Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosia_95

Intuicyjne odżywianie jak schudnąć bez diety odchudzającej?

Polecane posty

Gość zosia_95

witajcie, może ktoś też ma ten sam problem i podzieli się opinią.. mam sporą nadwagę żeby nie powiedzieć że już otyłość, przy wzroście 159 cm ważę średnio tak 90-93 kg, i stosowałam już tyle diet że nie pamiętam czasu kiedy nie byłam na diecie.. co schudnę to zaraz jojo i tak od ponad dziesięciu lat.. mam już dość. Niedawno dostałam od siostry książkę, której przeczytanie odkładałam aż do dziś bo jakoś nie miałam do niej przekonania, a jak zaczęłam dzisiaj czytać to pochłonęłam ją w jeden dzień. Jej tytuł to: Intuicyjne odżywianie Jak przestać martwić się jedzeniem i schudnąć, jest napisana przez lekarkę. Kompletnie zmieniła mi myślenie o dietach. Nie wiem jakim sposobem wcześniej nie trafiłam na nią ani w ogóle na temat diety intuicyjnej. Jestem do tyłu o dziesięć lat bezsensownej walki i bez efektów, a to w ogóle nie ta droga. Chcę od jutra zacząć wprowadzać po kolei cały program z tej książki i mam pytanie, czy ktoś się odchudził z tą książką, czy w ogóle się zetknęliście z nią i jakie macie zdanie na temat intuicyjnego odżywiania? Czy to naprawdę działa?

Gość gość
Opisz pokrotce zasady odzywiania, bo nie ma co oszukiwac sie ale trzeba juz na zawsze zmienic sposob zywienia. Cos jest w naszej diecie nie tak, ze tyjemy.

Gość gość ela
a ja szukam jakiegoś topiku o zupomanii - chce spróbować przemiany MH

Gość gość
Przede wszystkim ćwicz, biegaj itp .Licz kalorie ,odrzuć słodycze i pieczywo .Może dieta warzywna Dąbrowskiej ci pomoże .

Gość Zosia_95
Do "gość": staram się ruszać, chodzić, trochę ćwiczę ale ze względów zdrowotnych nie mogę np. biegać czy robić podskoków. Ale po pracy i długich dojazdach do niej jestem tak zmęczona że nie mam już za bardzo siły ani czasu.. ale tym razem postanowiłam się zebrać na dobre tak aby do sylwestra było widać już jakieś efekty. Co do pytania o zasady opisane w książce Intuicyjne Odżywianie, to trudno je wszystkie wymienić bo jest o tym dużo i dokładnie tłumaczone.. Ogólna zasada jest taka aby nauczyć się słuchać co podpowiada nam organizm ale tak zdrowo zamiast ulegać zachciankom i napadom jedzenia .. Trudno to wyjaśnić tak w kilku zdaniach, ja dopiero po przeczytaniu całej książki załapałam różnicę w tym, co do tej pory robiłam i jak myślałam a jak się powinno, żeby być tak jak ludzie, którzy są cały czas szczupli i wolni od jojo. W książce jest dużo pytań, przemyśleń i ćwiczeń, które trzeba zrobić i zaczynam je od dzisiaj robić. Jeśli ktoś chciałby się też przestawić na intuicyjne odżywianie, to byłaby wzajemna motywacja i porównanie efektów. Mam nadzieję że tym razem to już zrzucę te conajmniej 20 kg i to bezpowrotnie. A może jest na forum ktoś kto już ma więcej doświadczenia i może potwierdzić czy to działa?

Gość kermitzielony
jem co chcem

Gość Maaaaała mi

I jak Ci idzie na diecie intuicyjnej? Jakie efekty? Bo trochę czasu już minęło od Twojego posta, więc pewnie już możesz się pochwalić efektami i czy działa 🙂