Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Które imie dla dziewczynki najładniejsze wśród tych propozycji?

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiamy się z mężem nad takimi imionami jak: Emilia- po mojej babci, poza tym uważam, że jest ładne Laura- piękne, ale czy nie za twardo-brzmiące? Joanna- też zawsze mi się podobało Anna- ładne, ale czy nie zbyt pospolite? Paulina- jw. Julia- wg mnie piękne tylko mam wątpliwości czy nie zbyt pospolite

Gość gość
nazwij ja po babci; Kurwa - takie piekne imie

Gość gość
Wszystkie ladne

Gość gość
Emilia Julia laura piękne

Gość gość
Paulina, Joanna, Emilia

Gość gość
Emilia- ładne, niepospolite i niepretensjonalne; Lauru- twarde, bez zdrobnień ( chyba że okropne Laurka), pretensjonalne.; Joanna- ładne, teraz rzadko nadawane , dostojny i klasyczne, zarazem swojskie; Anna- ładne, klasyczne , teraz też jest mało Ań; Paulina- dla mnie beznadziejne, po prostu mi się nie podoba; Julia- ładne ale niestety już do porz....u. Jeśli autorko nie masz w rodzinie żadnej Joanny brałabym właśnie to imię z podanych , ew. Anna

Gość gość
Wszystkie oprócz Julii. To też ładne imię ale już powoli oklepane. Może Joanna? Chodziłam do szkoły na przełomie lat 90/00 i co klasa to ze dwie Joaśki, a teraz o dziwo bardzo rzadko się spotyka :)

Gość gość
Wszystkie ladne oprocz Pauliny :P mamy podobny gust, tez nazwalabym corke Emilia albo Laura ;) ale reszta imion tez calkiem ladna, nieudziwniona i nie staromodna tylko uniwersalne imiona. A nie jakas Frania czy inna Klementyna :D

Gość gość
Joasia mi się podoba :). Moja córka ma przyjaciółke w przedszkolu własnie Joasie i zawsze jak o niej opowiada Joanna to, Joanna tamto to mi się aż miło robi na sercu :). Wszystkie Aski za mojej młodości to były świetne dziewczyny, równiez przyjaźniłam się z Asia. Julia jest piekne i moja druga córa prawdopodobnie bedzie miała tak na imie. Co z tego, że pospolite i oklepane, dla mnie jedno z piekniejszych imion i dla małego szkraba, a dla dorosłej kobiety tym bardziej. Ja jestem Kaśką i jakoś przeżyłam, mimo że miałam najpopularnijesze imie swiata w latach 80 :)

Gość gość
1.Emilia 2. Laura

Gość gość
Emilka najpiękniejsze. Znam jedna Emilke - sympatyczna dziewczyna

Gość gość
Emilia i Laura a mi sie podoba naj Alicja

Gość gość
Tylko nie Lałurka

Gość gość
wszystko, oby nie Paulina, naprawdę... :( Emilka - brzmi bardzo dziewczęco i ładnie, Laura również i wcale nie twardo, to bardzo piękne imię. Joanna oraz Anna klasycznie, natomiast Julek to już jest zdecydowanie zbyt dużo!

Wszystkie mi się bardzo podobają oprócz Emilii i Pauliny. ale z tą pospolitością to nie wiem, o co ci chodzi. Ładne imię jest ładne, nawet jeśli jest powszechnie nadawane. Możesz nazwać dziecko Scholastyka, wtedy będziesz mieć pewność, że będzie tylko jedna taka na całym osiedlu.

Gość gość
Jak dla mnie wszystkie bardzo ładne (Paulina też mi się podoba :) ), najbardziej chyba jestem za Emilką. Nie chciałabym Julki, bo strasznie dużo ich od pewnego czasu, ale samo imię jest bardzo ładne. Zresztą jak ktoś ma ochotę tak córkę nazwać to nic mi do tego :)