Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5tysiecy na 4os i nam nie starcza kasy!

Polecane posty

Gość gość
Ja wale, dyskusja jak o tej matce co chciała pozwać ratowników z Darłówka bo dzieci nie dopilnowała.

Gość gość
Ja nie widze żeby dziadkowie jej wypomnieli. Babcia z troski powiedziała ze mogli p8eniadze wydać w inny sposób, ona wspomniała ze to kochani dziadkowie. Czepiasz się

Gość gość
dziś do 16:04 A to faktycznie, jednostkowy przypadek podważa cały system. Zgłoś Jednostkowy? Córce koleżanki i mojemu koledze z pracy dentystka na nfz poniszczyła zęby. Mi osobiscie dermatolog na nfz leczył na azs, choc miałam zupełnie inne schorzenie. Jakby pogadac z innymi,znalazłoby sie multum innych przykładów

Gość gość
Autorko jesteś jeszcze? Czy same przepychanki o ubrankach

Gość gość
Wy sie smiejcie, babka u mnie w robocie ma chłopa za granicą, sama odj****a ciuch fryz bizuteria itd, ma dwójke dzieci i na oboje bierze 500 plus, a te jej dzieci rok cały w jednych spodniach i butach co sie rozlatują, by ludzie nie widzieli ze kase mają. porazka

Gość gość
do 16:11 Yhym, tak tak. To gdzie Ty mieszkasz? Na Ukrainie? U nas jakoś wszyscy zdrowi dzięki NFZ.

Gość gość
do 16:16 To pewnie ta od spotkań towarzyskich przy steku z kamienia łupanego :P

Gość gość
Przecież ta od steku nie jest tą sama od NFZ, pomylilyscie. Ta z NFZ negowała właśnie tą od steka.

Gość gość
gość dziś Ja nie widze żeby dziadkowie jej wypomnieli. Babcia z troski powiedziała ze mogli p8eniadze wydać w inny sposób, ona wspomniała ze to kochani dziadkowie. Czepiasz się xxx Kochani dziadkowie było mocno ironiczne, cyniczne i niesmaczne. Powinna sie wstydzić.

Gość gość
gość dziś gość dziś A ta pani co sama ścina sobie włosy to pewnie zęby tez sama leczy xxx Pudło. Dentysta jest na NFZ, fryzjer nie. Wystarczy myć zęby i nie żreć steków z kamienia by nie trzeba było wydawać na dentystę fortuny. usmiech.gif To są dwie różne osoby

Gość gość
16:21 ja nie widze ironii, chciała tylko przekazać ze doświadczona babcia może tak myśleć a nie młode dziewuchy

Gość gość
Że też chciało Ci się grzebac w tym ścieku różnych zarzutów... :P

Gość gość
16:23 bo temat się źle rozwija

Gość gość
do 16:23 Ok, to źle zrozumiałam. Okazuje się, że wyśmiewa naiwność młodych dziewczyn podążających za sztucznie kreowanymi potrzebami a nie doświadczenie życiowe babci. Jak tak to w porządku :)

Gość gość
gość dziś ---> taaaak, ty wiesz najlepiej ze to bylo ironicznie :D :D :D :D :D :D

Gość gość
do 16:26 Dobra, już się nie produkuj. Już przyszło sprostowanie o słusznym pocisku po nie znających życia młodych dziewuchach a Ty się będziesz czepiać.

Gość gość
Z tymi dziadkami tu przywołanymi jest podobnie jak z rozmową z moją mamą (uprzedzam nie ma tu ironii bo mamę kocham mocno i szanuje), zwyczajnie nie potrafiła zrozumieć że spotkanie z okazji Komuni Św. dziecka organizuje w restauracji a nie w domu. Według mamy mniejszy wydatek

Gość gość
Gdzie u Ciebie dentysta na nfz????widac ze nie chodzisz do dentysty i pewnie pasty tez nie widziałaś :-) :-) :-) :-) u mnie za plombe białą trzeba dac srednio 100zl a za kanałowe leczenie ostatnio ktore nie jest refiundowane zaplacilam 400zl.darmowe na nfz jest wyrywanie zębów i czarna plomba.

Gość gość
Bo większość wyrywa zeby bo nie stac na porządne plomby.

Gość gość
Ja znam osoby ktore sa bogate a chodzą ubrani jak menele.

Gość gość
pod Warszawą nie ma z tym problemów, jest mnoga ilość gabinetów w systemie mieszanym gdzie są refundowane wizyty na NFZ. nie każdy się tak zapuszcza, że musi mieć plomby. zmianę trybu żywienia proponuje, w tym rezygnacje z przepłaconego syfu z kamienia.

Gość gość
@16:30 Zęby trzeba myc a nie wietrzyć to i nie będzie się miec podobnych dylematów życiowych.

Gość gość
gość dziś Ja znam osoby ktore sa bogate a chodzą ubrani jak menele. xxx Czyli jak?

Gość gość
"No nie mają pewnie kamizelki Tomyego, butów z aligatora i dżinsy też takie poniżej setki, no menele po prostu"

Gość muminkaa
Skoro tak wam ciężko to dlaczego zamawiasz w ogóle z takich sklepów? Są znacznie tańsze, gdzie możesz znaleźć fajne ciuchy za 20-30zł a w takim co tym zamowiłaś to przecież jedna bluzka 50zł. Wydaje mi się że pewnie nie myślisz o tym co możesz kupić tańszego, np. w supermerkecie tylko bierzesz najlepsze marki. No ale nie oceniam. Ja mam wyłapte na 3 osoby 2500zł i daje radę zazwyczaj do końca miesiąca. No ale jest ciężko. Zdarzyło mi się wziąć już kilka razy pożyczkę od kredyt1000 z tego powodu.

Gość gość
Z przesylka w c&a 4 bluzki za 100 zl. Wyprzedaze sa, kochana.

Gość gość
No ja się nie dziwię, że 5 tysięcy nie wystarcza na 4 osoby, skoro to jest przyzwoita kwota dla jednej, ale nie dla całej rodziny.

Gość gość
U nas 4 osobowa rodzina,normalnie wychodzi 8tys miesięcznie na życie,bez żadnych szaleństw,bez kredytów.Nie wliczam w to kosztowniejszych a nie co miesięcznych wydatków jak ubezpieczenie auta,remonty itp,myślę że wtedy średnia będzie 9-10 tysięcy.

Gość gość
To na co Ty wydajesz 2000 na osobę ?

Gość gość
Bo to zalezy gdzie kto mieszka . My mamy 5 tys na 3 osoby . Odkładamy 1000 zł i żyjemy normalnie . Wyjścia na pizze, basen , sala zabaw . maz często kino , ja często sauna . No fakt nie mamy żadnych kredytów i pożyczek .