Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś może wie czy wynajmujacy moze wyrzucic z mieszkania matke z 2 dzieci

Polecane posty

Gość gość

Samotna matke z 2 dzieci chce dodać. Mielismy inne wydatki i zwlekamy od czerwca z platnosciami. Czy moze wyrzucic - jest juz jesien dodam.

Gość gość
To zalezy jaka umowe podpisalas. Czasem moze

Gość gość
dzieci mogą zostać, ale Ty wylatujesz.

Gość gość
Dokładnie, zależy jaka była umowa. Swoją drogą tylko patologia tak się zachowuje, wynajmujący też ma "wydatki", to cię nie interesuje?

Gość gość
Aha, inne wydatki...a wynajmujący może też ma jakieś zobowiązania, które pokrywa z pieniędzy z wynajmu? No tak, ale tyś jest matka z dziećmi, więc klękajcie narody. Ciekawe z czego teraz zapłacisz trzy zaległe czynsze? Dlatego ja wynajmuję tylko studentom, nigdy rodzinom, bo z nimi zawsze jakieś kłopoty

Gość gość
Dlatego nie wynajmuje mieszkania samotnym matkom. Od czerwca nie płaci, bo miała wydatki. Nosz kur........

Gość gość
ależ skąd, powinien ci jeszcze dopłacać, że sobie tam mieszkasz :D Bezczelność ludzka nie zna granic..

Gość gość
A jakie to wydatki, miała latem samotna mamusia?

Gość gość
nie może musi Ci dać lokum zastępcza, nie ma wywalenia na bruk Dostałaś już jakieś oficjalne pismo od właściciela ?

Gość gość
Niestety może i to bez problemu. Wystarczy, że sprawdzi czy jest miejsce w domu samotnej matki i z policją ma prawo Was tam zabrać.

Gość gość
W przypadku najmu okazjonalnego można eksmitować każdego. Ale ja nie wynajęłabym mieszkania matce.

Gość gość
8:24 mylisz się, bo prawo się zmieniło. Ma prawo żądać aby opuściła lokum i przeniosła się do domu opieki czy jak to się zwie.

Gość gość
dobra ale nie musicie po niej odrazu jechać jak po szmacie ! bo nie wiecie jakie ma problemy TAK ona pyta czy ją wywali z mieszkania, a nie prosi o opis moralności :-) A i zanim napiszecie mi, że jestem taka sama to darujcie sobie ja mam EMPATIĘ więc na bak nie jestem jak wy i autorka bo mam swoje mieszkanie i mam mieszkanie w kamienicy które wynajmuję

Gość gość
jeżeli ma umowę to nie wtedy idzie to na drogę sądową i niekiedy jak w tym przypadku bezwarunkowo ona wygra :-) Bo gmina będzie musiała jej dać lokum zastępcze, a jak takiego nie posiada to będzie płacić odszkodowanie właścicielowi do momentu, aż takiego lokum nie znajdzie

Gość gość
Prawo trochę zaczęło bronić prywatną własność, można eksmitowac matkę z dziećmi, wystarczy miejsce w domu samotnej matki.

Gość gość
Widziałyście kilka dni temu uwagę tvn, jak koleś kupił mieszkanie, które zlicytowano właścicielce, i ona tam została na wynajmie u niego, ale mu nie płaci. I co? I koleś uja może. Ona nie płaci, on nie moze jej wyrzucić i goowno ma z tego mieszkania. Nawet wynajął komuś drugi pokój w tym mieszkaniu, to ta zadzwoniła na policję i tamten musiał się wynieść. Nasze piękne prawo.

Gość gość
8:33 uja może???? On wszystko mógł!! Wchodził kiedy chciał, nękal ich, zabrał meble, sprzęty, wykręcil krany, baterie, zdjął bojler!! Wszystko zgodnie z prawem. Mógł wszystko.

Gość gość
Skoro tak, to dlaczego ona mimo zaległości w czynszu jest nie do ruszenia? Nawet z policją nie może jej stamtąd wyrzucić, i jeszcze tv zrobiła z niej taką biedną i pokrzywdzoną. Gach u niej przesiaduje, to chyba może jej dorzucić do czynszu. To tylko 400 zł, ona 200, on 200 i po sprawie. Ale nie, po co, lepiej nie płacić i wzywac tv, może pomogą.

Gość gość
Dlatego nie wynajmuje takim. Na topie sa Ukraincy i studenci. Finito. Jak mozna tak robic. Ja bym poszla i wywalila bety, idz do matki!

Gość gość
I właśnie przez takie kretynki mężowi, mi w ciąży i córce nie chcieli wynająć nigdzie mieszkania!! W końcu trafiłam na ludzi, którzy podpisali z nami umowę u notariusza i podpisałam dokument, że mamy się gdzie podziać- dzięki temu właściciel mieszkania nie martwi się bo jak nie zapłacimy jednego czynszu to może nas wyrzucić z mieszkania od razu.

Gość gość
Wiele lat z mezem i synkiem wynajmowalismy mieszkanie.Pierwsza rzecz gdy wyplaty byly na koncie to przelew dla wlasciciela i oplaty za media.Dodam ze nie jestesmy bogaci, ja jestem ekspedientka a mąż mechanik.Nie raz musielismy od rodziziny pozyczac, ale oplaty to podstawa.Teraz dostalismy mieszkanie komunalne i doczelalismy sie drugiego synka

Gość gość
Przez takie jak ty mieszkanie wynajmujemy tylko samotnym. Nie pomyślałas, ze właściciel z kasy za wynajmem splaca za nie kredyt? Nie płacąc okradasz go. I tak dlugo wytrzymal jesli dopiero teraz działa.

Gość gość
A dlaczego nie płacisz od czerwca?

Gość gość
Jak jakos właściciel ma problemy z wynajmującym mogę mu pomóc. Satysfakcja gwarantowana. Góra dwa miesiące i mamusia się wyniesie:)

Gość gość
A dlaczego przestałas płacić?

Gość gość
Ja wynajmuję rodzinom i samotnym matkom, ale tylko na najem okazjonalny, wtedy mam prawo wyrzucić, co więcej W umowie jest wynajem pokoi wszystkich. Gdyby ktoś się stawiał i nie wyprowadzał to mu do kuchni dokwaterowuję dwóch typków o wątpliwym wyglądzie, a wtedy już na sete matka z dziećmi się wyprowadzi ze strachu przynajmniej. Ja z wynajmu spłacam kredyt, więc mi są potrzebne.

Gość gość
Ten wynajmujący też może mieć problemy finansowe!!!Czemu matka z dziećmi ma mieć ulgę i bezkarnie nie płacić??? To oszustwo i kradziez

Gość gość
Prawo nie rozgranicza ludzi na samotne matki i reszte. Kazdy jest traktowany tak samo. Czyli ma placic na czas i kobiec kropka

Gość gość
Dlatego ja nie wynajmuje matkom z dziećmi. Raz wynajełam mieszkanie takiej i trochę czasu się musiałam bujać. Aż w końcu wprowadziłam jej do mieszkania mojego brata z dziewczyną, którzy lubią imprezować i się wyniosła. Założyłam jej sprawę i komornik jej z pensji ściągnął dług, który miała. Nie mam żadnej litości dla oszustów.