Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dziecko dostalo 1 z matematyki jaka kara

Polecane posty

Gość gość
kobieto, Ty jesteś nienormalna... matka... jak można karać dziecko za to, że nie radzi sobie z danym przedmiotem, zagadnieniem, działem? tym bardziej, że jest to dziedzina ścisła i nie każdy ma do niej predyspozycje! biedne dziecko... usiądź z nim i próbuj mu pomóc, zachęć do nauki, wykaż się i daj mu wzór, chyba, że sama nie radzisz sobie z matematyką i swoją frustrację przelewasz na biedne dziecko. od tego jest rodzic, od dawania przykładu, a nie karania. obecnie jestem po dwóch kierunków studiów, rozumiem, że to nic o mnie nie świadczy, ale chciałabym zwrócić uwagę, że niemal od podstawówki z matematyki prześlizgiwałam się na ocenach niedostatecznych, niemal co semestr byłam zagrożona, ale rodzice nigdy mnie nie karali, a wspierali i wiesz co? wyszłam na ludzi, naprawdę lepiej zastanów się nad swoim zachowaniem, zanim zniechęcisz dziecko. :)

Gość gość
Jeśli przykładowo na 26 osób w klasie pozytywną ocenę otrzymało 5 uczniów, to znaczy, że albo narzędzie pomiaru wiedzy jest źle skonstruowane, albo nauczyciel zawalił. Tak prawi metodologia nauczania. X Ja 5/26 dostało pozytywną ocenę to znaczy że tylko te 5 się nauczyło. Jakoś te 5 znało odpowiedzi więc materiał nie był z kosmosu. Nie dorabiajmy do tego żadnej ideologii. W ten sposób zaniża się poziom nauczania, bo dzieci są coraz głupsze i trzeba te mądrzejsze dostosować do tych co są leniwe a nie odwrotnie.

Gość gość
Tez o tym pomyslalm, tj. ca. 20%, 1/5 poradzila sobie z zadaniami.

Gość gość
dziś to nie ideologia. To metodologia. Nie takie głowy jak Twoja, czy moja nad tym myślały przez lata i sprawdza się nadal.

Gość gość
pozytywne czyli dwojki.same 2 byly. reszta 1.

Gość gość
Mój syn dostał 2 z ang ( tez 4klasa). Do głowy mi nie przyszło go karać ( dostałbyv1 też by mi taki pomysł do głowy bie wpadł). Pow: musimy większą wagę przyłożyć do angielskiego. I prawie codziennie wałkujemh angielski bo wiem, że musimy włożyć w to więcej pracy. Kartkówkę poprawił. Wątpię czy kara odniisłaby jakikolwiek efekt