Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie boisz się ze mąż zostawi Cię dla młodszej?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś No właśnie popęd seksualny jest po to żeby robić dzieci. Tak to wymyśliła natura. Mamy mózgi więc tych dzieci nie robimy przy każdej możliwej okazji. Jednak mimo wszystko ludzie je robią. I nie potrafią się przed tym powstrzymać. Ponieważ popęd seksualny jest po to żeby robić dzieci to taki facet podświadomie do seksu będzie wybierał kobietę płodną a nie taką po menopauzie. Oczywiście oprócz popędu ten facet ma mózg, więc będzie stosował antykoncepcję jednak zew natury będzie pchał go w ramiona takich kobiet, które byłyby w stanie dać mu płodne potomstwo. Reasumując: człowiek potrafi korzystać z mózgu, ale pierwotne popędy są bardzo silne. Gdyby mózg brał górę na popędami to nie miałybyście dzieci. Bo kto tak ochoczo ryzykowałby swoje zdrowie, chciałby chodzić w ciąży, doświadczyć porodu i całą swoją energię ładować w opiekę nad rozdartym niemowlakiem? Popęd / hormony robią swoje.

Gość gość
gość dziś - nie przesadzasz? Tez sie czasem gapie. Wczoraj widzialam takiego faceta, ze fizycznie czulam jak mi szczeka spada i co? Nie pobiegne zdradzac meza bo ktos wyglada jak mlody banderas

Gość gość
Jeżeli samiec ma osiągnąć jak największy sukces reprodukcyjny, to nie ma powodu, aby siedzieć z samicą, z która ma już odchowane dzieci, a która nie może już mu dać kolejnych.

Gość gość
gość dziś - skoro umiemy sie w jednym powstrzymac to i w drugim. Nie kazdy chce zdradzac, nawet jak stoja za tym czysto praktyczne powody (nie krzywdzenie drugiej osoby i nie rozwalanie sobie zycia). To jak wygladaja kobiety nie ma znaczenia, wszystko sie opatrzy. Kiedys podniecal widok pantalonow wystajacych spod sukienki do kolana.

Gość gość
No i moze jeszcze byc taka dziwne sytuacja ( niezrozumiala dla niektorych) ze facet oprocz zlewu natury i mozgu, kocha szczerze swoja zone i z nia chce sie godnie zestarzec

Gość gość
gość dziś No właśnie nie umiemy się powstrzymać we wszystkim. Dlaczego mając do wyboru spokojne, dostatnie i beztroskie życie jako osoba bezdzietna, "wybierasz" opcję chodzenia w ciąży, bolesnego porodu, ryzykowania zdrowiem, kilku lat życia wyjętych z życiorysu itd? Nie potrafisz powstrzymać instynktu, który każe ci się rozmnażać. To jest silniejsze od ciebie.

Gość gość
Nie kazdy "samiec" chce dzieci. My nie mamy zadnych ;)

Gość gość
gość dziś Czasami chce, czasami zwyczajnie nie ma odwagi lub odpowiednich zasobów by postąpić inaczej, a czasami nie ma okazji, by się starzeć z kimś innym. Są różne możliwości.

Gość gość
gość dziś - akurat ja jestem bezdzietna wiec argument jak kula w plot :D wiesz, ze sa ludzie ktorzy lubia dzieci i czuja, ze ich zycie jest z nimi lepsze?

Gość gość
Coraz wiecej jest ludzi ktorzy nie chca i nie maja dzieci... w Europie zachodniej np. (Oczywiscie nie liczac arabow ktorzy rozmnazaja sie na potege).... i co, u takich ludzi instynkt nie dziala? Osiagnelismy ten poziom cywilizacji ze sporo ludzi przedklada swoje dobro i wygode nad posiadanie dzieci

Gość gość
gość dziś Oczywiście. Ale 99% samców i samic jednak chce :-D Niektórzy wręcz są chorzy jak nie mogą.

Gość gość
Generalnie jak ludzie cos chca to przykro im jak nie moga tego miec.

Gość gość
gość dziś Aha. Tylko, że ci ludzie tak bardzo lubią zwykle tylko te dzieci, które mają ich geny. Jakoś ludzie masową chcą robić własne dzieci a nie adoptować sieroty.

Gość gość
Jakie najmundrzejsze z całej wsi się tu produkuja i tylko ciagle: samiec, zew, zapłodnić. Serio, wasze krowy i byki w zagrodach to jednak co innego niż ludzie, radzę nie przekładać tego w tak prosty, a właściwie prostacki sposób. Oraz nie projektować na inne kobiety swoich strachów o starzeniu, odstawieniu na bocznicę i kompleksów wobec jakichś obcych, młodszych 'lasek'. Wiem, że trudno ci to będzie pojać, ale nie każdy jest taki jak ty i ten twój rozpłodowy byk, ktòry strzela gałami za babskami jak tylko wypuścisz go na wioskę z chałupy. Deal with that.

Gość gość
Nie. Jestem młodszą o 8 lat od męża, dobrze wyglądam, mężczyźni często mnie adoruja. Jeśli chciałby mnie zostawić, to trudno, poradze sobie z tym, moje życie się zmieni i tyle.

Gość gość
gość dziś Coraz więcej, czyli ile?

Gość gość
O ile kiedys na kobiete miedzy 20 i 35 rokiem zycia przypadalo 2.5 dziecka ( :D ) to teraz tylko 1.25 dziecka

Gość gość
11:24 ja się nie ogladam za facetami, bo mnie to nie interesuje. Poza tym to naprawdę ciężko zobaczyć na ulicy jakiegoś atrakcyjnego faceta. Szczerze to sobie takiego nie przypominam, żeby mi szczena opadła na widok jakiegoś. Polacy ogólnie są brzydcy. A tacy lalusie modele też nie w moim typie. Natomiast ładnych kobiet jest dużo szczególnie latem gdy zaczną nosić sukienki.

Gość gość
gość dziś Jak bardzo chcę mieć jacht to nie popadam w depresję jak nie mogę tego marzenia zrealizować. Ludzie, którzy chcą mieć dzieci a nie mogą często w tą depresję popadają, rozwalają swoje związki, są gotowi poddawać się różnym wątpliwym moralnie procedurom medycznym, byleby tylko tę ich chęć posiadania kogoś z ich genami zrealizować. W ekstremalnych przypadkach taka nie mogąca zaspokoić instynktu samica jest np. zdolna do porwania cudzego dziecka!

Gość gość
Nie mieszkam w Polsce, moze dlatego widuje ladnych. Ladne kobiety tez lubie, a jakos maz nie drzy na mysl, ze uciekne z powabna blondynka

Gość gość
gość dziś Sprecyzuję pytanie: jaka część populacji w ogóle nie chce mieć dzieci?

Gość gość
Ciekawe ile Ta co wmawia innym ze KAŻDY facet zdradza ma rodzeństwa hehe . Twój ojciec knur pewnie bzykał wszystko jak leci .

Gość gość
"Serio, wasze krowy i byki w zagrodach to jednak co innego niż ludzie, radzę nie przekładać tego w tak prosty, a właściwie prostacki sposób." xxx Różnice są do szczegółów. Samica ludzka tak samo zachodzi w ciążę w trakcie kopulacji, płód rozwija się w macicy, potem musi urodzić tą samą częścią ciała co ta krowa, w piersiach ma mleko itd. Możecie zaklinać rzeczywistość, no ale takie są fakty.

Gość gość
Typowy Polak wygląda tak: okrągła nalana gęba, brak męskich rysów twarzy, taka baby face, zakola. Nic specjalnego.

Gość gość
gość dziś No to ile masz rodzeństwa? :)

Gość gość
Nie moge znalezc artykulu, ale z tego co pamietam to wiekszosc ludzi majacych dzieci deklaruje, ze chca dwoje...wiec na tej podstawie mozna wyliczyc spory skok wsrod bezdzietnych

Gość gość
gość dziś Nikt tu nie mówi, że każdy facet zdradza. Nie każdy. Nie każdy ma okazję. Są też tacy co się boją.Są też tacy, którzy jeszcze nie zdradzają.

Gość gość
No i co, też kopulujesz na środku podwórka ja cie w tzipsku zaswędzi ? Weź przestań bredzić i zrównywać zachowania seksualne bydła i ludzi, bo to na serio niesmaczne :O

Gość gość
gość dziś A ty ile razy w życiu się bzykałaś?

Gość gość
Ileeee masz rodzenstwa. Co do okazji...KAZDY ma. Wystarczy wyjsc w weekend na miasto.