Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sówka1313

Byłam dziś na słynnym Klerze

Polecane posty

Gość sówka1313

Widzieliście? Co myślicie?

Gość gość
Nie bylem a ty co myslisz?

Dwie sceny okropnie mnie hm, zdenerwowały- wspomnienia tego księdza o tym co robiono dzieciom w sierocińcu na polecenie zakonnic, i jak ten ksiądz wspominał że w młodości inny go gwałcił, a jak powiedział rodzicom to go pasem zlali i do internatu wysłali,masakra

Gość gość
Marność marność marność nad marnościami :(

Te dwie sceny moim zdaniem najgorsze czy najmocniejsze, bo wiado o ze takie rzeczy się działy. A oprócz tego...no cóż, film jak film.

Śmieszne dla mnie było, jak tego księdza którego grał Jakubik podejrzwali o gwałt, i ludzie ze wsi go gonili, to było więc śmieszne dla mnie,bo niestety na wsiach prędzej by skrzywdzone dziecko pogonili niż księdza.

A i dodac muszę, że kino calutkie wypełnione, na żadnym filmie nigdy takich tłumów nie widziałąm. I dziwne, że w kinie ludzie byli cichutko, bo zwykle zawsze ktoś przeszkadzał, gadał itd, a tu cichutko

Gość gość
jak można chcieć oglądać filmy o księżach, nawet na tym o papieżu nie byłem

Gość gość
Film jest przydługi. Dłużyzna goni dłużyznę. Mnie ten film znudził. Nie pokazał nic co stanowiło by jakieś wielkie WOW. Czekam teraz na film Smarzowskiego np. o islamie lub zagrożeniach ze strony emigracji w Polsce, o zagrożeniach ze strony UE dla krajów anty myśli lewicująco- globalistycznej. Ciekawe czy odwagi starczy na coś więcej niż tylko na film "Kler".

Gość Sanitas prawdziwa
Nie byłam, poczekam aż pokaze się legalnie na yt :p

Gość gość
22:39 Nie sądzę, żeby Smarzowski przerzucił się na fantasy ;-). Więc filmy o tych tematach to raczej nakręci ekipa od "Smoleńska".

Gość gość
jest juz na zalukaj,tv

w Polsce nie mamy Islamu tylko katolicyzm, a na nakręcenie takiego filmu odwagi potrzeba było bardzo wiele. Aczkolwiek film nic odkrywczego nie pokazał

Gość gość
Cała prawda ,okropieństwo!

W każdym razie księża ostrzegający przed tym filmem, zrywanie plakatów, nie puszczanie w niektórych miastach itd, tylko wzmogły zainteresowanie nim

Gość gość
"22:39 Nie sądzę, żeby Smarzowski przerzucił się na fantasy . Więc filmy o tych tematach to raczej nakręci ekipa od "Smoleńska"." x haha, co za tępy lewacki kundel :D:D

A co myślicie o ostatniej scenie samospalenia? W pierwszym momencie pomyślałam, że chyba sobie robią jaja, a potem,że to miało wymiar symboliczny, że ten kto chciałby coś zmienić , powiedzieć prawdę jak jest, jest skazany na bolesną porażkę.

Gość sówka1313
Widział ktos jeszcze i się wypowie?>Ciekawa jestem co myslicie

Gość gość
ja wyszedlem z kina jak przyszla policja sprawdzic auto ksiedza, ale bylo juz po remoncie, co bylo potem? i co kombinowal braciak z tta kamera w zarowce zbieral jaki na gajosa?

i dowiedział się dzięki niej jak lubił się zabawiac biskup w przeszłosci, co go uratowało i dzięki czemu poleciał do upragnionego Rzymu

Gość gość
wyszedlem, bo niestety mialem wazne spotkanie na ktore musialem isc. A co z tym ksiedzem co zabil tego przechodnia, doszla policja ze to on?

Sam poszedł się przyznac,ale potem się okazało że wcale nikogo wtedy nie zabił, tylko potrącił psa

Gość gość
Film jest o niczym. Cwaniaczków w życiu można spotkać w każdej grupie społecznej - lekarzy, sędziów. Nagłośniono ten "kler" jakby to było nie wiadomo co.

Gość gość
chodzi o to że dla wielu kościół jest autorytetem

''Kler ''nagłosnili księża i gorliwi katolicy, robiąc z tego filmu nie wiadomo co:) A film jak film, z dwoma mocnymi scenami... niestety ta scena wspomnien bicia i gwałtu na rozkaz zakonnicy w sierocincu, była na podstawie afery o której było głosno kilka lat temu( zakonnica kazała byc i gwałcic podopiecznych, masakra)