Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co dziewczyny rodza dzieci za młodu?

Polecane posty

Gość gość

Nie rozumiem po co młodziutkie dziewczyny dajmy granicę od 21 do 29 (bo po 30 dopiero się starzeją) rodzą dzieci?Czy wy korzystacie ze swojego życia czy ledwo skończycie okres dojrzewania i już chcecie się pakować w pieluchy?Nie rozumiem tego.

Gość gość
Zaraz się dorwa trolle i dewianc***iszący że kobieta +27 nie jest młoda...Stuknijcie się w łeb tak jak pisałam w drugim wątku

Gość gość
Czemu nie korzystajcie z własnego życia tylko pakujecie się w pieluchy same będąc bardzo młode bo nie rozumiem

Gość gość
A ja nie rozumiem po co ludzie tak przezywają życie i decyzje innych ludzi. Co Cie to interesuje kto kiedy rodzi dzieci? Rozni ludzie maja rożne priorytety w zyciu i lubią robic przeróżne rzeczy. Jedna woli w wieku 25 lat bawic dziecko a druga podróżować. I co z tego? Aż tak nudne masz życie zeby analizować życie innych, obcych kobiet? Ps. Nie mam dziecka i nie chce ich miec w ogole - pisze od razu bo wiem, ze zaraz napiszesz mi ze jesyem sfrustrowana 20 letnia matka.

Gość gość
Po to żeby dziecko miało młodą mamę, która nie będzie w przyszłości wyglądała jak jego babcia:) żeby szybko odchowac i mieć spokój później :) dla mnie 30 lat to maksymalny wiek na urodzenie dziecka, później chociażby już pominąć względy estetyczne ( jednak młode ciało szybko wraca do wyglądu sprzed ciazy) to niestety dzieci często rodzą się z wadami wrodzonymi.

Gość gość
Wspomnę jeszcze co do komentarza z godziny 13.47, że nie mam dzieci, jestem kobietą i mam 25 lat :)

Gość gość
Po to żeby dziecko miało młodą mamę, która nie będzie w przyszłości wyglądała jak jego babciausmiech.gif żeby szybko odchowac i mieć spokój później usmiech.gif dla mnie 30 lat to maksymalny wiek na urodzenie dziecka, później chociażby już pominąć względy estetyczne ( jednak młode ciało szybko wraca do wyglądu sprzed ciazy) to niestety dzieci często rodzą się z wadami wrodzonymi. xx Ja pierdolę, jak czytam takie brednie, to coś mi się przewraca. Jak odchować i mieć spokój? 20 lat urodzisz i się pierdolisz z wychowywaniem przez kolejne 20 lat, a potem - jeżeli dziecko jest równie rezolutne co mamusia - bawisz się w odchowywanie wnuków. Młodosć to młodość. 40-tka nigdy nie będzie bawić się tak jak 20-paro latka. 30 lat górna granica? Chyba w twoim zaścianku. Najlepiej dać dupy zaraz po maturze, zeby ciałko szybko wróciło do formy xd

Gość gość
Trochę racja ale też bez przesady. O ile rzeczywiście ciężko mi zrozumieć dziewczyny, które zachodzą w ciążę przed 25 rokiem życia, gdzie jednak 90% dziewczyn niewiele doświadczyła, zobaczyła, w tym wieku priorytety potrafią się jeszcze zmieniać. O tyle powiedzmy juz taka 27-28 latka raczej wie czego chce i też już coś tam zdążyła w życiu posmakować. Ja mam 32 lata, dzieci nie mam ale i nigdy mieć nie chciałam. Natomiast wiem, jak niewiele o sobie i o życiu wiedziałam mając 20 lat. Dziwi mnie, gdy takie młode kobiety, zaraz po maturze decydują się na rodzinę i dzieci.

Gość gość
Co do komentarza z godziny 14:07 takie osoby to wogole nie powinny mieć dzieci. Jakas patologia, zero wychowania i same wulgaryzmy poprostu czuję się zazenowana czytając to i dziecko też niestety będzie się wstydziło mając taką matkę prostaczkę. Ja urodziłam mając 29 lat i dla mnie był to idealny wiek, później już uważam, że byłabym za stara.

Gość gość
Jeśli chodzi o autorkę hmm... Wygląda to na wypociny starej baby, która nie ma dzieci i może wcześniej nie miała z kim ich mieć bo wygląda jak przez okno :D pozdrawia 30 letni ojciec z 3 letnim synkiem.

Gość gość
Lekarze twierdzą że po 25 roku życia spada płodność kobiet a zważywszy że coraz więcej par ma problemy z poczęciem lepiej jest jednak zaczęć starać się o potomstwo wcześnie żeby był czas na ewntualne leczenie niepłodności, ja osobiście urodziłam w wieku 29 lat i wiem źe to było stosunkowo późno na pierwsze dziecko.

Gość gość
To są bzdury którzy gadają lekarze,płodność po 30 spada a nie po 25 r.ż kto takie głupoty piszę?Ja osobiście uważam że każdy rodzi w swoim czasie byle by miał to 21 czy 18 lat i nie moja sprawa czy taka młodziutka dziewczyna chce czy nie :)

Gość gość
A co to majac dziecko nie.mozna korzystac z zycia? A co to dziecko nie ma taty, ktory sie nim zajmie i bedzie wsparciem? A no tak bo dla ciebie autorko korzystanie z zycia to cpanie i melanze oraz sypianie z kim popadnie i zostawanie samotna matka.

Gość gość
Zgadzam sie z autorką :-) Później kobiety które są młode max 35 lat słyszą że są za stare na to i na to...Dla mnie ubaw...Ostatnio narzeczony mojej kumpeli stwierdził że ona jest za stara na imprezy i różowe ubrania...Dziewucha ma dopiero 25 lat...Chcesz to miej dzieci młodo ale nie wpajaj innym że to jest dobre bo nikt nie ma obowiązku ich mieć,jeszcze w młodym wieku bo kobieta +30 stara nie jest...

Gość zuzanka21
Ja jestem bardzo młoda a już słyszę że nie mogę być dziecinna bo jestem za stara :/ Dlaczego to kobieta ma być dojrzała,szybko wyrośnięta i rezygnować z młodości a facet 35 czy 40 lat może być beztroski?Zostawcie młode kobietki w spokoju i same rodźcie najlepiej jak macie 15 lat babsztyle ;] Autorka dobrze że zaczyna ten temat bo niedługo przeczytam tu że ja już powinnam rodzić buahaha ^^

Gość gość
zuzanka21 dziś O tym pisze...Zabrać młodej radość i beztroskosć no bo ona nie może...To facio powinen być dojrzały a jak dziewczyna lubi być dziecinna to co jej zrobicie?25 lat czy 21 to malutko :) Gdzieś tam kończy się młodość ale nie w takim świeżym wieku...Po 30 też nie ma końca świata...Ja za to uważam że mężczyźni uwarunkowanie powinni być odpowiedzialni i dojrzali...

Gość gość
każda młoda kobieta powinna mieć dziecko najlepiej między 20 a 27 rokiem bo później szansa spada

Gość gość
Tu autorka nie miałam celu kogokolwiek tu obrażać i nie jestem stara panna pozdrawiam.

Gość gość
Babsztyl, który pisał ten post jak widać ma bardzo nudne życie. Jestem facetem i brzydze się takimi babami.

Gość gość
Wypowie się ktoś jeszcze?

Gość gość
a po to żebyś się głupio pytała idiotko

Gość gość
Może wcześniej myślą że będa miały wiecej sily na wychowanie dziecka, ale ja sądzę, że czasy sie zmienily i chcialabym miec dziecko dopiero okolo 35 roku zycia

Gość gość
A dlaczego? Przede wszystkim wtedy większa szansa, że się czegoś dorobie, więc dziecku nie zabraknie pieniędzy, poza tym chce jeszcze podrozowac, korzystac z zycia. Jeszcze do niedawna wcale nie chcialam miec dzieci

Gość gość
Pierwsze dziecko urodziłam w wieku 30 lat,drugie 32 lata,trzecie 37 lat.Teraz mam 41 lat i 7 miesięcznego synka.Dzieci planowane,zdrowe,urodzone o czasie. Chciałabym jeszcze jedno ale jestem po 4 cesarkach więc za duże ryzyko.

Gość gość
gość dziś Staranna i kulturalna odpowiedź co?

Gość gość
Hej ja w sierpniu konczylam 22 lata i urodziłam dziecko,rodzice sie obrazili bo jestem młodziutka, w sumie mama az tak bardzo nie, bardziej obojetna na to byla a tata nie odezwal sie do mnie przez prawie cala ciaze.Uwazam ze to minimum 25 to dobry czas.Zaluje ze teraz urodzilam no ale kocham syna i czasu nie cofne.Korzystajcie póki możecie na ciążę macie czas byle nie po 35 r.ż bo spada płodność.

Gość gość
Tu autorka dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
Lepiej mieć dziecko wcześniej niż za późno.15 czy 18 to wcześnie, ale po 20 to zdrowy wiek przede wszystkim dla dziecka i matki :)

Gość gość
gość dziś Prawda jest taka że w wieku 21 lat człowiek myśli o czymś innym niż o dzieciach.