Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dziecko dostalo 1 z matematyki jaka kara

Polecane posty

Gość gość

Jest w 4 klasie podstaowki.Mieli kartkowke i dostala 1.Zdzielenia duzych liczb np. 900/30.Z reszta tylko 5 osob na 23 osoby dostaly pozytywna ocene reszta 1.Jaka kara?

Gość gość
Jaka kara? Nauczenie sie i poprawienie oceny

Gość gość
To nigdy wcześniej nie wyznaczałaś kary że się pytasz?

Gość gość
Pas. Od razu mu wleci wszystko do głowy.

Gość gość
Jeśli przykładowo na 26 osób w klasie pozytywną ocenę otrzymało 5 uczniów, to znaczy, że albo narzędzie pomiaru wiedzy jest źle skonstruowane, albo nauczyciel zawalił. Tak prawi metodologia nauczania.

Gość gość
Szczerze? Jeśli to pierwsza 1,to ja bym nie karala. Moja też ostatnio z matematyki się nie popisala, dostała 2,ale wiem,że to poprawi, tym bardziej, że ja sama miałam wieczne problemy z matma i ona wykłada się dokładnie na tym samym,co ja kiedyś. Też jest w 4 klasie. Inne oceny ma naprawdę ok. Jeśli będą dalsze problemy z matematyka, to pomyślę o korepetycjach, na razie zobaczymy co dalej,bo to dopiero pierwszy sprawdzian był. Autorko,zapytaj dziecka,może nie rozumie materiału, nie warto od razu się wsciekac. Spróbuj wytłumaczyć,może mąż A może ktoś z klasy, kto jest w tym dobry? Chyba,że to kwestia lenistwa i tumiwisizmu względem nauki, to wtedy jakiś szlaban na kompa i ma to poprawić.

Gość gość
Jezeli tylko 5 uczniow dostalo ocene pozytywna, to cos nie gra z nauczycielka - moze sama tego jeszcze nie rozumie i dlatego nie potrafi wyjasnic. Normalne jest tyle samo (malo) bardzo dobrych co niedostatecznych, najwiecej wynikow srednich (Gauss pozdrawia). Nie mysl o karze dla dziecka tylko przeanalizuj przyczyne - jezeli konieczne, to razem z innymi rodzicami. Prace albo beznadziejnosc nauczycielki trzeba kontrolowac - tak samo jak wszstkie inne uslugi swiadczone za nasze pieniadze.

Gość gość
Kara? To nauka ma być przymusem czy przyjemnością? Moja matka taka była. Jak dostałam pierwsza jedynkę w życiu w 4 klasie to dostałam na lekcji histerii ze strachu przed nią. Nawet jak dostałam 4- to plakalam. I wcale mnie to nie zmotywowalo do nauki! W podstawówce stwierdzili u mnie nerwicę. Liceum ledwo przeszłam, średnią w 3 klasie lic miałam jakieś 2,3. Maturę na szczęście zdałam ladnie, nie wiem w sumie jakim cudem, bo wolałam nie iść do szkoły w ogóle niż napisać kartkówkę.

Gość gość
nie pamieta wół jak cieleciem byl. kara kara kare to mozesz ty dostac za wpadanie na takie pomysly , bedac rodzicem masz byc przyjacielem dziecka a nie tylko rodzicem , co on bedzie o tobie myslal jak matka wiecznie bedzie go karac ? badz przykladem przyjaciela i go zachecaj wez go na rozmowe , powiedz ze troche sie zawiodlas ale ma cie od tego ze moze na ciebie liczyc i poprawicie to ... a jak sie uda poprawic to wyskoczycie do kina :) niech bedzie to dla niego fajna lekcja a nie cierniem

Gość gość
to juz 3 kartowka od poczatku roku z dwoch poprzednich dostala d 4.1- powtorka z 3 klasy.A 2 kartkowka z tabliczki mnozenia i dodawanie i odejmowanie duzych liczb przedzial 100-1000. Z czego pamietam, to corka miala chyba z 2 lekcje z dzielenia duzych liczb i kartkowka.Mysle ze dziefciaki jeszcze do konca nie potrafia i stad te slabe oceny.

Gość gość
moj dostaje zakaz korzystania z internetu dopoki nie poprawi, a gdybym mu pozwolila nauke traktowac jako przyjemnosc to chetnie by sobie taka przyjemnosc darowal :/

Kara?Moze mamusiu za pięć groszy, siądz z nim i go naucz? Chyba ze sama nie potrafisz nawet dzielic

Gość gość
gość dziś Jest w 4 klasie podstaowki.Mieli kartkowke i dostala 1.Zdzielenia duzych liczb np. 900/30.Z reszta tylko 5 osob na 23 osoby dostaly pozytywna ocene reszta 1.Jaka kara? x Popatrz jak ty piszesz. Najpierw naucz się pisać poprawnie niedouku, a potem wymagaj od dziecka.

Gość gość
korepetycje nie kara

Gość gość
zaje(bać jej prętem zbrojeniowym po plecach i napie(rdalać ją po piszczelach

Gość gość
A sówka oczywiście musiała wyskoczyć z agresywnym i chamskim tekstem. No, ale czego innego można się spodziewać po sfrustrowanej bezdzietnej starej pannie i alkoholiczce?

Gość gość
Korepetycje od zaraz, jezeli sama nie potrafisz dziecku pomoc.

Gość gość
Nauczycielka do d**y i tyle. 5 osob dostalo pozytywna ocene, reszta pały. Masz odpowiedz

Gość gość
A moze tylko 5 dzieci uczy sie a reszta ma jeszcze wakacje. I tak dziecko musi sie tych dzialan nauczyc, im predzej, tym lepiej, bo beda rosly zaleglosci.

Gość gość
Jedna jedynka i już korepetycje? Nie przesadzajcie. Korki się bierze jak dziecko faktycznie nie rozumie większej części materiału i/lub ma zle oceny przez dłuższy okres czasu. Dziecko powinno samo się uczyć,czytać, rozwiazywac itp. Korepetycje już w ostatecznosci, jak widac, że nic z tego i faktycznie zaległości rosną.

Gość sówka1313
Po pierwsze dziecko nie jestem starą panną bo mam chłopa i jestem młoda, dzieci nie mam bo póki o nie chcę. Po drugie jaka alkoholiczka?

Gość gość
17.09 Tak postapilabys ze swoim dzieckiem, nie ma gorszej oceny niz 1. Tam bylo skracanie i dzielenie, dziecko musi miec potezne braki. Kara matka nic nie wskora, a o to bylo pytanie.

Gość gość
Ta jedynka jest już karą. Ma sie nauczyć i poprawic a Twoim obowiazkiem jest tego dopilnować.

Gość gość
sówka napisała bardzo dobrze

Gość gość
Patola nawet pińćset plus nie podzieli. Dramat.

Gość gość
To w takim razie te braki ma 3/4 klasy. Najwyraźniej większość dzieci nie zrozumiała, o co biega ,może nauczycielka nie potrafi przekazać wiedzy, a może też dzieci baly się odezwać, że nie bardzo wiedzą, o co chodzi. U mnie w szkole tak bylo; jak większość miała 1,to prosilismy babkę, żeby jeszcze raz z nami omówiła temat i pocwiczyla, bo jak widać, nie zalapalismy. I najczęściej nie bylo problemu.

Gość gość
Żadna kara,przecież specjalnie nie dostała 1.Jak moje dzieci dostaną 1 to mówię Trudno.Gorzej z mężem on każe im poprawić ocenę:O

Gość gość
Akurat córka nie ma problemow z nauka.Angielski- ,4,4,5, Polski- 4,5, matma- 4,4 i ta nieszczesna 1. Musiala nie zrozumiec tego.Mamy weekend na nauke z matmy.

Gość gość
Sówka1313, sama jesteś dnem. Mogłaś sobie darować tę "mamusię za pięć groszy" czy "chyba że sama nie potrafisz dzielić". Nadal uważasz, że nie byłaś chamska? Nie wpieprzaj się w temat wychowania dzieci, skoro twój chłop nawet oświadczyć się nie ma zamiaru. Zresztą nie dziwię się. Takie chamidło jest najwyżej tymczasową opcją. Idź otwórz piwo albo wyliż doopę Noxelii.