Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem samotna matka czy 800zl starczy

Polecane posty

Gość gość

Mi na życie z 1,5rocznym dzieckiem ?Nie mam alimentów,ojciec dziecka zmarł jak jeszcE nie wiedziałam o ciazy(wypadek samochodowy)nie mam 500plus bo lekko przekroczyłam próg dochodowy.Po odjęciu czynszu,dojazdów do pracy i kredytów zostaje na życie 800zl.Mam szanse z tego wyżyć?

Gość gość
Jak ne palisz to tak. Polecam watrobkę i kurze nózki. Bardzo tanie

Gość gość
Spoko ja miesiecznie kupuje jedzenie za 300/350 zl. Trzeba sobie tylko umiec odmawiac przyjemnosci, a kupowac niezbedne jedzenie.

Gość gość
a co wy robicie z tymi kurzymi nózkami?

Gość gość
po co ci dziecko skoro wiedzialas ze tak bedzie

Gość gość
Puknij się w łeb !!nie wiedziałam ze mój partner straci życie w wypadku!!!a potem co ?,miałam usunąć??

Gość gość
Polecam Ci Po Taniości blog. Na dziewczynę trafiłam na youtube. Ma świetne filmiki o oszczędzaniu. Parę trików zastosuję u siebie. Polecam

Gość gość
Dzięki zaraz lukne

Gość gość
Aborcja wyszłaby taniej

Gość gość
gość dziś obejrzyj filmik o zakupach spożywczych. Dał mi do myślenia najbardziej. No i mój niedościgniony ideał, czyli robienie budżet. To chyba przyda Ci się najbardziej. Wszystkiego dobrego życzę Tobie i Twojemu dziecku. I kondolencje przyjmij... Ale jesteś kobieta i dasz radę :)

Gość gość
A tak w kwestiach żywieniowych... Ktoś pisał o wątróbce i kurzych łapkach. Wiesz, czytałam trochę o różnych sposobach odżywiania i zauważyłam, że często olewamy te tanie rzeczy niesłusznie. Np. dość drogi jest schab, ale nie umywa się w wartości odżywczej do wątróbki (kilka razy tańszej). Podobnie polskie super warzywa, czyli buraki, marchew, pietr***** kapusta, cebula i czosnek. Nie trzeba żadnych ananasów. Podobnie po co quinoa, jak mamy polską jaglankę czy owies. Warto poszukać tego co tanie ale pożywne i na tym oprzeć kuchnię.

Gość gość
fajny los zapewnisz swojemu dziecku

Gość gość
Do pana wyżej to rzucę się pod pociag a dziecko dostanie kasę z polisy ..zawsze jakieś wyjście.Mon partner złe nie zarabiał nikt nie przewiduje takich sytuacji!!!plusem jest to ze mam dom po babci skromny ale za miastem Zieleń ,drzewa własny płac zabaw lasy świeże powietrze .Nie samymi pieniędzmi daje się dzieciom szczęście

Gość gość
będzie dobrze

Gość gość
Najgorszy jest brak miłości i przemoc a nie brak pieniędzy. W moim domu nie było miłości tylko nienawiść, zło, agresja, pieniędzy też nie było ale zawsze była zazdrość o ludzi, którzy mimo biedy potrafili stworzyć dom, wpoić wartości, otoczyć miłością.

Gość gość
dzieciak bedzie miał zayebisty start w życiu. lepiej oddaj do bidula

Gość gość
Nara prowokatorze!!mam 25lat skończone niezłe studia,dom po babci a wiec za 5 lat mogę zarabiać dwa razy tyle .

Gość gość
Chyba że opieka społeczna odbierze Ci dziecko. Mam nadzieję, że tak się stanie. "Partner"... Tak się kończą nieformalne związku. Bieda, wszy i ubóstwo.

Gość gość
No tak jakby partner był mezem(bo byliśmy zaręczeni)to na pewno nie trafiłby na ukrajnica który zasnął za kierownicą.Dobra,szkoda prądu bo widzę ze totalny brodzik intelektualny,mentalność zacietrzewionego polskiego katola.

Gość gość
Miesiac temu zylas pewnie za te same pieniadze i glupio nie pytalas;)

Gość gość
W Twojej sytuacji lepiej oszczędzać prąd.

Gość gość
Miałam swoje oszczędności ,teraz się skończyły.Stad pytanie czy 800dl starczy.Bo do tej pory podbierała z oszczędności.Bylam w związku 5lat ,nie mając dziecka i nie żyjąc rozrzutnie byliśmy wstanie odłożyć pewna kwotę .

Gość gość
Krótko - NIE STARCZY.

Gość gość
Odłożyliśmy 50tys z tego kupiłam auto w mire porządne bo będąc samotna matka mieszkającą za miastem warto mieć cos porządniejszego .zrobilam pokój dziecku,łóżeczko ,wyprawka ,bezpieczny fotelik samochodowy,dotkowe drzwi żeby było cieplej zimą,mały remont .A resztę odbierałam na życie i już nie ma..

Gość gość
Trzeba było myśleć zanim popuściłaś szparę i dałaś się zalać. Szkoda, że cierpieć będzie niewinne dziecko, które nie prosiło się na świat. :o

Gość gość
Bez przesady tak małe dziecko nie ma jeszcze duzuch potrzeb jak nastolatka .Tanie pieluchy i mleko łącznie 200stowy miesięcznie reszta 200na obiadki podwieczorki..A Ty tez za 400najpotrzebniejsze rzeczy sobie kupisz

Gość gość
Zacznij się puszczać. Zawsze kilka stówek wpadnie, a może i jakiegoś frajera złapiesz na nową ciążę. :D :D :D

Gość gość
Wspaniała porada

Gość gość
Masz lepsze rozwiązanie?

Gość gość
mogę kupić to dziecko