Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odkąd mam niemowlę chodzę NIEWYSPANA,ale wysypiam się normalnie! OCo więc chodzi

Polecane posty

Gość gość

Mam córkę, która ma 5mcy i od początku noce są ok. Nadal karmie tylko piersią i małą karmie w nocy raz, góra dwa i wcale nie wisi długo na cycu. Mimo to od rana już czuję się mega NIEWYSPANA. Dosłownie tak jak wtedy, gdy wracałam z pracy po nocce i spałam krótko itp... Poza tym wszystko ok, jem zdrowo, czuję się super, po ciąży szybko wróciłam do formy. Nie potrafię tylko zrozumieć tego uczucia zaspania skoro kurde śpię!! To normalne??

Gość gość
Moze to zmeczenie i brak witamin?

Gość gość
Jakie witaminy polecasz?

Gość gość
Ja potrafie nie spac 2 noce i dobrze funkcjonuje.Lekarz powiedzial,ze jestem zestresowana,to mnie to trzyma,ale przepisal leki na spanie.Pacjentka udala sie do apteki po leki,a nadal ma problem ze spaniem,ale juz nie ide do zadnego konowala.Szkoda czasu.

Gość gość
To jest znurzenie i fakt wypadniecia z obiegu. Przy dziecku dni są po prostu nudne. Rutyna. A moze warto zbadac krew, przy karmieniu moze sie zdarzyc jakis niedobor. Ja biore nadal witaminy ciazowe, krew ok, ale czuje sie tak samo jak Ty, z tą rozniaca ze mam gorsze noce. Dziecko 11 miesiecy.

Gość gość
10:43 jedyna konkretna odpowiedź

Gość gość
To napij się kawy i bierz magnez. Ja mam dziecko 4 tygodniowe i piję dwie kawy dziennie, biorę magnez i jem zdrowo. Tylko wieczorem mam lekki kryzys, chce mi się spać, ale mam dwoje małych dzieci do obrobienia w tym 2letnią buntowniczkę. Budzę się 3 razy na karmienie. Tzn ja dwa razy i mąż raz karmi. Jest ok, właśnie jestem po kawie, następne koło 14-15.

Gość gość
Ja miałam tak samo i u mnie "winowajca" było poporodowe zapalenie tarczycy. Nie miałam pojęcia,ze coś takiego przeszłam. Ale odczuwałam właśnie takie chroniczne zmeczenie mimo,że dzieci śpią całą noc i ja tez się niby wysypialam. W wynikach z krwi wyszły mi podwyższone hormony tarczycy anty tpo i ft4. Dlatego polecam tak jak ktoś wyżej napisał zrobić badanie krwi. W tym cały lipidogram, glukoza, właśnie to tsh, ft3 i ft4, anty tpo. Dzięki temu wykluczysz lub potwierdzisz odnośnie zdrowia.

Gość gość
no to jak w koncu ; chodzisz niewyspana czy sie wysypiasz ?

Gość gość
Jeżeli byłyby to te problemy z tarczycą to jakie inne objawy?

Gość gość
Bo jak ma się dziecko to juz nie jest taki sen jak kiedyś. Śpi sie czujnie i to juz nigdy nie będzie to samo co kiedys.

Gość gość
22:04 a wiesz, że możesz mieć rację!! Śpię strasznie czujnie. Mała tylko mruknie i ja już mam otwarte oczy. Coś puknie, stuknie i ja już "na nogach", deszcz puka w szybę i już słyszę, a kiedyś budzik nie potrafił mnie obudzić :o Czy taki płytki sen minie?

Gość gość
To ja pisalam o plytkim snie. To nie do konca mija. Mam dzieci 2 i 6 lat i nadal baaaardzo latwo mnie wybudzic. Młodszy tylko chrumknie a ja juz slysze. Nawet maz ma taki sen mimo ze malo wstawal do dzieci. W środku nocy dotkniesz go palcem doslownie i cos mu powiesz a on przytomnie odpowiada.