Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chciałabym mieć minimum szóstkę dzieci

Polecane posty

Gość gość

Gdzie znaleźć równie chętnego, wykształconego mężczyznę do założenia wielodzietnej rodziny? :(

Gość gość
Przejdz na islam i wyjdz za muzulmanina ;-)Nie zartuje.

Gość gość
Nie sztuką naklepać dzieci. Musisz je jeszcze utrzymać i wychować.

Gość gość
Skłamałabym, gdybym stwierdziła, że się nad tym nie zastanawiałam. Przynajmniej w krajach muzułmańskich utrzymywany jest model rodziny, kultywowany od pokoleń. Mi by to nie przeszkadzało, gdzieś mam wyjścia ze znajomymi czy inne bale, wolę rodzinę, męża i dzieci :(

Gość gość
wychować na porządnych ludzi to wielka sztuka i przy 6 dzieci... nie widze tego

Gość gość
Do 21:26 No widzisz jak trafilem w samo sedno.

Gość gość
Miej najpierw jedno, to pogadamy! Ci co tak krzyczą ile to nie chcą mieć dzieci, po jednym nie decyduja się na więcej, bo za ciężko :)

Gość gość
Mówi się, że łatwiej wychować więcej niż jedno dziecko niż jedynaka, ponieważ dzieci mogą się wtedy zająć same sobą - chodzi o zabawy, lekkie usamodzielnienie, rodzice mają więcej czasu zazwyczaj wtedy dla siebie.

Gość gość
Czyli chcesz być niewolnica?

Gość gość
ja mam czworke i mysle o kolejnym, mam dobrze platna prace, radzimy sobie bez problemu i zal mi was nieroby, ktore nawet nie chca inwestowac w przyszlosc swiata = dzieci!!

Gość gość
ciekawe, kiedy to ci wielodzietni rodzice mają czas dla siebie? załóżmy, że masz dzieci co 2 lata, x 6, to jest 12 lat z noworodkami plus 2 z ostatnim, to 14 no i nie ma to, jak najstarsze dziecko, 14 letnie wtedy, obciązyć opieką nad resztą gówniażerii, super ono akurat pewnie o niczym innym nie marzy zaczniesz rodzić powiedzmy w wieku 25 lat, plus 14 to daje 39 lat, kiedy masz ostatnie, dwuletnie wtedy dziecko, które ewentualnie możesz oddać do żłobka, pozostałe też do żłobka, przedszkola, szkoły - to to pod czterdziestkę masz ten wolny czas.... ciało wymęczone licznymi ciążami, mąż na panienkach, zdrowie zrujnowane, zero zainteresowań, znajomych i pracy zawodowej, co za tym idzie - zabezpieczenia jakiegokolwiek emerytalnego super :)

Gość gość
Kazdy facet chce miec tyle dzieci, gorzej z kobietami, bylabys na wage zlota.z tym ze sama chec urodzenia tylu dzieci nie wystarcza, bo nie wiadomo czy mozesz je miec i czy masz dobre geny zeby wydac na swiat wysokojakosciowe potomstwo.a dobre geny i plodnosc odbijaja sie w atrakcyjnosci.czyli-jestes piekna, mozesz miec kazdego do wielodzietnej rodziny.jak bys sie ocenila w skali 1-10?

Gość gość
W sumie tez napisze cos od siebie, smiac mi sie chce z osob, ktore tak bardzo obrazaja rodziny wielodzietne, zyjcie sobie nadal w tych waszych modelach 2+1, wiecznie nieszczesliwi z zycia a do tego z kredytami na mieszkania, odkladajcie zlotowke do zlotowki nie mogac uzbierac nawet grosza i trzescie portkami przed kolejna ciaza - bo przeciez na jedno dziecko to trzeba miec juz przed uzbierane tysiace i zlota kolyske :D szukajcie szczescia w pieniadzu i wlasnym komforcie

Gość gość
Jesteście jak króliki

Gość gość
Po pierwsze, jestem również blisko z rodziną, na którą zawsze mogę liczyć, po drugie studiuję kierunek nauczycielski i dzieci uczyć mogę do w miarę podrośnięcia w domu zgodnie z prawem, po drugie mam czworo rodzeństwa i moja mama jest kobietą piękną i w pełni zadbaną, a do tego dom wysprzątany miała zawsze na błysk i obiad codziennie dla całej rodziny przygotowany. A zainteresowań nie można spełniać z dziećmi? Moje są artystyczne i nauczycielskie, jak myślę do wychowania dzieci idealne. Również czytam dużo książek, więc wszystko się łączy. A na karierze i balowaniu mi nie zależy :)

Gość gość
Jeśli chodzi o mój wygląd to nie spotkałam się jeszcze nigdy z negatywnym komentarzem na jego temat, uważam się za osobę przeciętną, nie wyglądam jak żadna modelka, ale nie mam ani nadwagi ani wielkiego nosa, a i taka aparycja znajdzie swoich amatorów. Mam wielkie oczy, długie, ciemne, kręcone włosy, żadnych chorób genetycznych po mojej stronie, o których miałabym jakieś pojęcie - takie geny

Gość gość
autorka watku ma racje, apeluje po raz drugi!!!! w zyciu najwazniejsza jest rodzina a im wieksza, radzi sie sobie tym spelnienie wieksze

Gość gość
Boże pół życia w ciąży chodzić i niszczyć ciało :(

Gość gość
Niestety współczesni ludzie zagubili się

Gość gość
no tak, bo cialo sie najbardziej w zyciu liczy :D

Gość gość
A Poza tym dziś dzieci nie należą do rodziców A do państwa

Gość gość
'Boże pół życia w ciąży chodzić i niszczyć ciało' najlepszy komentarz, gratuluję podejścia!

Gość gość
Chore jesteście, jeśli chcecie zabierać dzieciom starszym dzieciństwo i ich czas, zeby zajmowały sie młodszym rodzeństwem:O to matki sa od tego, a nie od spychania odpowiedzialności i obowiązków na starsze dzieci:O

Gość gość
To bądźmy patriotami i dbajmy o przyrost naturalny w ojczyźnie :)

Gość gość
Nikt nie mówi o spychaniu obowiązków, a o zabawie dzieci, które akurat będą w podobnym wieku. Ja nawet od dzieci nie oczekiwałabym pomocy na starość, bo to dla mnie żałosne! Dzieci się same na świat nie pchają, dlatego szanowałabym ich decyzję, gdyby nie chcieli mi na starość pomagać czy ze mną i z mężem mieszkać :)

Gość gość
21:56 Rozumiem że to ironia. Sorry ale to prawda. Chyba że któraś rodzi rok po roku ale wtedy jeszcze gorsze zniszczenie i zero regeneracji.

Gość gość
z drugiej strony to troche nie w porzadku. Ja nie lubie swojego zycia i nie chce miec dzieci bo nie chce zeby i one byly nie szczesliwe

Gość gość
znam kobiete, ktora wlasnie rodzila rok po roku. piatke dzieci miala lacznie i piekna i zadbana kobieta byla zawsze, nawet gdy calymi dniami sie swoja gromadka sama zajmowala. znajdowala czas i na wymalowanie i aby cos do jedzenia przygotowac, zaprosic znajomych, sasiadke na poczestunek, kawke

Gość gość
To prawda, moja mama identycznie. Zawsze zadbana, do dziś dzień, a tyle nas miała :) Błagam, nie porównujcie innych ludzi do siebie, nie wszyscy są takimi nieudacznikami, ze z jednym dzieckiem maja problem

Gość gość
Na pewno jak kogos interesuje gotowanie i robotki domowe to moze to realizowac i z dziecmi i w ciazach.gorzej jak ktos kocha sporty, podroze, przyrode, muzyke, z tego trzeba zrezygnowac, duza rodzina jest dla kobiet lubiacych siedziec w czterech scianach nawet w piekny letni dzien i bez powodu typu lekarz czy zakupy nie opuszczajacych mieszkania.jednej babce maz robil zakupy a ona latami nie wychodzila domu, raz musiala isc na poczte i zdumiala sie jaki swiat jest piekny.sa rozne typy ludzi, ale do licznych dzieci musi byc domatorka dla ktorej swiat to mieszkanie a okna ma zasloniete roletami i swiatlo palone w dzien