Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Terapia uzależnień

Polecane posty

Gość gość

czy ktoś może mi powiedzieć czy gdzieś na terenie wielkopolski lub sąsiednich województw jest dobry ośrodek uzależnień, chodzi mi konkretnie o uzależnienie od alkoholu? Taki żeby postawili człowieka na nogi? Bardzo proszę o odpowiedź.

Gość gość
nikt w mojej rodzinie co prawda nie miał problemu z alkoholem ale koleżanka miała męża alkoholika niestety. Wiem że w Poznaniu był na terapii w ośrodku uzależnień agnus jak dobrze pamiętam. Ona nie chciała nic mocno o tym mówić bo sporo przeżyła. Nieciekawa sytuacja mocno ale wiem że pomogli mu i jest z nim w porządku

Gość gość
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, że to jest choroba. I to trzeba leczyć. Ja na całe szczęście w3 rodzinie nie mam takich przypadków, ale za płotem wiele się widziało. Sąsiada żona powiedziała że albo terapia albo się żegnają, jakieś 3 miesiące go w domu nie było, ale widać sporą poprawę. Tyle że później o organizm mocno już dbać trzeba.

Gość gość
Kochana, wiem przez co przechodzisz, ale ty też potrzebujesz terapii. Rodziny są często współuzależnione i dają sobą manipulować.

Gość magdalenaD44
Współczuję jak ktoś przechodzi przez taką sytuację. Uzleżnienie to coś strasznego. Ta osoba niestety nie rozumie że robi źle... i rani swoich najbliższych dookoła.

Gość martamartaa
moja ciotka była w dwóch ośrodkach w jednym tylko kasę chcieli ściągnąć wypisali ją a ona nadal w cug wpadła i tyle było. Za drugim razem była a Agnusie. Nie piję od roku. w domu nie ma w ogóle alkoholu. jak są święta czy urodziny to obchodzone są bez alkoholu. Alkoholizm to straszna choroba.

Gość gość
alkoholizm to straszna choroba. niszczy wszytko relacje, rodziny, przyjaźnie

Gość gość
terapie uzależnień są skuteczne. Nie wiem czy to ty jesteś uzależniona czy ktoś z Twojej rodziny... ale trzymam mocno kciuki aby wszytko się udało. Pamiętaj trzeba walczyć i wierzyć. Jak tego nie zrobisz możesz sobie pluć w brodę, że mogłaś coś zmienić a nie zrobiłaś..

Gość gość
Mój wujek się ogarnął dopiero jak wylądował w szpitalu z marskością wątroby. Możesz się domyślić ile lat pił. Kilka miesięcy trzeźwości, 2 tygodnie cugu i tak w koło.

Gość gość
Uczęszczałem na taką terapię do http://terapia-w-krakowie.pl/ . Nie jest kłamstwem, że było warto, gdyż tym sposobem wstałam na nogi. Uzależnienie potrafi wywrócić nasze życie rodzinne do góry nogami, również zawodowe. A ja wzięłam sprawy w swoje ręce!

Gość gość
A leczą tam uzależnienie od pojazdów???

Gość Grzesiek

Moim zdaniem najskuteczniejszym sposobem wyjścia z nałogu jest terapia w ośrodku. Mi dzięki leczeniu w Ośrodku Terapii Uzależnień Nefo udało się pokonać nałóg alkoholowy i od pół roku jestem czysty. Terapeuci pracujący w tym ośrodku ratują nawet najcięższe przypadki i ludzie wychodzą na prostą. Nie mam nic do zarzucenia. Najlepsze co mnie spotkało i uważam, że życie dopiero przede mną... Z całego serca polecam. 

Gość gość

Dużo osób dobrze zarabiających, alkoholików trafia do uzaleznienia-terapia.pl. Jedna z najczęściej polecanych klinik leczenia alkoholizmu, która zachowuje maksymalne standardy dyskrecji. Potwierdzam, bo sam trochę spędziłem u nich czasu i powtórkę również miałem. I całe szczęście nic od tamtej pory.

Gość gość

Mój mąż przestał pić po zapisie do uzaleznienia-terapia.pl. Chodziłam z córką na spotkania edukacyjne. Terapeuci pomocni i nie tylko uzależnionemu bezpośrednio pomagają, ale właśnie całej rodzinie opanować problem. Wiedzieliśmy, co robić w kryzysowych sytuacjach i jak reagować na drobne błędy, jak się porozumiewać w ogóle.

Gość wowin

Jak chcecie skutecznego ośrodka, to sprawdźcie sobie www.szansanawolnosc.pl/ w Skoczowie na Śląsku. To mały ośrodek i bardzo dobra pani psycholog. Kuzyn dzięki niej nie pije już kilka lat.

Gość MAgda

U nas sprawdzila sie terapia w unimedzie, maja swietnych specjalistow. Polecam sie popytac.

Gość Natasha

Oczywiście, że najlepszym rozwiązaniem jest terapia. Jednak to przede wszystkim osoba uzależniona musi chcieć się leczyć. Jednym z najlepszych ośrodków są Terapie Tu i Teraz, w Krakowie. Wiem, że wielu osobom już pomogli.