Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Siostra łatwi mi pracę w Holandii zgodzić się czy nie na tak i układ

Polecane posty

Gość gość

Mam syna dwuletniego ż jego ojcem nie mam kontaktu jesr nieletni a jego rodzice nie płacą alimentów kasę mam ż funduszu alimentacyjnego Plus 500 i rodzinne np nie ma tego wiele.sipstra pracuje w Holandii i chce mi pracę tam latwic żebym na zmianę z nią pracowala a ona by wtedy w Polsce był a z moim synem co o tym myślicie? Dobry pomysł czy dziec ko nie bedzyw tęsknić? Jej syn jest że mną kiedy ona jest za granicą ale jest już starszy i rozumie więcej A mój to maluch jeszcze

Gość gość
a ile ma twoje dziecko? z kim miałoby zostac? nie mozesz isc do pracy tutaj a dziecko do przedszkola złobka?? ja bym swojego nie zostawiła. Dziecko widzi to tak, ze zostawili go oboje rodziców

Gość gość
Ma 2 lata. Byłby ż moja siostra tak na zmianę byśmy jeździły po 2-3 miechy ona i ja.

Gość gość
Mieszkam na małej wsi żłobka nie ma a do przedszkola jesr za mały jeszcze za rok dopiero może iść s to i tak nie wiadomo czy się dostanie.

Gość gość
A w którym burdelu ta praca?

Gość gość
Ja bym dziecka nie zostawiła.. wiem że masz trudną sytuację, ale 3 msc bez dziecka... umarłabym.

Gość gość
Prac a jest w zakładzie mięsnym przy produkcji i pakowaniu

Gość gość
Czegoś tu nie rozumiem. Ojciec Twojego dziecka jest nieletni?

Gość gość
Nie..nie pojechalabym.Ile masz lat? Przecież w Holandii jest tzw.wiekowka i poniżej 25 roku życia masz niska stawke. Więc kokosow nie zarobisz a utrzymać się też trzeba..i w Holandii są wysokie podatki. Masz 500 plus rodzinne i alimenty. Napewno jest tez vis z tytulu samotnej matki. Załatw sobie pracę na miejscu bo taka rozlaka z maluchem to nic dobrego. Nie dość że nie ma ojca to jeszcze matkę by stracił

Gość gość
Tak jest nieletni ale już niedługo kończy 18 lat

Gość gość
Ja mam 28 skończone siostra rok starsza i dobra kasę zarabia mówi że praca ciężka i jest zimno bo to chłodnie ale mówi że warto. Mieszka w domksxg jest tam dużo Polaków mówi że warunki są w miarę

Gość gość
Na miejscu nie mam szans na pracę bo nie mam z kim zostawić małego

Gość gość
28 latka on zaraz 18..dziecko już 2 czyli miał z 15 jak się z nim bzykalas?szczerze to się nie dziwię że Ci alimentów nie płaci..jeszcze ty mu powinnaś płacić za zmarnowane wieku nastoletniego

Gość gość
Nie płac i bp nie pracuje jest nieletni i rodzice jego mają zadaszone alimenty ale nie płacą alimentów. Zresztą nie o tym temat i nic Ci do tego ż kin i kiedy się bzykaja

Gość gość
Ja znając siebie zaczęła bym ryczeć za dzieckiem po kilku dniach. Dwuletni maluch potrzebuje mamy. A praca może z czasem się znajdzie w PL albo niech chociaż dziecko podrośnie? Nie wiem dla mnie to tak hardcorowe rozwiązanie, nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić że się pakuję i zostawiam maleństwo nawet z moją siostrą i jadę na trzy miesiące.

Gość gość
Poza tym skoro siedzisz z dzieckiem siostry to powinna Ci kasę wysylac na syna i dla Ciebie za opiekę a nie siedzisz za free. I by starczyło wam

Gość gość
Siostra kasę na syna daje na jego utrzymanie ale nie będę brać od niej kasy bez przesady. To nie jest maluszek ma 7 lat

Gość gość
Tak ale siedzisz z nim za free. A jednak to ogromny obowiązek i odpowiedzialnosc. A gdzie ma dzieciak siostry ojca?też jakiegoś gowniarza przygr***ała że jej nie płaci?

Gość gość
Mieszka 300km od nas na wakacje i święta przyjeżdża albo zabiera tgo do siebie a tak to nie ja czasu bo pracuje

Gość gość
łatwi , nie załatwia ?

Gość gość
Też chore matka w holandii ojciec daleko dzieciak z ciotka, druga dzieciak z gowniarzem..masakra

Gość gość
nie czepiaj sie widac, ze laska chyba z tel pisze i ze ze wsi jest moze tam maja swoja gware

Gość gość
Do tej co doradzala autorce prace na produkcji... Uswiadomie Cie, to nie jest praca dla samotnej matki bo na zmiany. Ja rowniez jestem bezrobotna, ale mam juz zlobek. Co z tego jak po dwoch dniach dziecko jest chore. Szukam pracy jednozmianowej i jest ciezko. Ale dzicka bym nie zostawila. Po pierwsze tesknota i po drugie nie wyobrazam sobie obciazac kogos opieka nad dwulatkiem... Moje ma 1,5 roku i wcale to nie jest jakas przyjemnosc. Dzieci w tym wieku potrafia szargac nerwy.

Gość gość
22:07 ale tu nikt jej nie doradza, raczej wszyscy odradzają

Gość gość
Mnie ciekawi jak autorka się z ojcem dziecka poznała i z jakiego powodu poszła z 15latkiem do łóżka...

Gość gość
Mnie ciekawi jak autorka się z ojcem dziecka poznała i z jakiego powodu poszła z 15latkiem do łóżka...

Gość gość
A chooy Cię to obchodzi plotkaro

Gość gość
Plotkara??.ciekawe jakby taka stara 10 lat rura przebzykala się z twoim 15letnim synalkiem i jeszcze w ciążę zaszła idiotka

Gość gość
Tak bo to na siłę wzięła do łóżka a on oczywiście niewinny i nie wie skąd się dziec i biorą!