Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie szkoda wam zdrowia ?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie kieruje do pan które przez xx lat biorą tabletki anty Nie szkoda wam zdrowia ? Nie boicie sie skutków ubocznych brania tabletek antykoncepcyjnych ?

Gość gość
kobiety w tej codziennej pogoni nie maja pojecia jak bardzo narazaja swoje zdrowie i zycie.

Gość gość
Większość kobiet to idootki. Będzie święty spokój kiedyś jak...chaja

Gość gość
Mądry temat. Dziwię się zwłaszcza kobietom, które latami zażywają antykoncepcję. Wolą narazić swe życie, byle tylko się pie)przyć.

Gość gość
18:15 bez antykoncepcji grozi mi cukrzyca. A dlaczego, to się już gdzie indziej dowiedz

Gość gość
sorry ale wolałabym miec cukrzycę niż paść na udar albo zawał, a uwierz mi ze takich przypadków jest coraz wiecej,

Gość gość
Zwlaszcza po 40 swędzi ich kapsko. Zniesmacza mnie jak baby z pracy w okolicy 45 rz mówią ze maja chcice że muszą rozchodzić .. matki dorosłych dzieci. Żenada. O pewnych sprawach damy nie dyskutują lub wyrażają się delikatnie a to takie prostaczki, czy damy Januszowi po kolacji czy nie damy

Gość gość
Ja myślę, że kobiety są nieświadome a nie " czy nie szkoda ci zdrowia".Gdyby lekarze więcej o tym mówili, przestrzegali pacjentki może było by inaczej.Takie naskakiwanie na kogoś na niewiele się zda.

Gość gość
Autorka No własnie nie chodzi mi tu o skutki uboczne typu mdłości , bóle głowy ale zakrzepice zył głębokich albo zator płucny . Naprawdę nie boicie sie tego ?

Gość gość
Mam 42 lata i nigdy nie bralam tabletek anty a najlepsze ze teraz zmienilam ginekologa bo moja pani juz na emeryture poszla i ta nowa pani doktor popatrzyla sie na mnie jak na ufoludka , oczywiscie wyskakujac z pytaniem , ile ciaz ile dzieci a ja mam tylko 2 dzieci :o Kapsko mnie nie swedzi

Gość gość
Palenie tez szkodzi. I tez pala. :p

Gość gość
Ja mam 36 lat , jedno planowane dziecko (8l ) i tez nigdy nie brałam tabletek anty . Ost koleżanka w pracy zapytała czy jestem az tak religijna, ze nigdy nie stosowałam takiej antykoncepcji hehe :)

Gość gość
18:35 jak się paliwa papierochy, to potem są takie historie. A właśnie. Dlaczego kobiety palą xx lat, nie szkoda im zdrowia?

Gość gość
Ponieważ lekarze nie mówią o negatywnych skutkach brania tej chemii. To jest biznes. A później problemy z płodnością choćby nawet no i nie wiadomo co jeszcze, bo to z czasem wychodzi dopiero jak dane tabletki działają.

Gość gość
, 40 lat, 18 na tabletkach, troje dzieci. Prezerwatywy nie znoszę, mam uczulenie, spirala odpada (miedziana miałam 3 mce, hormonalna pół roku). Przerywany, sorry podziękuję. A teraz z ręką na sercu co ile czasu chodźcie do gina robić cyto, usg piersi? Ja co roku. Fajki szkodzą bardziej, ile z was pali?

Gość gość
Ja nigdy nie brałam, ale nawet nie wiedziałam o ryzyku udaru... nieiekawa sprawa, totalnie, chyba udar to najgorsze co moze byc. Bardziej bym sie tego bała niz raka, bo z raka albo sie wyjdzie, albo umiera. A zycie po udarze....

Gość gość
Fajnie, ale co mam robić innego z dhaes grubo ponad normę? Chętnie się dowiem jakie są inne opcje

Gość gość
bez tabletek anty mam murowanewgo raka i ekspansje zrostów. lecz sie głupia jesli uwazasz ze antykoncepcja jest zła bo klecha ci głupot nagadał

Gość gość
Mowa jest o zdrowych kobietach a nie o takich ktore hormonami musza sie leczyc Ja jestem zdrowa, moj organizm hormony i cykle sa idealne dlatego nie potrzebuje ladowac w siebie chemii, najpierw byly prezerwatywy a po 2 dzieci maz poddaszu sie wazektomii Wiara wiec nie ma tu nic do rzeczy

Gość gość
Do Pani 18 lat na tabletkach. Wow. Ale serio to mega długo. Skad bedzie Pani wiedziec jakie długoterminowe skutki to może przyniesc ?

Gość gość
A dlaczego ludzie palą, piją, nie ruszają się i niezdrowo się odżywiają. Brak świadomości i wyobraźni. Z drugiej strony antykoncepcja hormonalna jest jedną z najskuteczniejszych i stawiając na szali prawdopodobieńswtwo udaru czy niechcianą ciążę, kobiety wybierają to pierwsze. Jednak seks jest w zyciu ważny i jego brak również źle wpływa na zdrowie. Tak fizyczne jak i psychiczne. Ja brałam pigułki dwa lata, z pełną świadomością tego, że nie służy to mojemu zdrowiu. Ale jeśli mialam wybór pomiędzy ciążą, brakiem seksu a braniem pigulek, wybrałam to ostatnie. Dziś już mam problem z głowy bo mąż zrobił wazektomię. Dzieci nie chcemy a moje zdrowie jest jednak ważne.

Gość gość
Co roku badanie cyt, usg piersi, enzymy wątrobowe, hormony. Wszystko bez zarzutu. Nie palę. Nigdy nie miałam ubocznych efektów brania tabletek, tycia, spadku libido, brzydkiej cery i innych. Biorę je już długo, z przerwami na ciąże.

Gość gość
gość dziś Mowa jest o zdrowych kobietach a nie o takich ktore hormonami musza sie leczyc Ja jestem zdrowa, moj organizm hormony i cykle sa idealne dlatego nie potrzebuje ladowac w siebie chemii, najpierw byly prezerwatywy a po 2 dzieci maz poddaszu sie wazektomii Wiara wiec nie ma tu nic do rzeczy x A przepraszam k***a bardzo, ale co do c***a ma bycie zdrowym czy chorym? Dla organizmu chorego to tabletki anty rzekomo nie szkodzą?

Gość gość
gość dziś Czasami jest to wybór mniejszego zła.Tak jak ze wszystkimi lekami. Każdy lek ma swoje skutki uboczne, leczy jedno a szkodzi na coś innego, jednak czasami te skutki uboczne są mniej groźne od choroby, którą chce się wyleczyć.

Gość gość
A przepraszam k***a bardzo, ale co do c***a ma bycie zdrowym czy chorym? Dla organizmu chorego to tabletki anty rzekomo nie szkodzą? x Jakby ci to powiedzieć... Mniej niż myślisz i mniej niż ta choroba, którą się antykoncepcją leczy, lub usypia. Odpisała mi tutaj jedna, że woli cukrzycę niż udar i zawał. No to sorry, ale nie wiesz co piszesz. Odpowiedziałam, że jak się pali papierochy, to potem się ma zawały i udary. A dlaczego się je ma? Bo jak się pali, to jest ryzyko zakrzepicy. Wystarczy nie palić papierochów i dobrze dobrać antykoncepcję pod organizm, to się zakrzepica nie zrobi i żaden skrzep do serca, czy mózgu nie dojdzie. Biorę sobie te moje piguły, żeby nie skłamać... 13 lat bez przerwy i nic mi nie jest i nie będzie. A mam do tego niedomykalność zastawki. Co do cukrzycy. Cukrzyca, której ja bym się nabawiła, powoduje tycie. A każda cukrzyca TEŻ NISZCZY ŻYŁY! Mało tego, nie lecząc mojego schorzenia nigdy nawet nie ustabilizuję cukru, bo hormony będą walić, walić i jeszcze raz walić po trzustce. Z automatu mam stopę cukrzycową, a na dodatek zrobię się ślepa. Dalej będziesz uważać, że lepsze 5 chorób naraz niż dobre dobranie piguł, bo szkodzą? Bo to hormony? Twoje własne hormony mogą cię załatwić na cacy. I wiesz co ci powiem? Jakbyś miała silny hirsutyzm, to byś te piguły wzięła od lekarza z pocałowaniem ręki. Taka prawda. xxx gość dziś Fajnie, ale co mam robić innego z dhaes grubo ponad normę? Chętnie się dowiem jakie są inne opcje x Są sposoby, żeby uregulować sobie hormony naturalnie, trzeba mocno podziałać z wątrobą, ale to jest taki już hardcore. Tylko jest problem, bo uregulujesz, a za rok masz nawrót choroby. Żeby było ok, to musisz pracować nad organizmem cały czas, dieta, oczyszczanie, wzmacnianie. I tak ciągle, bo jajniki nie są wyłączone z pracy.

Gość gość
Mam takie pytanie. Ile z was, które są takie przeciwne antykoncepcji ma tatuaż?

Gość gość
". Biorę sobie te moje piguły, żeby nie skłamać... 13 lat bez przerwy i nic mi nie jest i nie będzie." xxx A skąd masz pewność, że nic Ci nie będzie? Przecież efekty uboczne działania pigułek są faktem i żaden odpowiedzialny lekarz nie może dać Ci gwarancji, że u Ciebie nic nie wystąpi.

Gość gość
Odpowiedziałam, że jak się pali papierochy, to potem się ma zawały i udary. A dlaczego się je ma? Bo jak się pali, to jest ryzyko zakrzepicy. Wystarczy nie palić papierochów i dobrze dobrać antykoncepcję pod organizm, to się zakrzepica nie zrobi i żaden skrzep do serca, czy mózgu nie dojdzie. x ale pleciesz bzdury. czytałam własnie na kafe wątek o udarze mózgu, i jedna dziewczyna pisała, ze miała w b młodym wieku, dwadziescia kilka lat, organizm niby idealnie zdrowy. Dopiero b dokładne badania wykazały u niej jakąs wade genetyczna. Poza tym, nie dla kazdego jest proste "wystarczy nei palic"... Jeden palic nie lubi, a inny woli to palenie od seksu, i predzej z seksu zrezygnuje niz palenia. Swoja droga, mój ojciec dostal własnie udaru w wieku 58 lat, nei palił, nie pił. a ja mam wspomniana niedomykalnosc zastawki trójdzielnej, czy to zwiększa ryzyko udaru?

Gość gość
Dodam, ze własnie brała wspomniane tabletki, i one plus ta wada spowodowały udar

Gość gość
Kokaina też szkodzi a wyobraź sobie melanż z piątku na niedziele bez torbeki kolumbijki.