Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5tysiecy na 4os i nam nie starcza kasy!

Polecane posty

Gość gość
Pewnie nie maja znjoamych

Gość gość
Napisalamw pierwszym poscie- ciuszki dla malucha odkupuje od mam na grupie na fb xxx No to więcej się wydało niż zaoszczędziło. A lepiej odezwać się do rodziny z zapytaniem o ciuchy i dostać je za darmo. Dziecku w tym wieku i tak obojętne czy jest ubrane do pory, do koloru byle mokro i ciepło było. Musisz kochana zmienić myślenie na mniej konsumpcyjne.

Gość gość
Oczywiście byle mokro nie było - taka tam poprawka.

Gość gość
Autorko tez mamy w domu podobna kwotę i niestety odczucia jak u Ciebie. Przeczytałam wszystkie odpowiedzi. Ciuszki używane dla dziecka oczywiście ze tak ale to kropla w morzu. Co to fryzjera to sama chodzę, nie wyobrażam sobie samej ścinać i farbować. Steki też skomentuje bo zdarza nam się tez gdzieś wyjść na coś droższego.

Gość gość
Ale mnie wkurwiają te januszyce minimalistki. A po co zegarek, lepiej godzinę sprawdzić w komórce. Hit. A po co do fryzjera? Pewnie, lepiej na zero się obciąć maszynką jak w obozie koncentracyjnym. Stek z restauracji? Oszalałaś, lepiej kartofle z mlekiem zsiadłym w domu. Wróg publiczny numer jeden to te co od czasu do czasu zasugerują rodzicom, że lżej by im sie żyło gdyby kupili prezent wnukowi. Ogólnie w Polsce dalej jak w buszu - lepiej siedzieć w domu i klaskać w rytm śpiewających fortepianów ucząc dziecko synchronizacji ruchów zamiast posyłać je na zajęcia dodatkowe. Do grobu zamierzacie te pieniądze zabrać? :/

Gość gość
15:40 dobre podsumowanie

Gość gość
@15:40 Nie, w tyłek ci włożymi abyś czuła satysfakcje :)

Gość gość
Dentysta na nfz? Jezu. Nie ma to jak wydac 3 stówy na fryza, a w zęby wkładac czarne plomby które sie zaraz wykruszają. Mam kolezankę co chodzi z brązowym popsutym zębem na przedzie, a ciągle chodzi na tipsy. Priorytety,hehe

Gość gość
gość dziś Dentysta na nfz? Jezu. Nie ma to jak wydac 3 stówy na fryza, a w zęby wkładac czarne plomby które sie zaraz wykruszają. Mam kolezankę co chodzi z brązowym popsutym zębem na przedzie, a ciągle chodzi na tipsy. Priorytety,hehe xxx Tym się różnimy. O zeby dbam prewencyjnie aby plomb nie było. Tak to jest jak się żre u restauratorów syf za 3 stówki, zęby później gniją :)

Gość gość
Ale sie temat rozkrecil. Mam wrazenie, ze te krytykanki od zbednych wyjsc, fryzjera i drobnych przyjemnosci specjalnie tak pisza, by na zlosc zrobic. Rada z dziadowaniem " na wmuka" wymiata.

Gość gość
pierdu pierdu. pisałas ze do dentysty chodzisz na nfz bo darmowy,teraz ze nie masz dziur. To co ci ten refundowany dentysta robi na tych wizytach? usg macicy?

Gość gość
@15:40 Nie, ja inwestuje w kolejne mieskanie, a Ty? Inwetycja w farbę na fryza czy też syf z kamienia w towarzystwie nużącego drobnomieszczaństwa? Hmm?

Gość gość
Ona dziur nie ma bo nie jada steków jak ta druga babka, tam chodzi na przegląd tylko, włosy ścina sama, a zegarka mąż nie nosi bo ma komórkę

Gość gość
gość dziś pierdu pierdu. pisałas ze do dentysty chodzisz na nfz bo darmowy,teraz ze nie masz dziur. To co ci ten refundowany dentysta robi na tych wizytach? usg macicy? xxx PRZEGLĄD, mówi Ci to coś? :D Do ginekologa też nie chodzisz kontrolnie tylko jak zajdziesz w ciąże? Typowe Podkarpacie :D

Gość gość
dziś pierdu pierdu. pisałas ze do dentysty chodzisz na nfz bo darmowy,teraz ze nie masz dziur. To co ci ten refundowany dentysta robi na tych wizytach? usg macicy? Zgłoś Refundowany dentysta ponieważ ma odpowiedni fotel, bada jej na wizytach krocze, dzięki czemu autorka oszczędza również na ginekologu, i ma kasę na fryzjera.

Gość gość
Przypomniało mi się jak zaprosiliśmy dziadków do restauracji,na 80urodziny dziadka. Byliśmy w 4 osoby zapłaciliśmy 220zl. Następnego dnia zadzwoniła babcia że było schabowego zrobić jak zawsze gdy do nas wpadają. Świata za t pieniądze zobaczyć a ni wydawać. To moja kochana babcia doświadczona życiem mówiła. A tu młode kobiety dają rady nie noś zegarka bo masz komórkę. Tragedia

Gość gość
Ty za to kobieto nie z podkarpacia, chodzisz na przeglądy macicy do refundowanego ginekologa, do okulisty dermatologa itd też na kasę chorych, wszystko to by miec na fryzjera.

Gość gość
@15:49 Musisz strasznie szanować swych dziadków skoro aż na publicznym forum jesteś w stanie dyskredytować ich rady potwierdzone wieloletnim doświadczeniem. Rzeczywiście teraz mamy mieć używanie i obrzucić ich wyszukaną anatemą, że jakie to dziadowanie, wstecznictwo i brak obycia ze współczesnymi czasami? Powiem Ci coś. Bardziej niż Ty bliskich ja szanuje rozsądek obcych ludzi. A Ty sobie kpij dalej. Mam nadzieje, że kiedyś będziesz mieć odwagę by powiedziec im to w twarz. Smarkulo przebrzydła ;/

Gość gość
do 15:51 Tak no na sto procent na kasę chorych, tak jest ;) Zahibernowana byłaś przez ostatnie 20 lat? Kasy chorych już dawno nie ma :) Zresztą płaci się podatki własnie z myślą o usługach publicznych, to normalne, że chodzi sie do przychodni rejonowej kontrolnie. Tylko prostaczka może to wyśmiewać. Zastanów się po której jesteś stronie.

Gość gość
Metoda na wnuczka rulez, ktoś zafundował nam wpis stulecia :D

Gość gość
@15:54 W sumie trafnie z tym Podkarpaciem. Mam taką słoiczycę w pracy, okolice Stalowej Woli, wiocha dorównująca standardem Ukrainie po stronie Donbasu. U niej młode dziewczyny chodzą tylko do ginekologa jak spodziewają sie dziecka, do dentysty na przegląd to histeria lepiej mieć krzywe kły jak wampirzyca a psa to lepiej uśpić niż leczyć ;)

Gość gość
Kły krzywe jak wampirzyca :D :D :D

Gość gość
A czy ona uraziła dziadków?

Gość gość
A mi chłop robi przegląd macicy używając kleszczy i latarki, podobnie robi mi przegląd zębów, dzięki temu mam na regularne farbowanie kudłów u profesjonalisty,nie to co wy, biedaczki:)

Gość gość
Haha tutaj ta od stęka zegarka i farbowania włosów u fryzjera. Niezła dyskusja :) przykro czytać te wyzwiska, żyjcie i dajcie zyc innym.

Gość gość
Mój wujek miał zakrzep żylny czy cos takiego. Chodził na nfz i nie wiedzieli co mu jest. Poszedł prywatnie i zaraz go skierowali do szpitala, bo trzeba były żyły przepychac, gdyby nie tamten lekarz prawdopodobnie juz by nie zył. Tyle w temacie wspaniałego nfz za nasze podatki

Gość gość
do 16:04 A to faktycznie, jednostkowy przypadek podważa cały system.

Gość gość
Nie chce mi się wszystkich wpisów czytać. Jest drogo, żeby oszczędzić przy takich zarobkach trzeba się nagimnastykować. Przykre ale prawdziwe, też tak mam

Gość gość
gość dziś A czy ona uraziła dziadków? xxx Nie, wcale, o ile nie potrafi się wnioskować z kontekstu. Samo zestawienie swych oponentów do dziadków, którzy mieli czelność coś tam jej wypomnieć jest juz podłe.

Gość gość
Nie znacie się. Ja jestem naturalistką, razem z dziecmi gonimi po domu i wokół bloku nago, by nie brudzic ubran i potem nie kupowac nowych i nie wydawac zbędnie na chemie gospodarczą. Jestesmy tez witarianami, jemy surowe jedzenie by nie gotowac i nie wydawac zbędnie na gaz wodę i prąd. Na wycieczki chodzimy wokół bloku, do parku czy nad pobliskie stawy. Na wakacje dzieci zbudowały w lesie szałas i żywiły się tym co zebrały i upolowały.