Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mój niemowlak jest głodny kp a dziś zjadł 120 ml mm

Polecane posty

Gość gość

Od kilku dni niemowle słabo śpi w nocy budzi się i 4 5 razy. Dziś karmiłam go po 4 zasnal za chwile budzi się i marudzi śpiewa sobie dałam mu butelkę mm 120ml no stwierdziłam pewnie i tak nie zje. Wypił wszystko i jeszcze ciągnął pusta butelkę ale zasnal. Spał do 7 o 8 dałam cycka zasnal ale co chwile się budził i tak do 10.30leżelismy co chwile się karmiąc. Teraz widzę znowu śpi ale sam w łóżeczku. Jak spimy razem jak tylko się rusze oczy jak 5zł i spania Nie ma albo przesypia na cycku. Czy ja powinnam dam wam mu mm?

Gość gość
Tak powinien dostawać mm

Gość gość
Tak. Niestety musisz dokarmiać mm.

Gość gość
Jak mam to robić ? Najpierw piers potem mm? Czy odwrotnie? Czy woda może być żywiec zdrój nie gazowana nie gotowana? Czy lepiej gotować? Dziecko nie jest marudne w dzień. Myślałam że jak bedzie głodny to będzie plakal a wychodzi na to ze przez dłuższy czas glodzilam dziecko :( piers dostawal kiedy chciał co 30 min co 3 godziny różnie. A mm mam dawać co 3 godziny?

Gość gość
Niekoniecznie. Zjadł tyle z butli, bo z butelki mleko lżej płynie, nie musi się tak wysilać a mleko płynie. Jak nie zależy ci na kp, to możesz dać butle, ale sądze, że jak powalczyć ysz i przeczekać, potem kp się unormuje.

Gość gość
1. Z butelki mleko płynie szybciej, wiec jak dalas butelke to I z nie wypił. 2. Mm jest ciezkostrawne, dzieci niekiedy po nim dłużej spia. 3. To normalne, ze niemowleta sie budza w nocy. Nie znaczy, ze nie masz mleka i musisz dokarmiac. Zobacz na przyrosty, czy dziecko na piersi przybiera na wadze, czy ma mokre pieluszki? Jeżeli dobrze przybiera to nie, nie musisz dodawac mm. 4. Mozesz podac mm jak jestes zmeczona i chcesz sie wyspac. Ale nie mysl, ze nie masz mleka czy nagle ci magicznie zniknelo. Jak 4,5 m kp dziecko to masz mleko przeciez nie przezyloby tego czasu na energii kosmicznej.

Gość gość
16:03 po pierwsze autorka nie napisała ile dziecko ma tygodni, czy miesięcy, a po drugie, jak dziecko jest żarłok to i 2 setki wypije. X Autorko, na normalnej przegotowanej. Możesz na zmianę podawać. Raz mm, raz kp. Jeśli dziecko ma skończone 4 miesiace, a nawet 3 to możesz powoli rozszerzać dietę.

Gość gość
Faktycznie nie napisałam ile synek ma miesięcy . Ma 4 miesiące i 1 tydzień. Najpierw dałam piers która d ssąl ok 15 min potem dałam butelkę.

Gość gość
Mokre ma pieluszki. Urodził się 4100 w 5 tyg ważył 5130 w 3-4 mśc 7140. Nie podwoił wagi urodzeniowej

Gość gość
Czasami myślę że mało sika. Nie muszę zmieniać co 3 godziny

Gość gość
A chcesz przejsc na mm albo karmic mieszanie autorko, czy czujesz ze musisz bo boisz sie, ze sie nie najada. To duza roznica. Jak chcesz podac mm to sie nie musisz nikogo pytac. Jak chcesz kp to sa poradnie laktacyjne. Jak juz chcesz sie pytac o porady na necie to sa fora internetowe np na gazecie z ekspertamu. Tu na kafeterii 99% daje mm autorko. Nawwt jakby twoj syn wazyl 15 kg to by ci napisalt, ze go glodzisz i ze masz podac butle. PS. Jak chesz dokarmiac butelka moglabys poprostu odciagnac swoje mleko i je podac w butelce na kobiec kp. Bardzo rozkreciloby to laktacje i nie martwilabys sie, czy dziecko najedzone.

Gość gość
Nie dokarmiaj, po co? Totalnie bez sensu. Masz mleko, dziecko pięknie Ci przybiera, w 4 miesiącu ponad 7 kg to bardzo dużo. Na podwojenie wagi urodzeniowej ma czas do końca 6 miesiąca, zresztą urodził się spory, możliwe że przybierze troszkę mniej niż x2.

Gość gość
4 miesiace i wazy 7100? No to ile on ma ważyć? Skad pomysl ze ma podwoic wage urodzeniowa tak wcześnie? Ja bym nie dokarmiala. Dziecko duze i przybiera.

Gość gość
Na noc dodatkowo wypił mm 40 ml. Chce kp jak najdłużej boje ie ze się nie na jada. Możecie mi powiedzieć co mam zrobić by mieć więcej pokarmu? Odnjutrs pije dużo wody i pędze do apteki po coś na laktacje. Po co dokarmiam ? Bo myślę że jest głodny. Dlaczego takie dokarmianie jest bez sensu? To prawda jest duży jak na swój wiek i może właśnie mumój pokarm nie wystarcza? Juz sama nie wiem. Proszę piszcie bo juz nie wiem co robić. Wiem... ja go karmie jedna piersią a przecież mam 2 ! Tzn jedno karnienie 1 piers a może powinnam 2 na raz?

Gość gość
Autorko. Masz mleko. Dziecko c****eknie przybiera. Jak chcesz kp to jedyne co musisz robic to go karmic. Wprowadzenie mm moze zaburzyc ci laktacje bo twoje ciało produkuje tyle mleka, ile dziecko potrzebuje. Jak zaczniesz dawac mm to będziesz produkowala mniej mleka. To proste. To popyt i podaż. Ie żadne herbatki na laktacje i cuda na kiju tylko zdrowa dieta i karmienie na żądanie. Dlatego tak wielu kobieta sie kp nie udaje, chociaz chca karmić. Dziecko ladnie przybiera, jest zdrowe ale daja mm, dziecko zjada 30, 40 czy 50 ml i lepiej spi, to znaczy ze nie maja mleka? I jest po karmieniu bo dzicko zaczyna coraz wiecej dostawac mm bo coraz mniej pije z piersi i piersi coraz mniej produkują. Ja wyzej zgadlam, ze twoje dziecko ma okolo 4 miesiaca. Moja siostra wtedy tez wprowadzila butle, z takich samych powodow co ty. Dziecko jej lepiej spalo i sobie wkrecila, ze nie ma mleka. Dwa tyg później mala juz byla tylko na butli. Siostra do dzis żałuje, drugie dziecko kp juz rok bo byla madrzejsza i sobie nie wkrecala.

Gość gość
Ja bym nie dokarmiala mm. Podwoic wage dziecko "powinno" na pol roku a nie na 4mce. Moje dziecko, rowniez 4mczne jest na piersi. Czasem sie budzi bez wyraznego powodu.. mozliwe ze z glodu. Ale jesli przybiera na wadze to nie ma co sie pchac w mm.

Gość gość
Dziękuję wam. Dzisiejszej nocy tez sie budził co 2 h. Nie będę go dokarmiać