Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czasami trzeba być egoistą.

Polecane posty

Gość gość

Przychodzi taki czas, że czegokolwiek się nie dotkniesz, cokolwiek nie zrobisz wszytko jest źle, nic nie wychodzi, kubek z kawą leci na podłogę w najmniej oczekiwanym momencie, samochód trzeba odprowadzić do mechanika, ale nikt nie chce żadnego polecić i udaje , że jemu samochód nigdy się nie psuje, zmywarka przestaje działać i nawet nie wiadomo dlaczego i dlaczego ta woda tak płynie , lustro spada z wieszaka i rozbija się na milion części, a jedna wchodzi ci w stopę i mocną ją kaleczy. Wtedy wydaje mi się, że trzeba się schować najlepiej pod kołdra i przeczekać bo zbyt wiele złych rzeczy się zdarza , tylko czemu ten czas trwa już tak długo ? Myślisz sobie, że to nie w porządku, dlaczego świat jest tak niesprawiedliwy, że inni mają wszytko , ty nie masz nic. Że ludzie są ostatnio jakoś bardziej dziwni, to co dobrego zrobiłaś dla nich, oni chętnie "wzięli" i jak tylko wzięli to zapomnieli. Jak potrzeba to dzwonią, zwłaszcza, gdy potrzebują pomocy, ale w drugą stronę , to już nie za bardzo. Jak zadzwonisz, zanim się odezwiesz , już słyszysz, że oni tacy biedni i są tak bardzo zajęci i nie mają czasu nawet Cię wysłuchać, a kończą rozmowę zakładając , że przecież ty sobie poradzisz, bo zawsze tak było . Więc przestałam dzwonić i postanowiłam , że od dziś robię tylko to co jest dla mnie dobre, dla mnie wygodne, nie będę już nic robić dla nikogo, zamiast zostawiać wszytko i lecieć na ratunek do koleżanki , bo ja ktoś tam znów rzucił, zamiast wysłuchiwać marudzeń, będę robiła wszytko wyłącznie dla siebie. Zobaczymy ile wytrwam, ale taki mam zamiar i dziś zaczynam.

Gość gość
Mialam identyczne postanowienie, ale dotyczyło rodziny. Wytrwałam w nim jakiś czas, ale potem znów wrócilam do wysłuchiwania ich problemów, podczas gdy o moich nikt nie chciał słuchać. Myślę, że mam taki charakter, że nie potrafię na dłużej odwrócić się plecami. Też bym chciała być wytrwała w swoim postanowieniu. Wszystko wzięli, jak napisałaś wyzej, a teraz zapomnieli. Ja liczę tylko na sprawiedliwość wyższą.

Gość gość
Ja jednak zamierzam być zacięta i wytrwać w swoim postanowieniu. I tak będę musiała sama poradzić sobie z samochodem, zmywarką i tymi pozostałymi rzeczami i pewnie ostatecznie sobie poradzę szukając fachowców choćby w internecie , choć wiem , że i tak będą chcieli mnie oszukać , ale od dziś koniec, nic nikomu , nie ma opcji. I tak sobie właśnie pomyślałam, że skoro już jestem tą nieszczęsną perfekcjonistką to w tym egoizmie też będę i to do bólu. Cały swój wolny czas, bo pracować czasami też trzeba, będę pielęgnować własne ja i dbać o wyłącznie swoją osobę. Skoro świat jest świnią , to trudno, ja tez będę i to najbardziej perfekcyjną na świecie.