Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Rezygnacja ze studiów.

Polecane posty

Gość gość

Hej. Potrzebuję trochę wsparcia, otuchy i porady... Przez ostatni rok byłam na studiach, na których nie zaliczyłam paru przedmiotów, ale wzięłam dziekankę i zawsze podczas semestru mogę na nie wrócić, bo jestem zapisana na niektóre kursy. Dostałam się jednak w lipcu na studia, którym blisko jest do mojego wymarzonego kierunku, ale do uczelni mam około 400 km od domu. Strasznie tęsknie za rodziną, a poza tym wiem, że jest im ciężko ze względu na opiekę nad moim niepełnosprawnym bratem (mieszkam z dziadkami, mamą i dwoma braćmi). W lipcu jak zawoziłam potrzebne dokumenty wiedziałam, że tu nie pasuje i coś jest nie tak. Mimo to cieszyłam się, że tu się dostałam, ale jak wczoraj przyjechałam do akademika to po prostu się rozpłakałam, bo zrozumiałam, że tu nie pasuje w 100%... Porozmawiałam z mamą i dała mi miesiąc na zaklimatyzowane się, a jak dalej będę w takim stanie psychicznym to wtedy wrócę do domu i będziemy myśleć co zrobić, tylko ja już tutaj nie wytrzymuje. Jestem typem introwertyka i borykam się z depresją od 4 lat, a ludzie z roku są po prostu dziwni... Myślałam o zrobieniu rocznej przerwy, pójściu do pracy i poprawieniu matury żeby dostać się na studia, które są bliżej, żebym miała możliwość zjeżdżania co tydzień i pomagania w domu, albo o powrocie na poprzednią uczelnię i pozaliczaniu zaległych przedmiotów wraz z dodatkowymi z kolejnego semestru. Myślicie, że rezygnacja po niecałym tygodniu byłaby glupotą w takim przypadku, skoro wiem, że nie wytrzymam miesiąca?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować