Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie77

Zsunięta prezerwatywa.

Polecane posty

Gość pytanie77

Witam, Wczoraj podczas stosunku z partnerem przytrafiła nam się taka sytuacja - po wyjściu z pochwy okazało się, że prezerwatywa jest zsunięta do połowy (nie pękła). Dodam, że przerwalismy stosunek i nie doszło do wytrysku. Zaobserwowalismy jednak płyn- w naszej ocenie preejakulat w prezerwatywie. Miałam 5 dzień miesiączki (początek 24.IX, cykl 30 dni, miewam nieregularne). Czy istnieje ryzyko ciąży?

Gość gość
zawsze jest ryzyko nie ma 100% zabezpieczeń

Gość gość
Tak. Jesteś w ciazy

Gość N69_69
Najlepiej, dla świętego spokoju zrobić tekst i pamiętać, że prezerwatywa jest tylko częściowym zabezpieczeniem przez ciążą, ciesz którą zauważyliście może być również płynami, które wydzielają się w pochwie podczas stosunku.

Gość gość Małgośka
Według mnie nie powinno z tego być ciąży, dla pewności zrób test. A nie myślałaś o jakiejś bardziej pewnej antykoncepcji niż prezerwatywy? Z moim facetem raz była taka sytuacja, że u nas gumka się całkiem zsunęła, pamiętam jak się wtedy stresowałam. Stąd zdecydowałam się na tabletki, ginekolog dobrał mi belarę i teraz to już spokój, nie mam powodu do stresu.

Gość gość
A może warto jest rozważyć zastosowanie innej metody, jak prezerwatywa. Jeśli nie chcesz łykać hormonów to razem z partnerem powinniście nauczyć się wyznaczać dni płodne i niepłodne. Podczas dni niepłodnych nie zajdziesz w ciąże. jeśli zależy Wam na wspólnym życiu i szanujecie własne ciała to przyjrzyjcie się metodzie kontroli Twojego cyklu miesięcznego. Tester owulacji to będzie dobre rozwiązanie. Ja stosuje. Jest on tani i niezwykle wygodny w użyciu. Od kilku lat nie rozstaje się ze swoja Afrodytą.