jemu się na to nie spieszy :(

Gość Zulala000
A może jest ktoś chętny kto mi zrobi dziecko a jemu powiem że wpadka była? :)

Gość gość
W moim odczuciu nie myśli o Tobie poważnie. Ja spotkałam się z chlopakiem 3 miesiące a on nalegal na ślub, oświadczył się, dążył do bycia razem. Po roku wzięliśmy ślub. Później urodziłam. Uważam, że jak się kogoś kocha i chce być razem to nie ma na co czekać, młodzi nie jesteście na decyzja o założeniu rodziny. Skoro nie jest pewien widocznie czegoś w tym związku brakuje. Mój chrzestny zawsze taki był, z każdą chciał poczekać a jak trafił na właściwą to po miesiącu się oświadczył i chciał ślubu. Kwestia trafienia na właściwą osobę.

Gość Zulala000 0
Ja się bardzo staram aby było nam razem dobrze, pracuje nad sobą, rozwijam się,nie kłucimy się,dużo ze sobą rozmawiamy ale już naprawdę nie wiem co ma się jeszcze wydarzyć aby on w końcu podjął decyzję o wspólnym życiu i założeniu rodziny